ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Яну 2021 1:03
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Болната тема за здравето..
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Много хубава тема!
Дано някой си е взел нещичко!:)
Чудно, че не се е развила, че няма споделен опит от другите, но...дано сте здрави! Бъдете здрави!:)
Мнение Публикувано на: 25 Сеп 2019 8:25
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Ще се оправя аз. Проблема е малко смотан. Имам фоточуствителност и зеницата не иска да работи правилно, та от там не виждам. Морковите не ги обичам много. Всички други зеленчуци обожавам. :)
Мнение Публикувано на: 14 Апр 2016 3:59
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Dobo написа:
Прогресивно явно приключвам с виждането ... :( добре, че основно се отразява на четене


Може би можеш да си помогнеш с хрупане на моркови и на полезни зелении, познати от тази и съседната тема :oops:
Мнение Публикувано на: 13 Апр 2016 19:52
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Прогресивно явно приключвам с виждането ... :( добре, че основно се отразява на четене
Мнение Публикувано на: 13 Апр 2016 18:22
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Ох, моя много любима тема... С този стрес- ежедневен и с тези некачествени храни ( колкото и да се стараем да се храним правилно, самите храни са пълни с нитрати и химии) дори и водата, която пием не е добре. Как да сме със здравето?
Цял живот съм била болнава и се чудя как да спася децата си от това. Напоследък попадам на всякакви бабешки методи за подсилване не имунитета, разни нови хапчета и дори съхранение на стволови клетки ( което се оказа доста полезно и достъпно. [url]Тук[/url]прочетох за това). И се чудя непрекъснато как да процедирам, за да са здрави децата. Ясно е че под похлупак не могат да живеят. Те спортуват редовно, хранят се разнообразно, имат всички ваксини и общо взето каквото си трябва, но пак месец през месец са с някакви вируси или ангини...
Мнение Публикувано на: 12 Апр 2016 12:01
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Живеем не здравословно. Няма ги вече зеленчуците отглеждани у нас, с които се гордеехме, и бяхме залаяли бившите Соц. страни даже и у нас. Нитрати и пестициди, остатъчни вещества от торенето не се изследват или контролират при вноса и контрабандата заляла пазарите. Същото важи и за месата и месните продукти, всичко е с хиляди консерванти и подобрители с изключителни негативни качества за здравето ни. Цената е главното, по опасен е глада пред всички останали фактори. Дори и хората на село нямат желание да отглеждат зеленчуци, кокошки или прасета, всички чакаме на конвейерите произвеждащи евтини и нездравословни храни.
Тази негативна тенденция в света се преодолява с засилени мерки в здравеопазването, докато при нас нещата са си такива каквито са били по времето когато сме се хранили здравословно и рядко сме прибягвали до лечение.
Не искам да засягам въобще темата за нивото на здравеопазването, още по малко пък отношението на здравните работници към пациентите. Само ще споделя стреса при първото си посещение на нашите здравни заведения.
Промишленият начин въведен в земеделието доведоха да замърсяване на питейните води на всички чешми с плитки извори ползвани от предците ни като екологични.Тръбопроводите на "питейната" вода в чешмите ни е от азбестови тръби. Азбеста е забранен да се използва в ЕС дори и за покривни конструкции!
Пожелавам на всички да сте здрави и да не се разболявате и бог да ни е на помощ.
Мнение Публикувано на: 30 Яну 2016 10:32
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Безспорно храната има ключово значение, но , като че ли, обездвижването и недостатъчната консумация на вода са по-важни. Не може да висиш 10-12 часа пред компа и това да не се отрази. Какво като се храня здравословно? Особено важи за гръбначните изкривявания, които носят големи страдания.
Мнение Публикувано на: 30 Яну 2016 5:49
  Заглавие:  Re: Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Много болести можем да държим далеч от нас, ако се движим редовно /спортуваме/ и се храним правилно :) Бай Българ тъпче разширения си от преяждане търбух редовно с джънк пълен с Е-та и после се чуди защо се появяват разни симптоми
Мнение Публикувано на: 29 Яну 2016 22:21
  Заглавие:  Болната тема за здравето..  Отговори с цитат
Чудно нещо сме ние, форумците. За политика можем стотици теми да отворим, хиляди пъти да се хванем за гушите, но за здравето, дето било най-голямата ценност, само в краен случай отваряме дума..
Не знам дали ви се говори за рани, драми и страхотии, но се надявам темата да е полезна..

Та..да споделя опит:

1. Ускорен пулс: заради него, казват, можеш да загубиш животеца. По едно време и аз го бях закъсала здраво- будех се нощем от ...пулса си. Страшно беше. Разбира се- при най-великото светило в кардиологията, да не споменавам името на професорката. Както си му е реда- холтер, ехокардиограма и изписани едни много хубави лекарства, разбира се, до живот. Уважаемата не работи с касата. За направления забравете. И не ми казвайте за цената на лекарския труд, щото на ден тая изкарва по два бона.
Лечението:
- бъди информиран. Конкорт-а дето го изписват уврежда щитовидната. не се прецаквайте да го пиете.
- пийте много, много вода- 30 гр на кг тегло или литър на 25 кг...все тая. Важно е да пиете..
- и се движете
- тук е момента да благодаря на Амапола, която точно тогава ми спаси живота с ...леорда, левурда, див чесън или както и да се нарича оная гадория:) Без майтап ! Господ да те поживи, Амапола, ще ти бъда благодарна , докато съм жива.

2. Изтръпване на крайниците
Това на краката се правех, че не забелязвам, но като се появи другото на лявата ръка, почнах да се замислям за инфарктите, дето покосяват младо и старо.
Не бойте се.. Краката изтръпват заради увреждания в кръста /дископатия/- почти всеки я има вече. Ръцете- от увреждане около врата.
Всеки добър невролог ще го каже.
И няма нужда да откривате топлата вода...вече е открита. за тая работа има санаториуми . Може да ги ползвате по две програми за немного пари- чрез СБР НК или ПРО АД- с клинични пътеки или по програма НОИ. Или в двата варианта. Горещата вода е вредна/опасна за неврологичните заболявания.

3. Главата- боли по няколко причини:
- заради същите увреждания
- заради очите
- заради недостатъчен прием на вода

4. Покрай моя близка добих горчив опит и с друго заболяване- Паркинсон. За Паркинсон и МС има едни много добри процедури , по клинична пътека- за София са Александровска и Свети Наум. Препоръчвам втората. Мисля, че и във Варна правят. Нещо като електростимулация на мозъка. Процедурите помагат.

От мен, за сега, толкова..
Движете се, пийте вода, хапвайте от оная миризлива чудесия, ако се налага и ще сте здрави:)
Мнение Публикувано на: 29 Яну 2016 21:33

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Яну 2021 1:03


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.