ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Ное 2020 18:21
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Нещо интересно ми се случи днес
Автор Съобщение
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Преди време се видях с един оптимист, дето щял да чисти платото всеки месец в продължение на 50 години и ми беше дал 3 чувала. За предната акция ползвах двата и вчера реших да изхабя последния, та да нямам угризения. Беше дал и 3 чифта ръкавици, ама не можах да се преборя с тях. Те едни гумени, като балоните. Не знам как се слагат и ми артисаха. Та тоя път си избрах самоубийствения маршрут от Кьошковете в посока паркинга на информация. Тъкмо се бях отказал да мъкна пълния чувал и го завързвах, когато оптимиста слезе от един Мерцедес и заедно с шофьора си, натовариха чувала и заминаха. По навик продължих да събирам и попаднах на една полянка, където не бях ходил - близо е до кръстовището за Лозево ли беше, Новосел ли беше, крепостта и останалия път на платото. Там имаше неподозирано от мен голям паркинг. И видях, че има барче. Помислих си, че най-накрая съм открил къде е т.нар. "Стъклото", ама пак не го открих. Оказа се, че било комплекс "Шуменско плато" или нещо такова. Имаше безплатен дезинфектант, който ми дойде добре след драскотините от храстите и почистването без ръкавици.
Някакъв младеж, който е 1:1 с "бинокъла" от комедийните клипчета на "Кварталната батка", само че без очилата, ме пита за какво съм отишъл там. Казах му, че искам да ям нещо за 3-4 лева. Каза да седна на определено от него място. След малко една сервитьорка ми донесе меню и ме пита дали искам още едно меню. Докато осмислям въпроса за второто меню, някой отзаде ( предполагам бинокъла без очилата ) ѝ каза, че вече съм поръчал и тя си взе менюто и замина. По едно време се появи тоя и ми донесе безалкохолно, чаша, салфетка, нож и вилица. Каза, че ме черпел с безалкохолното и ми обясни какво ще ми донесе за ядене. Питах го колко ще струва, а той каза "спокойно, ще ти стигнат парите". След още малко време ми донесе 2 чинии с ядене и каза, че колегата му ме черпел като гледаше зад мен. Вероятно очакваше да погледна и аз, ама не ми е любопитно. Замислих се дълбоко на кого ли може да съм направил толкова добро, че да иска да ме почерпи обяд. Няма такива хора, освен някой роднина. Всеки може да го направи, т.е. всеки може да отдели 5-10 лева, ама не съм заслужил. Затова и като привърших, сложих 4 лева на масата и си заминах. Казах си, ако тръгне да ме спира да му кажа, че не е за храната, а бакшиш за обслужването, но никой не ми попречи да си тръгна.
Дам, по този дълъг маршрут видях 2 съборени предупредителни знака. Единият беше точно до Пазачница, а другият беше след гроба на курсиста, преди острия ляв завой.
Мнение Публикувано на: 28 Сеп 2020 18:14
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Не беше точно днес, ама не е важно толкова кога е било.
Значи на един светофар подминах един автомобил, ама и неговия шофьор се надъхваше. Затова реших да му дам шанс и на следващия светофар спрях една кола назад в съседната му лента. На първа и втора съм почти ненадминат от автомобили с ръчни предавки. Тръгна ли да включвам трета и вече ги оставям да минат покрай мен, защото съм достигнал 50 км/ч. И така тоя мина покрай мен и на следващия светофар вече го оставих да си бърза, обаче покрай мен мина и по-нова версия на моята марка автомобил и го наказа с турбото си тоя бързащия :)
Мнение Публикувано на: 19 Авг 2020 14:51
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес ме освиркаха, че не минах на жълто. Погледнах на средното огледало и видях махащ с 2 ръце водач на задния автомобил. Светна зелено, тръгнах да минавам, но се наложи да пропусна пешеходци, което предизвика още шум от клаксон.
Другото интересно е, че си набелязах един от съседите, който може да е отговорен за кражбата от колата ми.
Има едно местенце в квартала, което е между две групи гаражи и като си там, не пречиш на никого. Делим го с един съсед от съседна жилищна сграда. Когато не съм на него, той е. Когато не е той, аз или някой друг случаен съсед. Ама, хубаво място е. Една вечер Таратайчо беше на това място и аха да потегля, поглеждам в огледалото и стъклото го няма. Само стъклото на огледалото...
Та днес като паркирам на това местенце, жената на въпросния съсед минава, говори по телефона и ме гледа.
Мнение Публикувано на: 16 Юни 2020 12:26
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес излизах от паркинга на площад "Кристал" в посока църквата и се приготвих да спра на стопа, но идващия към паркинга ми направи знак да минавам. Добре, ама зад него имаше още 2 коли, които трябваше да изчакам и пешеходци, които се канеха да минават. Дадох малко напред, но започнах да изчаквам МПС-тата. Гледам го тоя - нетърпелив, приближава се към мен, затова пуснах още малко към пешеходната. Дето имаше един лаф на времето - аз му пускам аванта, той за заплата го прие. Та другият водач ме удари и най-спокойно даде назад и си промени курса пак в желание да влезе на паркинга. Нито да спре да види щетите, нито да се извини... След пешеходната спрях да видя щетите, ама не ги открих, затова и не се върнах да го търся.
Мнение Публикувано на: 31 Май 2020 12:05
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес реших да видя дали наистина са затворили града. Преди ден-два видях два червено-бели предмета на тясното шосе "по пътя за Новосел до вилата на военното".
Тръгнах по широкото шосе край Фикосота и в далечината видях габарити срещу движението. Влязох в една пресечка и се върнах към града. Тръгнах да излизам към пети километър и там имаше блокада. Обърнах си културно и не съм говорил с униформените, нито те изявиха желание да говорят с мен. Отидох на пътя за Лозево и там нямаше никого. Спрях на гледката, погледах и се върнах. Вече имаше промяна. Даже излязоха от колата, гледаха ми застраховката и прегледа на стъклото. Пита ме единият служител на реда дали знам, че е забранено. Отговорих му искрено - знам, ама нямаше кой да ме спре да изляза, т.е. че ги нямаше. Каза ми, че някакви известни държавници били издали заповеди, а другият полицай промърмори, че трябвало да ме глобят, че тогава да започна да се съобразявам.
Ако трябваше да сме точни...ако не си влошавах положението като им казвам истината, заповед има да не се напуска населеното място, а аз такава табела не съм срещал. Доколкото знам се намирах на улица "Лозевско шосе" в град Шумен.
Мнение Публикувано на: 01 Апр 2020 22:56
  Заглавие:  ..: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Вчера някакъв упорит съсед два пъти ми вдига чистачка. Първия път го видях като свърших работа. Пуснах си я както трябва да е, ползвах колата и си паркирах пак там. Наложи се същата вечер, няма и 2 часа след като съм паркирал, да изляза пак. Даже не беше изстинала и чистачката пак стърчи. Пак си я наместих и после пак си паркирах на същото място.
Другото интересно беше как аз с моят и още двама със своите автомобили се приближаваме към кръговото на Арена до паметника. Аз съм от Арена в посока Подводница. От 200 метра съм си пуснал десен мигач. Виждам другите двама идват отсреща по същата улица (Марица). Те нямат мигач. Минаваме през кръговото почти едновременно. Първият от тях, типично за повечето, продължава напред по Марица. С вторият се засякохме обаче. Не знам как можех да отгатна, че тоя че човека ще направи почти обратен завой през кръговото, без намерение да ползва мигач. Влиза от Марица срещу мен, излиза на трети изход ( също като мен към Подводница ) и чак тогава ми пуска мигач. Нямаше как да спра навреме или безопасно. Разсвири се, ама все пак ме изчака.
Като обобщение двама насреща ми ( ако изключим кръговото ), единият продължава направо, другия ми сече пътя. Бих си съобразил скоростта с втория, ако беше пуснал навреме оранжевото си намерение. Няма как да гадая с 40-50 km/h само по предните му гуми накъде ще поеме.
Мнение Публикувано на: 31 Окт 2019 23:49
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес спасих едно дете
  от възможностите на автомобила ми да убива;
  от недобросъвестен водач и родител;
  от незнание или непослушание на детето.
Карам си аз на втора, трупам си колона с фенове отзад, ама карам бавно, защото и от двете страни на улица в жилищен квартал има паркирани автомобили. Не знаеш кога откъде ще изскочи някой, от коя пресечка някой няма да спре на стоп и т.н. И по едно време една задна врата на един от автомобилите се отваря. От страната на платното. Изчаках да свърши дом съвета на първа. Отказа се да излиза детето, ама и не затвори вратата. Май спасих и вратата, ама много по-важно е детето.
Вината, ако не бях, е на:
  водача беше спрял в лента, забранена за паркиране;
  водача беше навлязъл неправилно в еднопосочна улица;
  водача престояваше на (около) по-малко от 5 метра от кръстовище;
  според ЗДП деца до 12 години слизат от страната на пътния банкет или тротоара.
И въпреки това, че нямам вина, размазаното или силно раненото дете щеше да седи в спомените ми дълго време.
Мнение Публикувано на: 19 Апр 2019 20:58
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
Мнение Публикувано на: 24 Мар 2019 20:25
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Вчера ходих в някакъв варненски преливник да гледам едни сиви рибки, дето били бозайници. Не вярвам да са ги дресирали. По-скоро като им пуснат ток във водата и те излизат. Скачат, правят някакви акробатични номера и публиката им пляска. В началото на стълбите имаше някаква форма на пропускателен режим, каквато има и на входа на Фикосота. Не вярвам да има хора, които да плащат за това "зрелище", ама кой знае.
Плува плува, прави някой "номер" и хоп - изскача да го нахранят за награда Изображение
Беше забавно единствено една уж импровизация със смел човек от публиката, който сигурно е получил инструкции по-рано от пристигането на публиката, ама както и да е. Та тоя смелчага трябваше да влезе във водата, за да държи пръчка и делфините да я прескачат. Взе да си вади нещата от джобовете. Явно мислеше да влиза облечен. После зад декорите му извадиха бански тип боди в розов цвят. Отказаха се и му дадоха лодка. Обаче понеже сценарият сигурно е бил да забрави за пръчката, той влезе с лодката към средата на басейна и после рибките го бутнаха към мястото, от което беше тръгнал.
Преди да започне представлението една рибка беше излязла малко над водата и издаваше един мощен дразнещ звук като на товарен автомобил, включил на задна. Исках да го отстрелям, за да си запазя слуха, ама се сетих, че публиката няма да ми благодари.
Мнение Публикувано на: 24 Мар 2019 11:56
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
На всички табла има лампа, изглежда твоята не свети?
Мнение Публикувано на: 03 Ное 2018 10:07
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
То "синя лампа на таблото" има, това че твоята не свети е друг вапрос.
Едва ли чичо Дойчо е направил автомобило без синя ламБа.
Мнение Публикувано на: 02 Ное 2018 23:54
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Да, четох подобни упътвания, но нямам представа за материалите, до които ще се докосне какви са. Знам, че казанчето изглежда пластмасово, а къде другаде стига течността, не знам.
Днес на едно кръстовище много свиреха и после се усетих, че съм на дълги. Ако имаше синя лампа на таблото, щеше да е по-лесно да ги изключвам навреме.
Мнение Публикувано на: 01 Ное 2018 23:09
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
При смяна на антифриза трябва да се съобразиш с препоръките на производителя на автомобила ти, или да погледнеш на компенсационното казанче за доливане, дали е написано вида му. Доколко знам има различие дали ще се използва за чугунени или алуминиеви системи.
Мнение Публикувано на: 01 Ное 2018 19:38
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес возих един познат да ме води да си купим антифриз. Заведе ме на някаква промоция - 2.50 за литър. За съжаление не беше червен, но за тази цена купих колкото да напълня до горе без да се добавя вода. Двигателят ми е спасен от зимата. Като сменям скорости се чува тракане от задната част на автомобила, ама аз съм си свикнал. Моят познат ми каза, че трябвало да сложим масло на диференциала. Върнахме се и един негов познат ми каза, че ми ги нямали болтовете на джантата. Цели 3 липсваха, а останалите два ги пристегнах малко на ръка, преди да извадя гаечния ключ, който се оказа, че се казвал "камък". Та тъй, нито знам кога съм ги изгубил, нито къде. Явно тоя, който ми обърна ( счупи ) едното огледало го хвана яд, че веднага си намерих ново, та се е заел и с гумата ми.

-- Пет Окт 26, 2018 21:19 --

Днес си поръчах течност за чистачки и се оказа, че трябва да отида по-късно. И без това бях без колата, а толкоз килограми едва ли щях да мъкна толкоз километри пеш. Питах възрастното магазинерчи дали ще има проблем да паркирам и той каза, че няма проблем. Въпреки това на излизане от уличката срещнах знак В2, който обаче не важи за мен. Все пак аз съм Loveca_. И тъй, в уреченото време паркирах пред магазина, влязох и... течността още я нямаше. Казаха да я чакам вътре в магазина. Излизам от магазина с течността и зад мен младото продавач коментира "вижте го тоя с (марката на моята кола) как е паркирал. Кой е с (марката)?" Обръщам се към магазинерчиту и му казвам, че съм аз. Оно ми се блещи, че искали да излизат. Опитах се да му обясня нелепата ситуация, в която ме бяха поставили - да чакам течността в магазина. А в тоя момент още един паркирал зад мен и понеже не съм добър шофьор, аз няма как да изляза, без да ударя всички МПС и бордюри около мен. И чакам оня зад мен да се върне, та да излезем всички желаещи.
Мнение Публикувано на: 22 Окт 2018 19:47
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи вчера  Отговори с цитат
Вчера за първи път псувах като шофьор. Не знам как ми дойдоха тези лоши думи в устата. Аз не съм такъв човек.
Ще потеглям от успоредно паркиране. По принцип ако не виждам шосе пред мен, не съм сигурен дали мога да потегля напред, без да ударя предния. Зад мен имаше към 1 метър, а пред мен май по-малко. Въпреки това завих волана до край и реших да рискувам напред. За щастие водача на автомобила пред мен почти веднага се появи. Изключих фарове и мигач да му е по-спокойно. Изчаках го да потегли. После обаче трябваше да изчакам колите от главния път. Да вземе една по-малка кола да се намести на свободното място И ТО на заден. Междувременно аз си пускам пак мигач и гледам, че от главния път зад мен има кола с мигач за към моето място. Тръгвам си полека напред, а оня отпреде упорито продължава да дава назад. Натиснах спирачка, казах каквото имаше, даже и ръкомахах. Оня взе, че се усети и спря да дава назад. Отидох при един познат, който ми намести новите придобивки - нова* кора и ново* огледало с копче за нощно каране. Понеже бях в непознат квартал, попитах местен жител как да изляза на главния път. Оказа се лесно - първата вляво и пак първата вляво. На първия стоп разбрах, че полусъединителя ми не ще да кара колата да потегля. И тогава за втори път ме изпревариха на стоп. Тъкмо взе да потегля и оня се изравни с мен с десен мигач. Предположих, че не знае правилото Изображение, затова не подадох газ. На втория стоп пак не искаше да потегли. Тук направих грешка, че след като потегли не погледнах и наляво. Мислех, че ще пресека пътя само на този, който идваше отдясно и за малко да стана на сандвич. Отляво идвало такси. Мисля, че каза нещо водача, ама не го чух. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ водача на таксито! Тоя път си удължих обичайната обиколка, за да трупам повече опит. Освен в "Тракийския", този път карах и до "Добруджанския". Там си намерих едно място за 2-3 коли ( за успоредно паркиране ) и реших да паркирам назад. По едно време усетих, че се качвам на тротоара, а по друго време чух някакъв шум. Опитах да дам още назад, ама не ставаше. Погледнах към тротоара и видях някакво дърво. Отказах се от маневрата назад. През целия път използвах от време на време новото копче на огледалото. Много по-зле се виждат фаровете на МПС-тата зад мен, което е по-приятно. Ама нищо друго не се вижда, така че като нямаше МПС-та зад мен си превключвах, за да виждам обстановката зад мен. Докато бях в "Тракийския", бях в индустриалната улица ( мелница, Лида.... ), която се ползва от неизправни МПС-та. Без да искам, докато търсех как се пускат дълги, присветнах на водача пред мен. По принцип съм против това да се предупреждават закононарушители, че ще бъдат наказани скоро, ако не преустановят нарушаването на закона. Разбрах как се пускат, обаче продължих на къси. Добре, че знам, че там някъде има завой, че без малко да си продължа направо и да вляза в някакви треви. Нито мантинела има там, нито осветление.
По "Цар Освободител" пак така си спирах на стоповете, ама тук Изображение бях излязал на зоната на видимост. Колко пъти кастрят на тая улица, ама така и не се заеха с видимостта на шофьорите... Та от тая зона видях няколко автомобила, които идваха. Имаше време да мина пред тях, ама ги изчаках. Първият беше патрулка :D На баира по път към вкъщи пак загасна тая таратайка. Хем са ми казали, че баир се изкачва само на първа и хем АЗ СЪМ НА ПЪРВА...Като я усетих, че иска да загасва натиснах и освободих съединителя, което помогна да не загасне веднага и да се разбръмчи силно. После си загасна и като запалих, едно, че на полусъединител не ще да потегли нагоре и второ, че като натисна газта, пак не ще да потегли.
На Кауфланд установих, че пак съм загубил половината спирачна течност, но вече си бях взел половин литър да си доливам.
Търся някой, който да ми смени маркуча, свързващ казанчето за спирачна течност с горната помпа на съединителя.

*втора употреба.
Мнение Публикувано на: 30 Сеп 2018 8:41

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Ное 2020 18:21


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.