ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Юли 2020 4:24
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Кое е обратното на горещо?
   

Преглед на тема - Протест срещу съмнителното споразумение между САЩ и ЕС
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Протест срещу съмнителното споразумение между САЩ и ЕС  Отговори с цитат
Хих, веднага се върза. Просто работя с хора, които аха-аха да се умилят от младите години и не си спомниха как декарите нямали край нашир и длъж. Трудът бил за сметка на лятната ваканция, продукция имало много, но нямало кой да я прибере. Щото нямало къде да се продаде. И сега ядат ГМО. Ама не могат да си спомнят.
Мнение Публикувано на: 15 Окт 2014 22:15
  Заглавие:  Re: Протест срещу съмнителното споразумение между САЩ и ЕС  Отговори с цитат
С умиление си си спомнил щото нямаше кръвно тогава, косата ти беше по главата и мадамите ти връзваха... което не значи, че сега ако се върне соца ти върнат същите неща.
Мнение Публикувано на: 12 Окт 2014 5:59
  Заглавие:  Re: Протест срещу съмнителното споразумение между САЩ и ЕС  Отговори с цитат
Да живее СИВата икономика! Дали някой помни какво означаваше СИВ за България? Тия дни с умиление си спомнихме за ученическите и студентските бригади, за качеството, количеството и принудителния труд...
Мнение Публикувано на: 11 Окт 2014 21:05
  Заглавие:  Re: Протест срещу съмнителното споразумение между САЩ и ЕС  Отговори с цитат
Като за новобранци - споразумението ще даде възможност на САЩ да осъдят всеки европеец започвайки от всяка ЕмПеТройка през ползване на торент програми до носенето на китаиски и турски Адибас и Пома. :twisted:


Изображение
Мнение Публикувано на: 11 Окт 2014 17:15
  Заглавие:  Re: Протест срещу съмнителното споразумение между САЩ и ЕС  Отговори с цитат
Е чи ти намери кога да го съобщиш. Малко като новините за спиране на тока в шум беге. Туй нещо като АКТА ли ще да е ? Тайно споразумение, от което всички ще страдат, и ще го спрат шепа хора ? Че хилядите пред парламента спряха ли някого ?
Мнение Публикувано на: 11 Окт 2014 16:10
  Заглавие:  Протест срещу съмнителното споразумение между САЩ и ЕС  Отговори с цитат
Цитат:
Хората в няколко български града днес ще се включат в общоевропейските протести срещу Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТТИП) между САЩ и ЕС. То представлява серия от търговски споразумения, които в по-голямата си част се сключват тайно между Щатите и европейското обединение и са сериозна заплаха за европейското общество по няколко причини.

Причината е, че чрез тези договори в Европа ще се наложат пълна липса на прозрачност в преговорния процес; занижаване на потребителските стандарти и нахлуване на ГМО стоки в Европа; създаване на международни арбитражи, които отнемат суверенитета на националното правосъдие.

Ето тук можете да се запознаете с 6-те основни причини, поради които трябва да се притесняваме от Трансатлантическото споразумение.

Може би най-голямата заплаха на ТТИП за обществото е ударът срещу демокрацията. Една от основните цели на ТТИП е въвеждането на Споразумения за уреждане на спорове между държавата и инвеститора (Investor-State Dispute Settlements (ISDS), които позволяват на компаниите да съдят държавата, ако политиката й води пропуснати ползи и загуби на печалби. На практика това означава, че неизбраните транснационални корпорации могат да диктуват политиката на демократично избраните правителства.

Преговорите стартират при пълна прозрачност в началото на 2013 година и трябва да приключат в края на 2014 година. Заради събуденото обществено недоверие и протести по всяка вероятност този срок няма да бъде спазен.

През есента на 2013 година в интернет изтичат "опорните точки" на Европейската комисия до чиновниците в Брюксел. Общият тон се отнася до т.нар. "управляема прозрачност" - как да бъде филтрирана истината, така че удобно да бъдат спестени всички опасности и да се наблегне на очаквани позитивни последствия от споразумението. Огромната тайнственост и липса на прозрачност при преговорите говори достатъчно - авторите на споразумението има какво да крият.

"Народите срещу корпорациите" - под този надслов граждани на над 15 европейски държави, сред които и България, излизат на протест днес, на 11 октомври.

Заедно с европейския ден за протест срещу ТПТИ на 11 октомври България ще се включи и в световния ден срещу фракинга. Двете събития са обединени и ще се проведат под общ флаг след 16:00 часа около паметника на Патриарх Евтимий в събота в София. Мероприятията са предвидени още във Варна (11:00 часа на входа на Морската градина), Пловдив (16:00 часа на площад "Стефан Стамболов"), Шумен (11:00 часа на паметника на Тодор Колев), Добрич (10:00 часа пред църквата "Свети Георги), Видин (16:00 часа на площад "Бдинци") и Пазарджик (18:00 часа пред Часовника). Протестни действия се предвиждат още в Берлин, Мюнхен, Париж, Атина, Хелзинки, Любляна, Брюксел и много други.


Излязахте ли вече? Или се надявате със споразумението да дойде и американската мечта, основана на няколко-трилионен дълг? :ROTFL
Мнение Публикувано на: 11 Окт 2014 10:23

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Юли 2020 4:24


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.