ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 04 Фев 2023 23:47
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Митове и легенди на българските патрЕоти
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
помогите найти Веселина Митева. Были вместе в Анголе в 1995 г. Он из Шумена. Благодарю.
Мнение Публикувано на: 12 Май 2014 13:29
  Заглавие:  Re: Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
Де да беше казано и от българският президент
В България живеят българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва българските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата „дискриминация“
Мнение Публикувано на: 28 Апр 2014 15:28
  Заглавие:  Re: Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
То хубу, ама май някои хора не правят разлика межди националист и патриот. Тоя фашозоиди като агитката на Атака, начело с Волен, биха се водили националисти (ако си вярваха на приказките обаче) и те НЕ са патриоти. Патриотизма е нещо съвсем различно и за съжаление малко хора го разбират.
Мнение Публикувано на: 08 Апр 2014 14:51
  Заглавие:  Re: Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
FOWLER,много точни мисли пишеш.Особенно за патриотизма.Но няма нищо абсурдно ,че някои се прехласват едновреманно по Сталин и Хитлер.Те изповядват една и съща идеология-човекоомразието
Мнение Публикувано на: 08 Апр 2014 13:45
  Заглавие:  Re: Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
FOWLER, това е най-съвпадащото с моето мнение по въпроса. Крайните залитания издават повърхностно мислене и манипулируемост. :B4.gif
Мнение Публикувано на: 08 Апр 2014 12:46
  Заглавие:  Re: Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
Има някои верни неща в цитираното от ТошЕто, но има и много глупости.
Според мен е логично истинските патриоти да уважават Русия, тъй като тя е причината сега да има свободна България.
Крайните залитания и прехласвания в една или друга посока, обаче на мен са ми неприятни. В края на краищата ние сме българи, а не руснаци или американци.
За съжаление чуждите (американски, руски, турски) интереси са приоритет за политиците ни. Голяма част от народа се подвежда по това и обществото ни е разделено на външнополитически прицип. България е разделена на русофили и русофоби още от първите години след освобождението и това разделение го има и днес и се усеща и в този форум. Това за мен е откровена глупост.
За мен истинският патриот би трябвало преди всичко да обича България, а не да мрази другите. Не знам защо в търпите кратуни на някои националисти обичта към България се изразява в омраза към другите.

Друг парадокс е, че голяма част от българите се прехласват по Сталин и по Хитлер едновременно. Абсурдно, но факт.
Мнение Публикувано на: 08 Апр 2014 12:20
  Заглавие:  Re: Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
Кзинт беше постнал коментари на един руснак по повод Крим, а пича превел статията използва думите "българския патриот е най-руския патриот" колкото е смешно толкова е тъжно - наистина има хора вярващи, че безпрекусловното ни подаряване на русийка е най-полезното, най-патриотичното възможно дело!
Мнение Публикувано на: 07 Апр 2014 22:14
  Заглавие:  Митове и легенди на българските патрЕоти  Отговори с цитат
Хахаха :)))
Браво! Много точно!


Митове и легенди на българските патрЕоти: показалец

Темата е обширна, затова ще приведем само някои от най-забележителните примери. Изчерпването на тази огромна съкровищница от народна мъдрост е задача за поколения изследователи. Подредбата е азбучна, по реда на древнобългарските руни. И така:

1. Славяни
Българите (вж.) са си българи, но са и славяни (вж. по-подробно в статията за българите). Руснаците (вж.) са си руснаци, но и те са славяни. Това прави от българите и руснаците славянски братя. Сърбите са славяни с едно наум. Бошнаци, хървати, словенци, чехи, словаци, поляци (вж.), а напоследък – и украинци (вж.) не са славяни и съответно не са братя. Неславяните са евреи (вж.), тоест лоши хора, почти американци (вж). Славяните пък са много добри хора. Умалително на православни (вж.).

2. Българи
Велик народ от групата на славяните (вж.). По-велик от всеки друг народ на света. По-велики от българите са само руснаците (вж.). Българите са създатели на ракията, кирилицата, кюфтето, Лили Иванова и компютрите. Трябва да се има предвид, че според някои патрЕотични школи българите може би все пак не са славяни. Възможно е също така да са готи, келти, атланти и/или траки.

3. Руснаци
Славяни на N-та степен и православни (вж.) на квадрат. Юберменши. Възхитителни хора, които трябва да бъдат трепетно обичани. Толкова са прекрасни, че надминават дори българите (колкото и да е трудно да си го представим). Руснаците са създатели на щастието, справедливостта и водката.

4. Православни
Православните са нещо като небесни славяни (вж.). Имат големи бради, широка душа, мечешки обятия, нежни очи и пипат здраво. В присъствието на православни водката сублимира. Призвани са от Тангра и Христа да громят Дявола, фашистите (вж.), евреите (вж.), педерастите (вж.) и турците (вж.).

5. Фашисти
(вж. евреи).

6. Евреи
(вж. турци)

7. Турци
(вж. педерасти)

8. Педерасти
(вж. американци)

9. Американци
Американците са лоши хора. Унтерменши. Бият негрите. Освен това, американците са западняци, сиреч педерасти, което ги прави турци. От това следва, че са и евреи, тоест фашисти. Понякога биват наричани и европейци или още – католици (респ. протестанти, езичници, безбожници, поганци и жидове). Американците (или педерастите, турците, евреите, фашистите, европейците – наричайте ги, както искате) са врагове на славяните, православните, руснаците и българите. Всички пороци са присъщи на тази пъклена раса от синове на Дявола, известна още и като цигани.

10. Немци
Особена порода зли американски педерасти (вж.). Възможно е да са фашисти, при което се получава странно, че понякога избиват евреи, защото евреите също са фашисти. Обяснението вероятно се крие в меланхоличния немски характер или пък в саморазрушителния характер на злото по принцип.

11. Французи
В общи линии, добродушен подвид американски педерасти (вж.), но с тенденция към поправяне. Най-известен французин е Жерардушка Депардийович, който се покая и прегърна православието (вж.).

12. Англичани
Изключително злобна порода американски педерасти (вж.), тоест еврейски фашисти (вж.).

13. Поляци
(вж. украинци)

14. Украинци
Синоним на поляци (вж.). Някога украинците са били руснаци (вж.), православни (вж.) и славяни (вж.), но са се продали на евреите (вж.), с което са станали американци (вж.).

-----------------

Текстът е публикуван в сайта "Петте кьошета"
http://offnews.bg/news/%D0%9A%D0%BE%D0% ... C#comments

Мнение Публикувано на: 07 Апр 2014 16:05

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 04 Фев 2023 23:47


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.