ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 30 Ное 2021 16:32
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Почивните дни
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Неделя. Разходка по центъра(това се случва веднъж на няколко месеца). Пусто... кафенетата празни... само един клиент се излежаваше:
Изображение
Мнение Публикувано на: 02 Дек 2012 15:50
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Ако частичният ремонт е за пружинките, значи си преработил през годинките..

Време е за почивчица и в работните дни..:)
Мнение Публикувано на: 02 Дек 2012 13:47
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
О добре, че жената ме покани на сутрешното ни кафе, иначе кой знае още какви локуми щях да разтеглям за почивните дни.Тъй като тъкмо бях започнал със изложението.
Иначе цялата работна седмица съм излизал в 5 сутринта и съм се прибирал повечето в 21,30 или по рано 19,оо чеса.Но днес е почивен ден в събота ходих да пазарувам а днес наистина имам по изключение пасивен почивен ден, тъй като в началото на следващата седмица постъпвам в болницата за частичен ремонт и трябва да съм във форма. Ако всичко е наред до края на годината си вземам отпуската и на работа ще съм чак догодина.Така и така идва края на света така, че спирам с работата за тази година. : :D :O01.gif
Мнение Публикувано на: 02 Дек 2012 13:14
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Леле, барб, какво дълго писание си сътворил...Кога ти остава време за дълги размисли?
На един такъв пост, поне пет пъти ще притичвам до печката, дето къркорят две три манджи..
Мнение Публикувано на: 02 Дек 2012 12:05
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
След напрегнатата седмица когато тук се работи яко , човек се нуждае преди всичко от смяна на обстановката за да може да изкара следващата работна седмица.И фактически това се вижда с големият контраст в поведението и действието на всички.За разлика от нас както и Испания и някой други страни тук работният ден започва обикновено в 6 чеса или в 7.Така че пътуващите тръгват още в 5 .Става на въпрос за работната седмица.Значи още от 5 до 6 чеса улиците са препълнени от работещите , бързащи да се доберат по рано да работното място и си направят по едно кафе преди да започнат работа.След седем чеса улиците са пълни с учениците отиващи на училище.След 8 чеса плъзват пенсионерите тръгнали да пазаруват въодушевени от големите намаления в суперите.След 10 чеса улиците се запълват от младите маики с детските колички и деца ходещи на пазаруване и разходки.
Около 15 ч. улиците са най пълни, повечето от работещите са излезли от работа и понеже са изморени от тежкият ден бързат по най бързият възможен начин да си купят хляб нещо за ядене и да се приберат във къщи.В суперите има страшни опашки.Но въпреки тарапаната е много тихо.Градските автобуси и тролей са претъпкани.Около 16,33 улиците почти опустяват.В 17оо почти няма хора по улиците.В супер маркетите оставят да работят по няколко каси останалият персонал зарежда отново щандовете.Просто няма какво да правиш и се връщаш също в къщи.
Но през почивните дни всеки прави това което е планирал през седмицата.Улиците са почти празни.Гарите и автогарите се пълнят за момент с хората, организирали си излети и различни пътувания,облечени спортовне или туристически .Събират се бързо радостни и бързо заминават.Всичките изложби на риби също се провеждат през почивните дни и често ги посещавам.Там се пускам в дълги разглеждания и снимане трещи 4-5 часа.След това се връщам сядам пред компа и пиша по някой пост в раздела на Шуменските акваристи.Хората през почивните дни са облечени по съвсем друг начин от работните дни, в зависимост от мястото където отиват, дали сред природата или на някое културно мероприятие,и това е драстично и очебийно.Като видиш как са облечени разбираш къде отиват.Дамите отиващи на среща са облечени екстравагантно и крещящо секси.Кавалерите костюмирани,младежите спортно. Всички са по спокойни радостни и в очите им виждаш блясък.Това е рая и за влюбените и по нетърпеливите още в петък са отишли за своите любими.Викендовите приятели тук са доста популярни.Много от хората живеят сами а през викенда са заедно.Голяма любов или ласка както тук я наричат.Седмичните проблеми са зад нас и те се пускат в една романтично проживявания без нерви и проблеми.
Така, че улиците са пусти от време се появяват пешеходци и бързо изчезват.
За хоркохолиците като мен не можещи без да работят се отваря възможност да направят нещо в къщи.Леношите могат да си позволят пиенето на бира и водки в къщи и безкрайно дългите кафета, на който сме свикнали ние да пием всекидневно. Жените който страдат от манията за чистота се пускат във седмичното си основно почистване лъскане на целят дом.
В края на краищата както вече споменах всеки е забързан да направи това което е планирал и въобще няма време за излишни неща.Не можеш да отидеш да му звъниш и да му отнемаш свободното време.На това са доста чувствителни.Винаги трябва предварително да си договорите среща.
Та аз като хоркохолик, най големият ми проблем през почивните дни са сутрешното ни кафе с жената.Тъй като аз не мога да се издържа дълго на едно място без нищо да правя и го изпивам доста бързо според нея и не мога да и правя компания.За мен тези неща са излишно губене на време защото почивният ден е кратък.И в повечето случай имам някакви планове.Пробвал съм различни варианти през почивните дни , които мога грубо да разделя на активни и пасивни.Мен специално ме удовлетворяват активните.При пасивните или опита ми да си отпочина имам големи проблеми в понеделник та чак и вторник.При активните почивни дни но разбира се с по малко натоварване отколкото през работните дни навлизам в работната седмица с голяма скорост и фактически без проблеми.Така, че винаги поддържам почти една и съща форма и се чувствам за сега добре даже и след шестдесетте.?Организма ни е като бърз влак проблемите са при тръгването и спирането.
От друга страна живота е кратък и в нас остава това което сме преживели и видяли, но като леношим от това спомени нямаме и много от годините са загубени и единствено остаряваме.Но вече трябва да привършвам защото сутрешното кафе и закуската е готова ,приятно изкарване на почивният ден.Бъдете здрави и весели. :D
Мнение Публикувано на: 02 Дек 2012 10:05
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
JohnnieSmokerR написа:
ако в чорапите има масажист

Оххх, представих си да имам на краката си масажиращи чорапки. Да си лежа , а те да ми масажират ходилата. Кеффф! Искам такъв подарък за Коледа!
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 20:27
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
...няма нужда от такива... и чаша мерло върши работа..
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 20:12
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Да , права си ... особено ако в чорапите има фитнес инструктор или масажист 8)
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 19:35
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
И едни вълнени чорапи вършат работа!:)
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 18:10
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Важното е под одеалото да не си сам(a). :BB07.gif :O02.gif
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 17:53
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Половин почивен минава в чистене, другата в пазаруване и готвене.. А времето е едно смърцафосано, та нищо не ми иде отръки..
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 15:42
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
И още нещо за таткото :biggrin
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 15:26
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Работната седмица току що приключи.
Дъжд, одеало, филми и картофена салата му е майката.
Мнение Публикувано на: 01 Дек 2012 15:13
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Затуй в почивните дни ще си лягаш по-късно.
Мнение Публикувано на: 23 Сеп 2012 11:46
  Заглавие:  Re: Почивните дни  Отговори с цитат
Много мразя в почивен ден да се събудя преди изгрев слънце. :D
Добро утро!
Мнение Публикувано на: 23 Сеп 2012 6:18

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 30 Ное 2021 16:32


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.