ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 21 Юни 2021 22:10
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Въведете първите три букви от българската азбука:
   

Преглед на тема - Какво печелим от дружбата ни с Америка?
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Напълно съм съгласен с изнесените факти от многоуважаваният от мен съфорумник Г-н InspectorGadjet.
Но много ще ни е трудно, да се отърсим от все още витаещите останали от Социализма представи, че някой ще ни помогне. Под въздействието на които опростихме много милиардни заеми на развиващите се братски и по бедни страни. Крайно време е да осъзнаем, че идеите на Комунизма фалираха, и живеем в друго време- Капитализма при който правилата са съвсем различни. И е крайно и непростимо да очакваме някои да ни помогне. Това е минало. Ако наистина искаме нещо да променим то ще стане с тежък труд, няма кой да ни помогне. Америка е най развитата индустриална сатана и всичко е постигнала с точни правила по демократичен път, позволяващ на можещият да се развива без значение на политическата му принадлежност, което при нас все още липсва. Какво стана с неуреденият въпрос на атомната централа поръчана от Русия, дали ще ни простят не решителността и безумието ни? Едва ли, ще ни го изкарат през носа. Ако ние не защитаваме собствените си интереса, и ако както до сега като ветропоказател сменяме желанията си, под влиянието на чужди интереси нищо добро не ни чака.
Мнение Публикувано на: 19 Окт 2016 3:42
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Ами почти нищо не печелим, търговията ни с тях е нищожна, излъгаха ни да ги подкрепим в Афганистан и Ирак срещу обещания за изгодни договори за български фирми след войната, не само загубихме човешки животи,но накрая Ирак дори не ни върна по-голямата част от дълга,който имаха към нас. За поръчките няма смисъл дори да се коментира,уредиха основно американски фирми. Не ни дават никаква помощ за модернизиране на армията, в това отношение са дори по-зле от СССР, те поне са снабдявали България с модерно оръжие.

Може би единствената полза е,че са лобирали за влизането ни в ЕС и НАТО и поне обещават да ни защитят,ако Путлер ни пусне зелени човечета и да качи негови мекерета на власт. Аз не съм напълно сигурен дори в последното.

Но всичко това се дължи и на некомепетентността на нашите политици да изкопчат някаква полза и изгода за България от отношенията ни със САЩ. Не е невъзможно,но с тези политици няма да стане.
Мнение Публикувано на: 23 Юли 2015 18:37
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Германия натрупва голям дълг към нас?!! И по тази причина братушките разполагат контигентити в България, които ни разоряват тотално, а да не говорим за масовите грабежи и убийства от страна на братския руски народ спрямо мирното население, включително и върху тези, които са имали някакви червени илюзии?!! Между другото - защо Русийка се е борила ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО на България? От любофф към нас? :)
Мнение Публикувано на: 23 Юли 2015 12:51
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Амиии... след псв русийка и нейните дружки са искали да ни няма на картата изобщо, а благодарение на американския президент Уудроу Уилсън това не се случва.... туй ти е убегнало, нали? И според абсурдната ти логика руснаците седят по цял ден и се чудят на кого да построят АЕЦ щото ей тъй му се кефят....
Мнение Публикувано на: 23 Юли 2015 7:38
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Натрупаните ни финансови резерви след втората световна война се стопяват, защото Германия по времето на войната натрупва голям дълг към нас, тъй като сме снабдявали армията и с храни и провизии.И след като започва студената война всички тези заеми сме им ги опростили за да докажем, че комунизма е по силен и демократичен от капитализма. Всички соц. страни наливаха финанси на ГДР, а запада на ГФР, таза че всички тия златни резерви се стопяват без да можем да ги материализираме и напреднем някак си индустриални, защото нашите съюзници тогава както и сегашните са нямали за цел да ни издигат, а да ни унищожат и ползват като слуги. Въпреки това по времето на Съветското влияние у нас,се поставят основите на индустриалното ни развитие, защото руснаците са ни приемали като равни. Представете си че чак сега Русия построи на Чехите първата им АЕЦ, да не си мислите, че ние сме били по богати от тях?
Каквото и да направим както и да го направим, като и да се напъваме никога американеца няма да седне с нас на една маса да пие една ракия със салата. Нали видяхте отношението на американската авиация минала ниско над събора в Рожен.
Мнение Публикувано на: 23 Юли 2015 6:51
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Съвсем наскоро четох една книга издадена 1925г. и в нея много подробно е описана тогавашната ни индустрия - тежко машиностроене сме нямали кой знае колко развито, но лека и средна промишленост сме имали при това сме били на водещо място в Европа.... ама какво да му обясняваме на тоя празноглавец? Има един виц, който сякаш е изкаран от неговото ежедневие:
- Дядо, дядо, дядо, слоновете могат ли да летят?
– Не могат бе, как ще летят, къде го видя това?
– Ами по телевизията го казаха....
- Мани ги тия телевизии, те само лъжат!
- Дядо, дядо, дядо, слоновете могат ли да летят?
– Не могат бе, как ще летят, къде го чу това?
– Ами по радиото го казаха....
- Мани ги тия радиа, те само лъжат!
- Дядо, дядо, дядо, слоновете могат ли да летят?
– Не могат бе, как ще летят, къде го прочете това?
– Ами във вестник "Дума" го пише....
- Абе могат бе дядовото, от дърво на дърво само ама могат....
Мнение Публикувано на: 22 Юли 2015 20:08
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Ами... "Мита че ако не сме били под Съветско влияние и е можело да се превърнем в индустриално по развита страна е пълен абсурд." - именно за тези фрази говорех. Може би би намалил тези безсмислици, ако прочетеш малко по-задълбочено как са се движели финансте непосредствено преди войната и за колко време какъв златен резерв е бил натрупан и по какъв начин е било отпускано финансиране за строеж на разни сгради - същите тези, които в момента са със статус "паметник на културата" по простата причина, че самите сгради са били не едни безлични бетонни грозилища, а уникални произведения на изкуството...
Мнение Публикувано на: 22 Юли 2015 16:16
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Никога и никъде в постовете си не съм писал, че комунизма има бъдеще у нас. И съм убеден, че е безвъзвратно фалирал сам, като неоснователно икономически обществен строй. Това което съм писал и твърдя, е че тогавашният стандарт и икономика не можем да достигнем даже и след 25 годишно демократично развитие.
Мита че ако не сме били под Съветско влияние и е можело да се превърнем в индустриално по развита страна е пълен абсурд.
Нека вземем най напред някой фактите от нашата история. Преди втората световна война сме били най верните съюзници на Германия, която по това време е била безспорно най развитата икономика в света. Дори и сега някой учени са склонни да вярват, че Германия е имала някой връзки с извънземна цивилизация за да разполагат с нови технологии и открития, които по това време не са били известни въобще. Е какво е станало тогава с нас? По това време ние сме произвеждали каруци като осите и главините ни ги доставяли от Германия. Защо не сме напреднали индустриално, след като сме били под Германско влияние, като Чехите, който през това време произвеждали собствени марки коли и автомобили?
По времето на 50 годишното Съветско влияние поставихме основите на металургията с построяването на Металургичният завод в Перник, както и МК Кремиковци. Откриха се и разшириха много рудници. Построиха се ТЕЦ и ВЕЦ построи се първата АЕЦ, на Балканите, както и създаване на лека промишленост.
Е какво правим за 25 години сега когато сме под Американско влияние? Какво сме построили и какво ще строим?
Мнение Публикувано на: 22 Юли 2015 13:49
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
barbus: комунизма се срина по естествени причини. Самия СССР е бил огромна грешка, както и разделянето на страните в Европа след войната на два лагера. Няма как напълно точно да се прдвиди какво щеше да е тук в момента, ако на салфетката на Чърчил България не беше в зоната влияние на СССР. Но ако проследим нимателно цифрите от фактите - безспорно щяхме да сме много по-добре, макар и може би нямаше да са осъществени някои мегапроекти като АЕЦ. Но най-важното - сега нямаше да го има това разделение на населението на цигани, турци и българи. Индустрията щеше да се води от най-напредналите технологии, а циганския фактор никога нямаше да е съществувал.

Твоите убеждения са разбираеми, а нападките към теб идват общо взето от провокативните теми или коментари, които пускаш. Вече не живеем в ерата на желязната завеса, когато истината се покриваше и пропагандата работеше в пълна сила (валидно и сега) без възможност за опровержение. Информацияте вече е публично достъпна и ще се изненадаш колко много неверни неща ги имаш за даденост. Просто трябва поне малко желание от твоя страна да свалиш капаците :)
Мнение Публикувано на: 22 Юли 2015 10:22
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Чехия, Полша, Унгария...
Всички тези страни по някакъв начин преди са били репресирани от Русия и СССР, докато при нас е нямало такъв случай, или ако да, моля можеш да го споделиш.(Освен ако мислиш освобождаването ни от Турско робство за престъпление и грешка?)
Руия (СССР) унаследи голям дълг към Чехословакия и Чехия вярваща, че никога вече няма да получи парите си обратно, и направи голям жест като опрости голяма част от него при условие, че сумата ще бъде издължена в близки срокове.(Докато при нас е обратното ние сме имали голям дълг към СССР) Чехословакия е била индустриално и технологична развита много повече от Русия (1919г е била четвърта в света)и СССР. Нахлуването на Съветските воини в Чехословакия през 1978 г. е оставило незабравим отпечатък и омраза към Русия, подобно е положението и с Унгария. Ако някой може да бъде недоволен то това право имат най много Поляците, защото много пъти Русия, а по късно и СССР са ги завладявали заедно с Хитлер.
Докато при нас реалността е различна и не можем да се сравним с тях.


-- 22 Юли 2015 7:50 --

Извън темата/подсказка:
Е наистина споровете са излишни, по лесно е някой да го напсуваш за да докажеш превъзходството си по категоричен начин, можеш да съжаляваш за онова време.
Мнение Публикувано на: 22 Юли 2015 6:43
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
barbus написа:
Сега форума стана дискусионен и имате пълна свобода да покажете гениалността си, в което не се съмнявам, и от което всички ще спечелим. Смятате нещо за очевидно но не сте в състояние нищо да споделите? Това ще е интересно на много хора така, че просветете неуките.


"Ако спориш с идиот, най-вероятно той прави същото". Чал.
Всъщност "BYE".
Мнение Публикувано на: 21 Юли 2015 18:03
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
barbus написа:
Като обобщение искам да подчертая, че дружбата ни с СССР наред с негативните ни ограничения ни осигуряваше и насърчаваше да развиваме...

На това му викат Стокхолмски синдром
Барбусе, натисни линка, за да се осветлиш върху процесите, които протичат в твоята глава или всъщност защо си убеден в правотата си.
Освен това е голям срам за хората от Чехия, Полша, Унгария да се споменават "СССР" и "дружба" в едно изречение и ти като човек живял в Чехия си голяма излагация. Za100 tai prai6, da eba?
Мнение Публикувано на: 21 Юли 2015 13:32
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Можете да ме вземете за безопасно луд, или ентусиазиран въздухар или каквото си изберете, това оставям на вас. Много ви благодаря и високо оценявам мнението ви за мен. Със страх, че вече се повтарям ви подканям за пореден път да напишете нещо конкретно по темата а тя е '' Какво печелим от дружбата ни с Америка?'' без да си губите времето със странични неща.
Или гениалността ви пречи да пишете по тази тема? (Жалко, че старите методи, чрез груби обиди и ругатни е в историята, с които категорично изразявахте величието си и прекратявахте дискусиите които не ви харесваха. Сега форума стана дискусионен и имате пълна свобода да покажете гениалността си, в което не се съмнявам, и от което всички ще спечелим.) Смятате нещо за очевидно но не сте в състояние нищо да споделите? Това ще е интересно на много хора така, че просветете неуките.
Мнение Публикувано на: 21 Юли 2015 5:13
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Какво печелим от дружбата ни с Америка? Това е въпрос за кубинци :ROTFL
Извън темата/подсказка:
Чопър написа:
...толерирането на малоумното спрямо анти ЕС поведение е...

Двойните отрицания в едно изречение са, хм, двусмислени... за пишещия и четящите. 8)
Мнение Публикувано на: 21 Юли 2015 4:10
  Заглавие:  Re: Какво печелим от дружбата ни с Америка?  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Аз отнесох вече няколко, но явно толерирането на малоумното спрямо анти ЕС поведение е сред приоритетите на новата управа....
Мнение Публикувано на: 20 Юли 2015 20:21

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 21 Юни 2021 22:10


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.