ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Дек 2022 21:48
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: През коя година е създадена българската държава?
   

Преглед на тема - ЕС обмисля криминализирането на споделянето на линкове
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: ЕС обмисля криминализирането на споделянето на линкове  Отговори с цитат
Ограничават знанието на глобално ниво. Хакерите все ще направят вратички това да не е наказуемо, както сега са торентите.
Мнение Публикувано на: 11 Ное 2015 18:55
  Заглавие:  ЕС обмисля криминализирането на споделянето на линкове  Отговори с цитат
Цитат:
Докато американските властимащи атакуват киберпространството с нелегални действия (АНС), европолитиците предпочитат да обличат своите опити за атака над Мрежата в законови рамки. Поредното подобно действие, което ЕС обмисля заедно с приятелите си от издателския бизнес и близки лобистки компании, цели да атакува споделянето на линкове.

Колкото и абсурдно да звучи, явно е вярно. За това алармира Джулия Реда от Пиратската партия, единственият останал член на организацията в Европарламента. По силата на обмисляните промени, споделянето на хипервръзка към ресурс в Интернет, на който без предварително разрешение (разбирайте - заплащане) e разположено съдържание, защитено с авторови права (изображения, текст и под.) ще бъде считано за нарушение на законите за авторско право. Въпросните промени са инициирани от комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Гюнтер Йотингер и президента на Европейския парламент Мартин Шулц.

"Европейската комисия подготвя фронтална атака към хиперлинка, основната градивна единица на Интернет във вида, в който го познаваме. Това се базира на абсурдната идея, която просто не иска да умре: желанието да се накарат интернет търсачките и новинарските портали да плащат на медийните компании, за рекламирането на статиите им, които са достъпни свободно", пише Реда на страниците на своя блог. Според нея това ще промени вида на Мрежата до неузнаваемост.

Думите на Реда визират действия на европолитиците към различни компании, като например към Google и наистина леко абсурдната идея те да казват на Google какво да публикува на своите си страници. Между другото тези промени са насочени именно към Google, като Techdirt например, нарича законопроекта "анти-Google". Подобни действия, уверява Реда, ще ударят не друг а обикновения човек, журналистите, както и малки компании и бизнеси. Именно обикновения потребител пострада миналата година, когато адвокатите на издателската армия успешно лобира за прокарването на подобни закони в Испания, в резултат, на което Google News просто се махнаха от Испания.

"Във време, в което никога не е било по-лесно да се достави информация към глобалните маси, няколко държави поставят изкуствени бариери към това съдържание и инструментите, позволяващи неговото откриване", написа по това време Реда.

Въпросните обсъждани промени, които ще се обсъждат в началото на декември от европолитиците, достигнаха до обществеността посредством изтекъл в Интернет документ.

Източник: KALDATA: ЕС обмисля криминализирането на споделянето на линкове

Не знам дали не е нелегално да споделя линк към статията, тъй като не съм искал разрешение, ама щом форума ме задължава..
Мнение Публикувано на: 11 Ное 2015 12:30

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Дек 2022 21:48


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.