ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Яну 2023 8:27
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Въведете първите три букви от българската азбука:
   

Преглед на тема - Нещо интересно ми се случи днес
Автор Съобщение
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Движех се зад един голям товарен автомобил, който се движеше с около 10-20 км/ч. Зад мен човека на няколко пъти се опита да ни изпревари, но насрещното го притесняваше и се връщаше обратно в лентата. Когато товарният автомобил зави от пътя, се опитах да ускоря до 50 максимално бързо, за да не се изнерви пак тоя отзад. Въпреки това, въпреки и знака и маркировката, забраняващи изпреварването, той, все пак, се надъха да ме изпревари. Някъде на 90 км/ч успя да си завърши маневрата.
https://www.paragraph22.bg/22-analizi/read/uskoriavaneto-na-sudebniia-proces-e-za-smetka-na-spravedlivostta написа:
Принцип на нашето право е, че не може да бъде постановена присъда само на базата на самопризнания
Мнение Публикувано на: 09 Дек 2022 1:08
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Прибрах се в града от петия. Преди кръговото до гръцкия заех дясната лента, защото знака ми казва, че вътрешната лента води към паркинга на Арената. Вече съм в кръговото по външния кръг, когато отдясно идва един и си мисля, че няма намерение да спре. Тъкмо съм пред него ( успя да спре ) и излизам, когато той започва да ми свири, все едно съм му отнел предимството. Засмях се. То няма друга реакция. Малко по-нагоре бяха колегите, но не дойдоха да го санкционират за звуковия сигнал.
Мнение Публикувано на: 03 Ное 2022 21:49
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес с помощта на палка един анонимен полицай ми показа къде да спра. Пропусна да се представи когато си бях смъкнал стъклото, но се съмнявам, че си е направил труда докато го смъквах. Поиска ми само СУМПС. Реших, че ще е бърза проверка, но после ми даде един апарат с готова, инсталирана сламка и каза да духам 6-7 секунди. Предния път като ми даде дрегер, ми разреши да си разопаковам сламката. Но и преди, и сега, не ми показа какви данни показва апарата. Успокоителното е, че не ме пратиха в болницата да давам кръв.
Мнение Публикувано на: 12 Окт 2022 18:37
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Отново не от днес.
Карам тръби, като те стърчат от един от прозорците. Спускам се по Съединение и паркирам между Рушето и Базовото с намерението да си купя закуски. Зад мен на около 20 метра спира на аварийки друга кола. Дигам си аз прозореца, през който стърчат, излизам от колата и оня още не тръгва. Усетих се, че ме чака да си изпълня плана и да се отдалеча от колата. Връщам се в колата, потеглям и оня също потегля, като дори ме изпреварва. Свърши му аварията като видя, че не съм балък.
Мнение Публикувано на: 01 Окт 2022 13:43
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Не е от днес случката, ама ще я разкажа.
От известно време посещавам едно шуменско училище. Получавам лекции и междучасия. В края на едно от междучасията при влизането ми в училището чувам 2 или 3 деца как тръгват да вървят след мен и през цялото време се хилят. Влизам в тоалетната, където е и зазиданият прозорец и почвам да пикая. Заради липсата на светлина и на крушка отгоре, в кабинката е доста мрачно. Пиша това, защото здрача се увеличи два пъти със сенките на тез малки идиотчета - дойде едното да гледа. Махна се и дойде друго. И чувам другото да коментира "тръска го"... което пък донякъде обяснява надписа с червен маркер пред мен "рязана чурка". Може би на тези индивиди не им се налага да тръскат и им е интересно.
Като трябва да се разминавам с тях си гледам земята, щото малко ми остава да ги ошамаря.
Мнение Публикувано на: 28 Юни 2022 20:34
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Вчера посетих зоопарка. Двете врати, които обикновено са затворени, бяха широко отворени. Вътре имаше хора със светлоотразителни жилетки, вероятно работници в общинско предприятие. Канех се да попитам тези, които са най-близо до вратата, дали може да разгледам, но никой от тях не си направи труда да ме спре, затова не съм им говорил.
На клетките вляво, където живееше Шмоко, са сложили стъкло от страната на посетителите и май има мрежа отгоре. По пътеката има към 1/2 метър ров, който трябва да се прескочи с внимание. Много от табелките не отговарят на животните вътре в клетките. Има предимно птици. Само срещу входа в дъното има четирикраки тревопасни. Не съм снимал да не си предизвиквам късмета.
Мнение Публикувано на: 28 Май 2022 8:21
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Неска малко вали дъжд. Хладно е времето, ама вече съм с летни гуми. Движа се аз по улица "Съединение" в посока джамията и се съобразявам със знаците, ограничаващи скоростта до 30 км/ч заради първото. На тротоара, където оградата до бордюра вече липсва, се е събрала тълпа деца. Едно момиче тръгва да пресича, ама се връща. Тъкмо си казвам нещо от рода на "ела, ела, да те кача ( на капака, не в колата )" като коментар на нейният опит за пресичане, когато покрай нея минава друго момиче. Натиснах клаксон и понеже реакцията беше само да се обърне към звука и да се стресне, но не и да продължи пресичането с по-голяма скорост, то следващата ми реакция беше да спра.
После доста от децата на тротоарите гледаха към мен. То с 30 км/ч при изкачване, трябва да съм бил на ниска предавка, а така "няма как" поне да не е чула "танка", ама май беше със слушалки или, най-малкото - гледаше си телефона.
После пък на "Оборище" при спускане на светофара аз съм в лява лента, някакъв в дясна. Пусна си мигача и напира да дойде отгоре ми. Проявих разум и спрях, за да мине, за да чуя клаксон от неговата кола. Трябваше ли да направя катастрофата, хем да не може да си излезе от колата, хем да ми плати моята неговия застраховател, че да му дойде акъла в главата, че мигача не му дава предимство?
Мнение Публикувано на: 18 Апр 2022 15:56
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Не е точно "днес", но пиша сега, защото още не съм лягал и "днес" не е свършило за мен. Та значи първо някакъв се опитва да ме сплашва, защото снимах край имота му. Всъщност, не съм сигурен, че това място, на което той беше, е законно съществуващ имот. Имаше доста кучета в "имота". Докато ме заговаряше и се заяждаше, че снимам, не му отвърнах да го питам колко от кучетата имат ваксини, паспорти и чипове. След разговора тръгнах и тоя след мен подвиква да внимавам нещо да не ме блъсне.
После пък ме заплашваха с натискане на паник бутон, ако реша да платя сметката си с жълти стотинки.
Мнение Публикувано на: 07 Мар 2022 1:04
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Някакъв маниак искаше да купува Таратайчо. Докато го пробваше ми каза от кой град съм купил колата. Не остана доволен, че по баир надолу ( от църквата на Кристал към Цар Освободител ), без газ на втора, колата не вървяла. Мудна била. Като слезе от колата ми каза точно месеца и датата, на която съм купил колата; от кого съм я купил; кога колата е внесена в България...А си мислех, че по телефона като му диктувах рег. номер, го иска само за да провери гражданска и преглед дали имам.
Мнение Публикувано на: 22 Яну 2022 19:35
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Карам си аз вдясно, както ме е учил инструктора, по булевард "Ришки проход" и гледам някакъв, дето се кани да ми отнеме предимството, като не спре на стоп. Засилих се малко, за да може ако наистина не спре, застрахователя да ми плати малко освежаване на боята и като минах край него ми се стори, че ми присветва. Понеже в дясната лента, след Примекс, има някакви ремаркета, се престроих в лява и си карах с 50 км/ч. То километража не показва много вярно, ама там някъде. Тоя неадекватния да вземе да ме изпреварва без мигач през двойната непрекъсната, при положение, че след ремаркетата дясната лента си беше свободна. А аз не съм длъжен да я заема, тъй като се движа в по-удобната за мен. И тъй, докато ме изпреварваше без мигач, свих и аз малко наляво, все едно изпреварвам невидимия пред мен и все едно не съм видял, че ме изпреварват :) колкото да го стресна да си прекрати нарушението. Виждал съм 3 полицейски автомобила, които пресичат двойната непрекъсната лента на тоя булевард. Щом те могат, значи и аз мога. После бързо се върнах в моята, защото той си продължи изпреварването. Завърши го отново без мигач, обаче ми наби спирачки като застана пред мен. Сякаш с 50 км/ч му се е сторило, че се влача. Веднага спирачки и завих към разрешената от ЗДП съседна лента. Нямаше време да си пускам мигач обаче. После оня замина.
На вниманието на 8878: може да си брал ягоди 5 години, за да си купиш тая кола и може да си дал 300 лева в КАТ за рег. номер, но в България има закони и те трябва да се спазват. Още веднъж да ми се правиш на дрогиран и може да те подпра с "танка".
Мнение Публикувано на: 04 Яну 2022 23:23
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Бях паркирал извън пътя в едно село и аха да потегля - гледам в огледалото няква минава зад колата ми и ме снима. Беше в някаква малка черна кола, дето oksimoron-а продаваше навремето.
Вечерта пък пак минавам през някакви села и някакъв отзаде ме заслепява. Логично дърпам ръчката на средното огледало и спира да ми пука за него. По едно време ми се стори, че паркира до някоя къща в селото. Бутнах ръчката на огледалото да се оправи и от нищото тоя ненормалник ми облещи пак фарове. И така няколко пъти. Карал зад мен без фарове, ориентирайки се само по моите или по габаритите отзад. Пък неговите бяха толкова силни и насочени, че аз като спрях моите фарове, спокойно си карах само на негови ( а той беше отзад ). Само че като ме видя, че карам на аванта, и той ги спря и се наложи пак да си хабя акумулатора.
Трябваше да му набия спирачки както е зад мен без фарове, за да ми плати броня, ама дамата на задната седалка нямаше да се почуства добре от удара.
Мнение Публикувано на: 31 Окт 2021 23:35
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Пресичам си по зебра и зад мен минава кола. Чувам зад гърба си "оглеждай [съ] малко".

Днес успях да си сменя термостата съвсем сам. Тез дни един майстор ми каза, че трябва да го сменя. Един друг познат пък ми каза да развия само долния маркуч да се излее течността и после имало няколко болта. За всеки случай гледах няколко клипчета в тубата как се прави и ми оставаше само едно нещо - да си намеря леген. Понеже бронята ми е ниска, а системата съдържа голямо количество течности, отпадна варианта да режа 10-литрова туба. Обиколих няколко магазина за домашни потреби за да си купя леген, но бяха затворени и се отправих към един сервиз, дето наскоро го научих. Не за да ми сменят термостата, а да ми услужат с леген. Нямаха нищо против, даже работеха след 18 часа, когато отидох.
Почнах да развивам скобата за долния маркуч, развих я, ама маркуча не излиза. И тогава ми хрумна гениална идея - на радиатора съм чувал, че има кранче. Като го развих, доста бързо взе да излиза течността. Докато тя пада, отидох до гидорчето ми и се оказа, че нямам десятка. Отидох при комплекта ми с гаечни ключове, ама и там нямаше десятка. Влязох при майсторите и те ми услъжиха с гаечен ключ. С много опити, най-сетне успях да го нанижа на гайката, ама не върти - опира в някакъв колектор, а не влиза в друго положение. Влязох с гидорчето, върнах гаечния ключ и казах, че ми трябва друга десятка. Човека ми даде някакви удължения, но му казах, че аз нямам приставката. Той си уточни на глас, че ми трябвало камачи 10 и ми даде приставката за развиване.
Пъхнах първо удължителя в моето гидорче, после и приставката в удължителя и почнах да напъвам. Не ще и не ще. Взех да се вайкам наум, че съм източил антифриза и трябва да си ходя, но продължих да опитвам с различни пози на тялото да напъвам. И накрая стана - тръгна болта. И долния тръгна. Смених термостатите, тръгнах да завивам и един приятел ми звънна да чуе докъде съм стигнал. Аз тъкмо бях започнал да завивам. И като пипнах пак да видя дали тея болтчета стягат нещо, тя гарнитурата на термостата паднала и се заклещила там, където съм почнал да стягам. Айде пак развивай, пак намествай. Не става и не става. Проблема е, че слагам гарнитурата и термостата в един метален съд, който завивам към шасито. Да, ама металния съд се блъска в един маркуч, даже стягам леко термостата, за да влезе в дупката си и така се разбутва местоположението на термостата и на гарнитурата. Накрая извадих стария термостат и взех новия с гарнитурата и отидох при майстора да го питам дали може да ползвам старата гарнитура. Той ми разреши. Старата обвива целия диаметър на термостата отвътре и отвън, а новата е като т.нар. о пръстен. Старата беше малко по-широка, ама заспа. С един опит го монтирах и после като стегнах всичко развито, започнах да наливам антифриз. Като спря да пие запалих и пуснах парното. Стана 80, стана 85, ама парното не дойде. Звъннах на моя приятел и той ме посъветва да я покарам. Като я изкарах на околовръстното, като задържах педала на газта и като започна да ме топли...
Досега 80 градуса му беше работната температура, ама сега май стана 90.
Да е жив и здрав майстора, дето ми даде инструменти и леген!
Мнение Публикувано на: 21 Сеп 2021 21:43
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Какъв е този твой Мерцедес, Loveca_! Ти само по сервизи ходиш и търсиш. Аз на моя само бензин от 50 стотинки за литър слагам.
Мнение Публикувано на: 12 Авг 2021 17:20
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес на излизане от кръговото на Херсон, можех да блъсна бързащ да се включи в движението. Въртя се във вътрешна лента и трябва да изляза на центъра. От пазара един се включва във външна лента, докато излизам от кръговото. Ама то там трябва в последния момент да пусна десен, щото ако го пусна по-рано, ще мислят, че ще излизам към пазара и тогава и в другия ще се натреса. По съвет от barbus нито си отворих устата, нито натиснах копчето на мултифункционалния си волан.
Обиколих няколко сервиза, ама имат много коли да правят и не съм ги занимавал.
Бях на магистралата за Варна. Там държах волана много силно, защото всяка новоасфалтирана неравност кара Таратайчо да ме прави несигурен в ситуацията.
Мнение Публикувано на: 11 Авг 2021 20:22
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес научих нов квартал в Шумен. Той май е под-квартал на Боян Българанов. Нарича се Топ Хане. Той е в ниската част на ББ и за да го открия първо влязох в едно междублоково пространство, което се оказа добре асфалтиран паркинг, за съжаление без изход. Затова трябваше да обърна и да продължа да търся новия квартал. На излизане от Топ Хането видях странна котка. Вървеше в кръг по шосето. Тъй като беше в моята лента, наложи се да я заобиколя през насрещното. А как мразя изпреварването.
Мнение Публикувано на: 22 Юни 2021 15:19

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Яну 2023 8:27


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.