ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Ное 2019 18:53




Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.



Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Кулинарни рецепти ... мммммм
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Виж ся, туй зелиту не е кат винуту, има си ини тънкусти, да знайш. Кату наридиш зелкити, тряя ги затисниш с ино паве утгоре. После се притака секи ден да са умеши султа - дан забрайш да сложиш сол. Аи успех и да тий сладку.
Мнение Публикувано на: 01 Ное 2016 19:47
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Видях съседите да правят зели и да питам как се прави кисело зели? От онези, дето се пъхат цели в голям съд и се слага вода и сол...и паве :)
Мнение Публикувано на: 01 Ное 2016 17:36
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Здравейте, може ли да сподели някой рецепта за капама?
Мнение Публикувано на: 03 Окт 2014 13:55
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
А да споделя и аз малко опит, миналата година правих телешко.
1кг месо нарязано на парчета с размери 2 на 5 пръста горе, долу, покрива се добре със сол, но не повече от 1 кг. и се оставя да преседи 24 часа (пуска доста сос) след което се кисне 4 пъти по половин час в хладка вода, и се овалва в смес от червен, черен пипер чубрица, съхне за седмица...
Мнение Публикувано на: 31 Яну 2014 19:36
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
nipresi написа:
[ Изображение ]
Днес проба на най-малкото парче.Перфектно...Направих рибицата на 6-ти,10 дни както казах по-нагоре.


Отдавна се каня да те питам къде живееш!:)
Все ще се разберем с жена ти..
Мнение Публикувано на: 16 Яну 2014 17:57
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
При мен повече от 10 дни стоят и още не са готови.
Мнение Публикувано на: 16 Яну 2014 15:17
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Аз си направих рибици с подправка за кайзероване - станаха невероятни.Първо ги държах в сол 24 часа,после 6 часа под течаща вода,увалях ги обилно в подправката и след това да се сушат.На 10тия ден бяха готови.
Мнение Публикувано на: 16 Яну 2014 15:15
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Изображение
Днес проба на най-малкото парче.Перфектно...Направих рибицата на 6-ти,10 дни както казах по-нагоре.
Мнение Публикувано на: 16 Яну 2014 14:44
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
amapola написа:
Зная, че червеният пипер е задължителен при овалването с подправки, за да не ги кацат мухите. Така съм чувала.

Филе Елена е оваляно само с чубрица.А може и черен пипер да има ама не се усеща.
Мнение Публикувано на: 12 Яну 2014 16:28
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Възползвай се,ще останеш доволна :wink:. А ако имаш още въпроси,насреща съм.
Мнение Публикувано на: 12 Яну 2014 15:38
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Друго си е да вземеш акъл от опитен майстор!:)
Ще се възползвам и от твойта рецепта като взема друго месо. Днес намерих и кайзерова подправка, та дано се получи.
Мнение Публикувано на: 12 Яну 2014 13:50
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Бърби написа:
Аз направих две рибици /от свинско месо/ като ги осолих със сол за две денонощия, после измих, подсуших и овалях в подправки. Не ползвах захар, но пуснаха доста вода, което, както разбирам, се случва и при ръсене със захар, та не е болка за умиране. Това, което не направих, защото не знаех, е че трябва да ги разрежа по дължина на 4 или повече. Мога ли да избегна нарязването или рискувам да прецакам всичко?

Бърби,това с нарязването си го измислих аз.Когато ми казаха рецептата беше без нарязване по дължина,само по ширина,както си направила ти.Нищо няма да се случи,просто ще изсъхне по-бавно.При по-малките парчета солта прониква по-лесно до сърцевината и по-лесно съхнат.
Мнение Публикувано на: 12 Яну 2014 13:27
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Зная, че червеният пипер е задължителен при овалването с подправки, за да не ги кацат мухите. Така съм чувала.
Мнение Публикувано на: 12 Яну 2014 10:01
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Аз направих две рибици /от свинско месо/ като ги осолих със сол за две денонощия, после измих, подсуших и овалях в подправки. Не ползвах захар, но пуснаха доста вода, което, както разбирам, се случва и при ръсене със захар, та не е болка за умиране. Това, което не направих, защото не знаех, е че трябва да ги разрежа по дължина на 4 или повече. Мога ли да избегна нарязването или рискувам да прецакам всичко?
Мнение Публикувано на: 12 Яну 2014 9:50
  Заглавие:  Re: Кулинарни рецепти ... мммммм  Отговори с цитат
Ами тези парчета на снимката са от рибица 2kg.Стават различна големина.Реже се по дължина на две и после на 6 парчетa.Ако рибицата е примерно около 3.100,3.200кг може и на 8 парчета. Забравих да спомена,че рибицата се почиства добре,да остане само месото без мазно.Захарта се слага като като консервант мисля.След като изсъхнат филетата се фолират със стреч фолио и във фризера.Ял съм и чак юли,не бяха мръднали.
Мнение Публикувано на: 12 Яну 2014 9:20

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Ное 2019 18:53


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.