ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Ное 2019 18:47




Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.



Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Издънки в кухнята
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
БОЖУРА написа:
Паламудът само пържен! Има едно поверие, че като ядеш паламуд ти се обаждат стари болежки.

Няма такова нещо, паламуда само маринован го ям
http://wizardnote.com/marinovan-palamud/
Мнение Публикувано на: 28 Окт 2016 13:33
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Аз имам две грандиозни по моя преценки издънки.
Първата като си правих палачинки - печката беше на терасата, таман се научих да ги обръщам с подхвърляне и се кефих как се обръщат във въздуха :O02.gif . Реших да се самоусъвършенствам и да се науча да ги завъртам във въздуха по 2-3 пъти, уж по-ефектно щяло да бъде... Засилих се, метнах палачинката във въздуха и в същия момент осъзнах величието на простотията, която забърках. Вече беше късно за каквито и да било мерки - не ми оставаше нищо друго освен да гледам как палачинката се омотова на въжето от простира... :oops:
Втората - веднъж през лятото се прибирам в къщи жабясал. Тъй като от половин час в съзнанието ми се въртеше една голяма купа с таратор реших да я материализирам. Речено-сторено! Сипах млякото, счуках чесъна, посолих... И след 5 минути свещенодействие в кухнята, си седях подпрян на печката, хапвах таратор направо от купата с черпак, наслаждавах се на усещането от студения таратор в голямата жега и гледах измитата краставица на мивката... Едва след третия черпак се замислих какво му липсва на таратора, че не е баш наред... :D3.gif
Мнение Публикувано на: 20 Яну 2012 12:31
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Първо изтървах торбичката с току що купените яйца в колата. Резултат: 3-2. Та се наложи спешно да изпържа едни яйца. В хладилника намерих увяхнало парче кашкавал с наченки на благородна плесен (синичка). Сложих нарязания кашкавал в тигана при яйцата и тогава разбрах, че плесента всъщност не е от най- благородните. Напомни ми на аромата на кубинките ми в казармата. :G9.gif
Мнение Публикувано на: 03 Яну 2012 22:17
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Днес преживях голямо разочарование. :(
За пръв път през живота си направих кекс ,който стана много сполучлив. Досега съм се пробвала десетки пъти да направя кекс и все не става и не става, и не става . Днес взе ,че стана. :(
Преди години имах една колежка ,вече пенсионерка /Чакърова/ , която беше царица на кексовете. Обяснявала ми е стъпка по стъпка как да направя хубав кекс , правила съм всичко както трябва и все не се получаваше. Или го изгарям , или е клисав , или оставаше суров , сплескан...Чакърова всеки път ме успокояваше като ми казваше "Не се ядосвай .....кексът на една жена става хубав ,когато тя започне да остарява". И такааа:((( , днес кексът ми стана хубав :( :( Всички казват ,че е много хубав , но на мен ...ми горчи... :D
Мнение Публикувано на: 19 Дек 2011 21:06
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Ееее... Ама наистина се опитвам, и все не мога да се съглася с теб на никаква тема. :(
Морската сол, има тези качества именно поради това, че е на едри кристали образувани бавно. Като я смелиш, я правиш близка до обикновената готварска сол. Увеличаваш контактната повърхност хиляди пъти. Какъв смисъл има тогава?
Освен това, много от рибарите замразяват паламуда преди да го изчистят. Ставало супер, макар че аз считам всяко замразяване за похабяване при рибите и без да имам опит в това, предпочитам да не хабя рибата. Трябва да опитам за лакердата.

-- Сря Дек 07, 2011 8:31 pm --

Направо и разказахме играта на хубавата тема за прецаканата манджа! Ае да дадем паламуда на котката! :O01.gif
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 20:28
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Морската сол се начуква в хаванчето и е добре. Пробвай ококорения. :)

Направо омазахме темата за издънки и я превърнахме в уникална тема за маринова риба... вкусноооо
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 18:42
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Изображение
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 18:12
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Аз го харесвах най-много с чесън, докато го пробвах с друго. :wink:
Копър и кориандър, разбира се и дафинов лист, по-малко бахар. Задължително трябва да се отстрани черната ивица по гръбнака отвътре. Правим го задължително с морска сол. Нея, месото я поема по-бавно и се осолява равномерно и в дълбочина. С каменната сол се пресолява до кожата, а навътре е безсолно. С морска сол трябва да престои повече от 24 часа. Някои пък го държат и седмица и се чудя как го ядат после. Един ситно нарязан воден лук и лимон в добавка при консумирането иии... ще олигавя клавиатурата! :O01.gif
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 17:49
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Dobo написа:
П.П. Пропуснах - става с каквото си искаш риба. Аз лично съм правил със сафрид и скумрия. Не е добре ако е била замразявана рибата преди. Т.е. с прясна най-добре.


Да. Аз съм пробвал с херинга. Ама ти писва по едно време все с нея да замезваш докато пиеш.
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 16:03
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Към Коледа ще ходя във Варна до тогава трябва да издържиш :D
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 15:30
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Чакам тогава да пробвам какво се е получило. :))
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 15:28
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Е като свърши пак ще направя :O01.gif
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 15:26
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Става много вкусна тази риба. Обади се да я пробвам как си се справил. ;)))) Ох, недей, че няма да има за тебе после.
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 15:15
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
Mерси за рецептата ... не изглеждаше замразен , обаче нищо не пречи да е бил размразен ... едва ли ще разбера ... значи от Рибния пазар във Варна ... един път и аз като тебе така ми се дояде копърка ... тръгнах да търся , тогава нямаше във всеки магазин ... накрая като намерих изядох целия буркан .... после като ми стана лошо едвам се оправих :O01.gif
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 15:09
  Заглавие:  Re: Издънки в кухнята  Отговори с цитат
По принцип съм позабравил малко рецептата, но ... ред риба, ред морска сол, ред риба, ред морска сол и така 24 часа, после махаме солта и заливаме с оцет, преди години имаше оцет сега това дето му викат оцет, така около 16-20 часа ..... после разни подправки - черен пипер на зрънца, чесън ( това аз го обичам) и т.н. .... пълним в буркан и заливаме с мазнина. Така приготвената риба свърша преди да влезе в хладилника и после ме боли стомаха. Жива издънка си е в кухнята. :)


П.П. Пропуснах - става с каквото си искаш риба. Аз лично съм правил със сафрид и скумрия. Не е добре ако е била замразявана рибата преди. Т.е. с прясна най-добре.
Мнение Публикувано на: 07 Дек 2011 14:55

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Ное 2019 18:47


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.