ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 04 Дек 2021 0:19
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Кое е обратното на горещо?
   

Преглед на тема - Китайски грип и има ли почва той у нас
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Понеже местата за интензивно лечение свършват лекарите ще избират кои да приемат. Очевидно хората над осемдесетте няма да бъдат приемани в болниците. След това тази мярка ще се приложи и за 70 те, и така ....Докато дойде ред и за титаните на глупостта...

-- 03 Ное 2021 9:13 --

Много често се спекулира и злоупотребява с правото ни на личен избор. Но можем ли си да си го позволим? Е и аз имам право да имам чисто нова кола но како от това? Не мога да си го позволя и мога ли да претендирам, че са ми нарушили правата? Могат ли не ваксинираните да се само изолират и да платят лечението си?
Мярката с зелените сертификати не е разумна но след като, няма друг начин да се убедят титаните на мисълта, че ваксинирането е единственият начин да приключим с тази криза очевидно, че непопулярните мерки ще продължат. Когато похарчим парите които не са много ще се приложи извънредно положение при което гражданските права се отнемат. Много вероятно е и ЕС да спре финансирането ни защото едва ли ще са съгласни да финансира безумни прищявка и желания, различаващите се от общо приетите норми. За съжаление това е реалността.
Мнение Публикувано на: 03 Ное 2021 7:26
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Според тези данни за щатите и България, при тях са починали 1.62 процента от заразените, а при нас над 4 процента, което е над два пъти повече. Затова се използват процентите, за да можем да сравняваме държави с триста милиона и държави с три милиона население.
Мнение Публикувано на: 27 Окт 2021 10:30
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Титане, в САЩ са починали приблизително 2300 човека на милион население, в милата ни страна, починалите са около 3400 на милион.

Баба ми казваше: да си глупав и умрял е едно и също. Ти не чувстваш нищо, но на близките ти им е тежко.
Мнение Публикувано на: 26 Окт 2021 21:03
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Стига сте вярвали на медиите! Няма как да сме на първо място в света по починали, след като в щатите има много по-голямо население.
Карате ме пак да отварям сайта. В щатите имат общо над 45.5 милиона общо заразени и 737 691 почиващи.
У нас имаме общо 575 306 общо заразени и 23 316 почиващи. Къде сме на първо място? Говорите, без да знаете и без да се информирате...
Като стана дума за сертификата, защо ваксинираните, които могат да са приносители, да са с някакво предимство в някои сгради пред неваксинираните, които също могат да са приносители?
Мнение Публикувано на: 26 Окт 2021 19:18
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Титана на мисълта още не е разбрал, дали у нас има китайски грип след като сме на първо място по починалите в света. И продължава да умува над статистиките, като не вижда опасността която се задава от принудителните мерки за зелен сертификат , който е след дъжд качулка. Няма как веднага след ваксинирането да придобиеш имунитет. Това става известно време след втората игла. Но след като ваксинирането беше саботирано най вече от лекарите, удавника както се казва се хваща и за сламка, и накрая управляващите се мъчат да се справят с най хитрите от света не желаещи да се ваксинират. Предлагам не ваксинираните лекари опоненти на имунизациите да бъдат изпратени в болниците, на ковид отделенията. След като са убедени че ваксинирането е излишно. Така ще могат да защитят позицията си.
Мнение Публикувано на: 26 Окт 2021 6:01
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Да има благоприятна почва, или по точно най добрата. Много пациенти са връщани от личните си лекари искали да се ваксинират, под различни причини с предлози, и съветвани да не го правят. За каква масова ваксинация можем да говорим? Когато много от личните Доктори открито водят кампания против ваксинирането- да не би това да е тайна? :D

-- 27 Юли 2021 9:39 --

Съседката вече над седемдесетте питала личният си лекар кога може да се ваксинира против Ковид, а той я попитал - За къде бързаш?
Мнение Публикувано на: 25 Юли 2021 17:58
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Единствените мерки против всички вируси е ваксината.
А тези които не желаят да се ваксинират да им се наложат ограничения и носене на маски на обществени места. А като не искат да носят и маски да си стоят в къщи.
Единствената дилема е защо не искаме да се ваксинираме? Доколкото статистиките - авив работа, все тая. Каква дискусия очакваш за нея? Във всяка статистика има и субективен фактор, както и грешки..
В песента се твърди, че без значение от случая на всички се поставя диагнозата ковид. Но тя по-скоро е развлекателна, за разведряване на темата. Но има и хора сядайки, че всичко е измислено и, че с ваксините искат да ги избият.
Мнение Публикувано на: 11 Юли 2021 22:18
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Забавна песничка, макар, че текста ми е чужд. И при нас беше така.
Тоя месец сякаш данните са много по-добре. Лошото е, че нашето правителство иска баланс и няма да спре разпространението чрез пълни затваряния. Всъщност, пълното затваряне влияе зле на нервите на избирателите. Та, ще продължават да обвиняват неваксинираните за следващата вълнА, а не себе си като правителство и като мерки, които са взели.
Ето малко данни от сайта на бай Йоан Хопков:
- общо "заразени": 422 446;
- вечно почиващи: 18 140.
От българския сайт допълвам:
- излекувани: 396 315.

Учудих се на данните, защото за около 20 дена са се заразили около 1400 души, около 200 почиват вечно и към 3500 са се излекували.
Мнение Публикувано на: 11 Юли 2021 15:52
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Мнение Публикувано на: 11 Юли 2021 6:21
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Е като няма траен имунитет имаме две възможности да се ваксинираме периодично или да ударим камбаната. Както се казваше в един Руски филм.
-Ликвидирахме заразата, всички измряха.
Е света няма да се свърши, ще оцелеят само богоизбраните, със силна имунна система. Ще постигнем естествен подбор, както е било преди много години, когато са се раждали от 5 до 10 деца и оцелявали най здравите, без много лекарски грижи. Природата е предвидила различни варианти, както и правото ни на избор. Това че населението на земята се е увеличила многократно, както и средната продължителност на живота е заслуга и на медицината. Природата е планирала да оцелееш без значение при какви условия и как живееш за да се размножиш. И след 40 години да си отидеш, това, че ние искаме да я надхитрим ни струва много усилия, без тях може би ще се намалеем неколкократно, по брои и продължителност на живот, оцелелите обаче може и да не носят маски.
Да нося си маска и това е най малката беда която може да ме сполети. Не смятам, че съм компетентен по всичко и щом световните капацитети смятат това за необходимо, и е общо прието го правя. Още повече, че маската не ме предпазва от вируса. С носенето на маската се гарантира, че няма да плюя останалите и евентуално да ги заразя. Щом живея с останалите трябва да изпълнявам приетите норми.
Мнение Публикувано на: 20 Юни 2021 3:14
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Вече имам втора ваксина с Astra Zeneka без никакви усложнения. Смятам, че която и да е ваксина е по добра от никаква. Препоръчвам на всички да се ваксинират, защото риска е значително по малък, от заразяване с тежки последствия. Иначе ако мислим негативно е най добре да не излизаме за да не ни блъсне кола.
Мнение Публикувано на: 19 Май 2021 8:13
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Да не си намерил къде се провеждат курсовете на Боян :O01.gif

Общо: 380 576
Излекувани: 296 998
:I5.gif : 14 871
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2021 21:03
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Да повдигнем темата.
Общо: 312 741 които са дали някога положителен резултат на изследване.
От тях 239 602 са дали отрицателен резултат, след като са имало положителен и 12 307 не са се преборили и се отказали да се борят.

Като гледам данните от предния месец долу горе по това време +70 000 грубо, от които +34 000 с отминали симптоми и 2 000 изчезнали от състезанието.
В новините даже казаха, че сме били на второ място в света по смъртност.
Мерките са хубави, но не трябва да ги махат. Сигурно мисля така, защото не съм сервитьор.
А смъртността не е някаква голяма цифра. Дори си мисля, че и без китайския грип всеки ден хората си умираха. Ама не ги съобщаваха в новините, освен тези в катастрофите.
Мнение Публикувано на: 24 Мар 2021 17:57
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Общо 246 706, което е с 30 000 повече от преди 1 месец. Кажи речи с ~ 1000 на ден са се увеличили.
205 137 са дали добър резултат, след като веднъж са дали лош резултат. Това от една страна е близо 25 000 за същия период и от друга страна е много близко число до общият брой "заразени".
10 167 не са се излекували, но няма и да се излекуват. Това е около 1300 за около 1 месец.

Все още ли трябва да наричаме китайският грип "пандемия"?
Мнение Публикувано на: 28 Фев 2021 23:46
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Съседни Италия и Турция имат по близо 2.5 милиона
Преди да са пуснали новата вълна на страх, този път малките деца се разболявали повече, че да може здравата част на населението - младите родители да се паникьоса, данни от страната:
общо: 214 817;
излекувани ( в това число по Нова понякога загатват, че влизат и тези, които са били под карантина и направени тестове, които са завършили добре за изследваните хора ): 179 068;
вечно почиващи: 8 820 души.
За 20 дена от предната ми статистическа информация, с близо 1000 са се увеличили вечно почиващите; с близо 50 000 са се увеличили излекуваните и с около 10 000 общо "болните".
Чух слушател или зрител, който запита как така има ваксина, а още няма лекарство, с което хората да се лекуват. Предполагам става дума за такова, което да си купиш от аптеката и да се лекуваш с него от дома.
Мнение Публикувано на: 25 Яну 2021 20:29

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 04 Дек 2021 0:19


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.