ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Окт 2021 19:19
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Кое е обратното на горещо?
   

Преглед на тема - Китайски грип и има ли почва той у нас
Автор Съобщение
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Преди да са се разПИКали коронованите благородници, особено на паметно събитие с безплатни автобусни превози, да кажем кое колко.
Общо: 457 487, от които в последните 28 дена: 31 055.
Вечно почиващи: 18 950, от които в последните 28 дена: 721.
Излекувани: 406 345.

Или ко идва - за 20 дена приблизително:
26 000 повече "заразени";
600 по-малко сред нас и
6 000 оздравели.

В сравнение с юлските ми данни, имам приблизително двойно повече болницализирани, а на ускорено лечение са едва 100 повече.
Като че ли се увеличават болните само като гледаме данните, но като не гледаш толкова насочено, можеш да кажеш, че близо половин милион българи са се разболяли от някакво дихателно заболяване в последните 3 години и близо 20 000 от тях вече не са сред нас. Преди като имахме грипни ваканции и по 15 болни съученици да не са затваряли училищата или да са ни карали да ходим на училище с маска?
Мнение Публикувано на: 02 Сеп 2021 21:19
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Отдавна не съм обновявал данните. Тез от сайта на бай Йоан Хопков са добавили още една характеристика за всеки вид данни - за 28 дена какво станало.
Общо: 431 292 "заразени", от които 8 495 за последните 28 дена;
Тез, дето не са сред нас общо: 18 321, от които 158 за последните 28 дена и се прехвърляме на българския сайт да видим оздравели.
Излекувани: 399 755 души.
Та, от 431 хиляди болни, 399 хиляди са излекуваните. Не мисля, че ваксината е толкова необходима или че мерките са били лоши.
Само се чудя, ако лекарите вземат по 10 лева за поставена ваксина, тези, които им дават тези пари, колко ли вземат за поставена ваксина? Политиците от трибуната на Народното събрание чак започнаха да агитират за това нещо...
Ако трябва да цитирам Нова телевизия, то тук няма да откриете данни за хората, които са си сложили игла.
Мнение Публикувано на: 13 Авг 2021 13:47
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
aruba_man написа:
Супер е ковидчето. Дано да мутира и да го има дълги години или някакъв друг вирус да излезе.


Дано да иляди ковидчето, че да продължавам да си живуркам на гърба на баламите. Блажени са вярващите! :O01.gif
Мнение Публикувано на: 12 Авг 2021 17:28
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Да има благоприятна почва, или по точно най добрата. Много пациенти са връщани от личните си лекари искали да се ваксинират, под различни причини с предлози, и съветвани да не го правят. За каква масова ваксинация можем да говорим? Когато много от личните Доктори открито водят кампания против ваксинирането- да не би това да е тайна? :D

-- 27 Юли 2021 9:39 --

Съседката вече над седемдесетте питала личният си лекар кога може да се ваксинира против Ковид, а той я попитал - За къде бързаш?
Мнение Публикувано на: 25 Юли 2021 17:58
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Единствените мерки против всички вируси е ваксината.
А тези които не желаят да се ваксинират да им се наложат ограничения и носене на маски на обществени места. А като не искат да носят и маски да си стоят в къщи.
Единствената дилема е защо не искаме да се ваксинираме? Доколкото статистиките - авив работа, все тая. Каква дискусия очакваш за нея? Във всяка статистика има и субективен фактор, както и грешки..
В песента се твърди, че без значение от случая на всички се поставя диагнозата ковид. Но тя по-скоро е развлекателна, за разведряване на темата. Но има и хора сядайки, че всичко е измислено и, че с ваксините искат да ги избият.
Мнение Публикувано на: 11 Юли 2021 22:18
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Забавна песничка, макар, че текста ми е чужд. И при нас беше така.
Тоя месец сякаш данните са много по-добре. Лошото е, че нашето правителство иска баланс и няма да спре разпространението чрез пълни затваряния. Всъщност, пълното затваряне влияе зле на нервите на избирателите. Та, ще продължават да обвиняват неваксинираните за следващата вълнА, а не себе си като правителство и като мерки, които са взели.
Ето малко данни от сайта на бай Йоан Хопков:
- общо "заразени": 422 446;
- вечно почиващи: 18 140.
От българския сайт допълвам:
- излекувани: 396 315.

Учудих се на данните, защото за около 20 дена са се заразили около 1400 души, около 200 почиват вечно и към 3500 са се излекували.
Мнение Публикувано на: 11 Юли 2021 15:52
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Мнение Публикувано на: 11 Юли 2021 6:21
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Вече е официално. Епсилон вариантът на Sars-cov-2 има 3 мутации на спайк протеина, които правят варианта високо резистeнтен към неутрализиращите антитела, създадени от ваксините или след преболедуване. Разбира се, това не е нещо неочаквано и изненадващо. Еволюционният натиск рано или късно ще доведе до появя на устойчиви разновидности на първото поколение от препарати за лечение и превенция.
Източник 1, ползващ източник 2.
Мнение Публикувано на: 03 Юли 2021 8:09
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
И тъй, от предното мнение насам, вече ще вземам информация от два сайта - университетския на бай Джон Хопкинс и за оздравелите от българския.
Бай Джоновия сайт казва, че в България:
- общо "заразени" са 421 005 ;
- вечно почиващи 17 989.
От българския сайт допълвам за излекуваните - 392 809.

Сега вече може да се направи обобщението, че за около 1 месец са се заразили малко по-малко от 5 000 души; с около 500 души се е увеличил броят на вечно почиващите и с около 20 000 броят на излекуваните.

Ще взема още малко данни от българския сайт, защото след края на лятото "ще ни изненадат" с нова вълна, въпреки големият брой ваксинирани.

В момента имало 1 746 болницализирани, от които 207 в напрегнато отделение.
Мнение Публикувано на: 20 Юни 2021 17:36
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Е като няма траен имунитет имаме две възможности да се ваксинираме периодично или да ударим камбаната. Както се казваше в един Руски филм.
-Ликвидирахме заразата, всички измряха.
Е света няма да се свърши, ще оцелеят само богоизбраните, със силна имунна система. Ще постигнем естествен подбор, както е било преди много години, когато са се раждали от 5 до 10 деца и оцелявали най здравите, без много лекарски грижи. Природата е предвидила различни варианти, както и правото ни на избор. Това че населението на земята се е увеличила многократно, както и средната продължителност на живота е заслуга и на медицината. Природата е планирала да оцелееш без значение при какви условия и как живееш за да се размножиш. И след 40 години да си отидеш, това, че ние искаме да я надхитрим ни струва много усилия, без тях може би ще се намалеем неколкократно, по брои и продължителност на живот, оцелелите обаче може и да не носят маски.
Да нося си маска и това е най малката беда която може да ме сполети. Не смятам, че съм компетентен по всичко и щом световните капацитети смятат това за необходимо, и е общо прието го правя. Още повече, че маската не ме предпазва от вируса. С носенето на маската се гарантира, че няма да плюя останалите и евентуално да ги заразя. Щом живея с останалите трябва да изпълнявам приетите норми.
Мнение Публикувано на: 20 Юни 2021 3:14
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Няма траен имунитет срещу китайския, еврейския или който и да е щам на SARS-COV-2. Като сте ваксиниран, разрешено ли Ви е да ходите без маска в закрити обществени места?
Университета на бай Джон Хопкинс си обновил малко сайта и вече може да се види, че в световен мащаб от 166 195 983 заразени, само някакви си 3 444 498 са вечно почиващите.
В България от 416 417 "заразени", само 17 474 никога няма да бъдат излекувани.
Като гледам данните от предното ми мнение, за 19 дена около 9 000 нови "положителни" и около 1000 почиващи. За съжаление вече не пише колко са излекувани, а колко са взели примера на barbus.
За излекувани се прехвърлям на българския сайт - https://coronavirus.bg/
372 968 са излекувани. Не мога да сравнявам данни от българския сайт и от предишния, затова в следващото мнение, може би...
Мнение Публикувано на: 22 Май 2021 13:51
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Вече имам втора ваксина с Astra Zeneka без никакви усложнения. Смятам, че която и да е ваксина е по добра от никаква. Препоръчвам на всички да се ваксинират, защото риска е значително по малък, от заразяване с тежки последствия. Иначе ако мислим негативно е най добре да не излизаме за да не ни блъсне кола.
Мнение Публикувано на: 19 Май 2021 8:13
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Нормално лятото като няма толкова настинки, хората да не мислят за китайския грип дали ги е хванал.
Сега се заглеждам в други данни - от близо 153 милиона общо "заразени" по цял свят, 3.2 милиона не са излекувани, няма и да бъдат. 89.6 милиона приблизително излекувани.
Да се върнем на нашата страна!
Общо "заразени": 405 194 .
Излекувани: 340 442 .
:I5.gif : 16 492
Мнение Публикувано на: 03 Май 2021 10:45
  Заглавие:  Re: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Нещо взе да свършва илюзията "ковид". Робите пак загубиха. "Черният лебед" пак покри господарите им! :O01.gif
Мнение Публикувано на: 01 Май 2021 21:06
  Заглавие:  .: Китайски грип и има ли почва той у нас  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Да не си намерил къде се провеждат курсовете на Боян :O01.gif

Общо: 380 576
Излекувани: 296 998
:I5.gif : 14 871
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2021 21:03

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Окт 2021 19:19


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.