ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Дек 2019 21:57
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Въведете първите три букви от българската азбука:
   

Преглед на тема - След тригодишна възраст е вече късно ..... Масару Ибука
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: След тригодишна възраст е вече късно ..... Масару Ибука  Отговори с цитат
Много интересна тема. Над тези неща често съм се замислял, първите ми източници са били мнението на бабите.
-Каквото му е писано това ще стане,
-Зависи как го е орисала орисницата.
Бабешки истории, по времето на комунизма Бог беше отречен, и становището бе - човек може да се промени. Да с масовата пропаганда всички бяха доволни и носталгията по това време все още е жива в по възрастните. Защото мисленето на всички беше променено. Всички бяха доволни от нищото което имаха, но не станахме по умни. Само имахме такова усещане. Трябваше ми доста време за да осъзная фактите. За закупуването на Москвич се чакаше 5 години, за Жигули 6, а за Трабант много повече. За цветен телевизор няколко години, както и за нафтова печка и хладилник. Банани и портокали се продаваха 1-2 пъти годишно. И ако се наредиш навреме на дългата опашка може и да си купиш. В началото на учебната година посещавахме окръжните градове за да стегнем децата за училище с някоя дрешка. И не щеш ли продават банани- чудо. Наредихме се и ние на дългата опашка. Сина все още малък загуби търпение и искаше да си ходим. Като разбраха че не сме местни веднага стана скандал защото банани е трябвало да си купим от местоживеенето ни?
Имаме двама сина, които сме възпитавали еднаква и отгледани във същата среда. Единия е компютарен дизайн, а другият животновъд. Нямат нищо общо един с друг.
Тогава често съм се замислял над бабешките твърдения.
Прекарах дълги години в чужбина. И наистина има коренна разлика във възпитанието ни. По едно нещо обаче сме еднакви. Всеки е толкова умен колкото се е родил, няма как да му налееш повече или да му вземеш, божа работа. На един милиард и повече човека може да се роди един гении, но не е сигурно.
В първите години на човека се формира поведението и отношението му към останалите и света, но в никакъв случай не можеш да промениш природните му дадености. Дали ще е спортна натура, математик, музикант или учен. Това си му е дадено от природата, или бога както казваха бабите, но дали той ще го развие и използва е негова лична работа, или орисниците според бабите.
Някои им върви в учението, но не всички учени могат да бъдат успешни бизнесмени, и не всички богати са образовани. Но те имат природна дарба да са фаворити и без да са учили. Но това е друга тема.
Човек има чувството, че ума определя поведението му, една много грешна представа. Ако тялото ти се нуждае от вода трябва да се напиеш, ако си гладен ядеш. Тялото ти се нуждае от секс и се влюбваш, и нищо и никой не може да те спре. Да може би ума ни помага по добре да задоволим потребностите, и да удовлетворим желанията си. Но един философ бе казал, нещо подобно, че мъдростта трудно се постига но от нея няма какво да вземем, и ни носи само печал. Ако природата ни е създала да сме успешни, ще имаме за трима, ако ни е създала прахосници ще сме бездомни и никой не може да ни помогне, без значение колко сме умни. :BB07.gif
Мнение Публикувано на: 11 Ное 2018 2:24
  Заглавие:  След тригодишна възраст е вече късно ..... Масару Ибука  Отговори с цитат
Всичко зависи от детството им. Френският философ Блез Паскал бил възпитаван от баща си в голяма строгост, и станал знаменит математик, физик и религиозен философ, но както сам признава „не е имал нито един щастлив ден в живота си” от 39 години. Живял без майка и само с баща си без връстници. Бащата може да създаде гений, но само майката може да създаде добър човек, съчетаващ душевни и физически способности.Ибука-сан става известен не само като основател на Sony, но и като ръководител на Националната асоциация за ранно детство развитие в Япония. Това той заяви, че в продължение на 3 години в 70-80% от мозъчните клетки е завършен и всички усилия на образованието децата трябва да се съсредоточат върху тези, които не са се отпразнували третия рожден ден.

Нито едно дете не се ражда гений, и нито едно не се ражда глупаво. Всичко зависи от стимулациите и степента на развитие на главния мозък в решаващите години от живота на детето. А това е периода от раждането до 3-годишна възраст. Да започваме тепърва да го възпитаваме в детската градина е вече късно.

Как мислите?

http://tkdspartak.com/wp-content/upload ... %9D%D0%B0-%D … CFiSE-Hb2InAlOsgA
Мнение Публикувано на: 10 Ное 2018 17:42

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Дек 2019 21:57


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.