ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 10 Авг 2022 22:33
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Кое е обратното на горещо?
   

Преглед на тема - Българо С. Македонската криза
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
За първи път България поддържа една политика. Политици от различни парламенти и партии поддържат тази политика, макар и подчинена на омраза. Гърците принудиха Македония да си смени името много по-бързо отколкото българите успяват да накарат една суверенна държава да си смени историята. Това, че много "велики" държави от години подменят нашата история, не ни прави майстори в това да подменим македонската история и техните учебници.
Мнение Публикувано на: 28 Яну 2022 1:24
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
Да сведем глави в деня на траура в памет на загиналите македонски братя, и беззащитни стари хора загинали у хас. С тези нещастия осъзнахме близостта ни с народа на Македония, която сме я освобождавали много пъти като сме я смятали за част от България. Но те винаги са запазвали идентичността си и затова ни приемат като агресори. Твърденията ни за обща история явно е мит обслужващ нашите интереси.
Колко време ще ни трябва за да разберем, че когато принуждаващ някой да прави това което не желае няма как да те уважава и обича. Доколко знам когато Хитлер напада СССР анексира Македония и Сърбия и нашата армия е изпратена да защитава нашите граници по тези места. Е какви се явяваме в този период за тях- освободители или агресори? Не е ли врене сега да се реваншираме на братският македонски народ и да не им пречим да влизат в ЕС. Като действително покажем че за нас наистина са народ които ценим и уважаваме? :D
Но когато 28 членки на ЕС и САЩ дават съгласието си, а единствено само ние сме против трябва да се замислим наистина колко сме прави.!?
Мнение Публикувано на: 24 Ное 2021 9:00
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
Колко ли време ще ни трябва за да разберем какво правим? Наистина ли само ние сме прави за разлика от ЕС, Америка, Русия и всички останали. За какво се мислим за да повтаряме, че пътя на С.Македония минава през София? До кога ще се пъчим като петел на бунище? В такава изолация никога не сме попадали. И това е в резултат на голямото заблуждение насаждано ни с векове. И как да вярваме, че Кирил и Методи родени в македонския регион на Солун не са българи, след като се оказа, че и Господ е Българин? Всеки лидер повдига духа на масите. Тодор Живков не остана назад, като изрече крилатата фраза -Българска нация нация техническа. А ето и фактите- През 1952 година сме учредели самостоятелен ВУЗ- ВМИ и сме го отделили като самостоятелно от останалите- а през това време Чехословакия е произвеждала автомобилите Прага, Татра и Шкода, както и танкове, и картечници, с които Хитлер напада Франция/Като са построили Захарните заводи в Горна Оряховица и всички пивоварни заводи у нас/ без да претендират, че са техническа нация като нас? Е ще ние е трудно да осъзнаем, че Царя е гол. Но накрая ще трябва ще се получи, защото сме в пълна политическа изолация от целият свят. Въпроса е колко още ще се излагаме?
Човек живял малко в Европа проглежда от шовинизма насаждан с векове, защото когато споделим тези наши истини всички изпадат в смях. Наистина много жалко но може да стане и още повече.
Мнение Публикувано на: 27 Май 2021 7:45
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
Тук на Балканите имаме много общи неща и всеки от нас е убеден, че са негови. Да речем нашата народна песен Кой уши байрака, кой му сложи знака....Фактически това е турска народна песен... а сега ново пет. Заявката ни за патентоване на саламуреното ни сирене, общо прието в Европа като Балканско сирене. Как и кога си мислите че ще завърши този спор?
В този ред на мисли си мисля, че да сме против С.Македония, с която имаме толкова еднакви неща е нелогично. И колкото по бързо го осъзнаем токова по добре за всички.
Мнение Публикувано на: 23 Фев 2021 9:55
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
ЕС започна да изважда кирливите ни ризи. Като извадиха наяве закупените автомобили за полицията с Европейски средства. Ако не бяхме поели твърда политика различаваща се от тази на съюза едва ли щеше да се показват тези факти.. Двата милиарда който сме инвестирали в очакване на новите изтребители от Америка сигурно ще трябва да се въоръжим с голямо търпение?
Ние всички сме на един кораб в бурно море и трябва да се съобразяваме с всички политически бури близо и далече от нас, защото сме зависими от тях, и кораба ни не е чак толкова голям. Не беше отдавна когато ЕС беше спрял почти всички средства поради не синхронизация та ни с тях. За сега Борисов се справя добре, но петте милиарда заем скоро ще свърши. И какво ще правим ще теглим нов заем ли? Е да аз си отивам но сметките остават, познай кой трябва да ги плаща.

-- 03 Фев 2021 10:08 --

Мнение Публикувано на: 03 Фев 2021 9:03
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
barbus, ти докато чакаш политиците да ти оправят живота, животът ти свърши! :O01.gif
Мнение Публикувано на: 31 Яну 2021 17:42
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
Очевидно е късогледството на политиците ни не можещи да разберат, защо македонците започват да ни намразват още повече, след като те са единствените в света противопоставящи се за приемането им в ЕС. Колко време ще се пъчат да докажат правотата си която не се споделя от никой в света? Наистина ли сме толкова прави, силни и независими, че да не се съобразяваме от мнението на останалите, и да им наложим нашите убеждения? Това е опит за отстояване на националните ни интереси и амбиции в разрез на политиката и интересите в Македония,Европа и Америка..До къде ще стигнем с тази дипломация? Главната задача на политиците е да създават разбиране а не да сеят омраза. Когато всички са против теб е време да се снишиш и замислиш, без значение колко си велик и прав.
Мнение Публикувано на: 29 Яну 2021 20:08
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
Мнение Публикувано на: 25 Ное 2020 10:00
  Заглавие:  Re: Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
Що не си купиш един Мерцедес, ми се занимаваш с глупости!
Мнение Публикувано на: 24 Ное 2020 23:18
  Заглавие:  Българо С. Македонската криза  Отговори с цитат
Не е нормално такава криза на международно ниво с братска страна и народ, с която в миналото сме имали толкова допирни точки и исторически събития интерпретирани субектно от българи и македонци. Един мач между Левски и ЦСКА ще се тълкува различно от привържениците на двата клуба, може ли да очакваме консенсус помежду и? Това е заплетен възел и го оставям на историците. Общо известно е, че най бързото издигане в йерархията е да сервилничиш на управляващите и възхваляваш колко сме велики. въпроса е толкова сложен затова ще си послужа с примери. 
В нашата история се твърди едва ли не, че братята Кирил и Методий забележете родени в Солун и живели и починали в Моравия бившата Чехословакия, са едва ли не Българи и славянските народи трябва да са ни благодарни и признателни. За съжаление никой не признава  това наше твърдение, набито ни в главите като факт. Но никой не се е осмелявал да настоява за изменението на учебниците и историята, мит който сме приели за даденост. Америка се опитаха да ни внушат че Левски е престъпник нарушавал османските закони, но не ни накараха да препишем учебниците си. Как можем да си мислим, че ние ще накараме С.Македония да препише свойте. Та в този ред на мисли смятам, че какви ще са учебниците в Северна Македония и каква история проповядват не е наша работа. Те са суверенна държава и никой няма право да и се меси във вътрешните и работи.На нас ни е достатъчен факта да нямат териториални претенции към България.И трябва малко да се огледаме, Америка и ЕС са против упорството ни,  и ще ни наложат санкции, явно нещо не е наред, познайте какво.. Да не би целият свят да са на погрешно мнение защото нашата позиция не се споделя от никой? Очевидно няма как да се противопоставим на целият свят, и колкото по бързо го осъзнаем толкова по добре ще е за нас.
Мнение Публикувано на: 23 Ное 2020 9:59

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 10 Авг 2022 22:33


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.