ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Окт 2020 7:31
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Концерт на Александър Южанин и Майкъл Бътън
Автор Съобщение
  Заглавие:  Концерт на Александър Южанин и Майкъл Бътън  Отговори с цитат
На 23.03 от 19:00 в музеен комплекс „Панчо Владигеров“ ще бъде изнесен концерт от победители от 4-ти международен фестивал на китарата Плевен 2018г. Изпълнителите Майкъл Бътън- Великобритания (победител в категория класическа китара, без възрастови ограничения) и Александър Южанин- Русия (победител в трета възрастова група до 19 г.)
ВХОД СВОБОДЕН


Александър Южанин е един от най-успешните и талантливи млади руски китаристи. Само на 14 години той вече има повече от 20 международни отличия, от които 14 първи награди. През 2018 той успява да спечели Международните конкурси в „Guitar Art”- Сърбия, Международен Фестивал на китарата в Плевен и Тесалоники, Гърция.
Александър е роден през 2005 г. в град Москва. Започва да учи класическа китара на 7 годишна възраст. Понастоящем неговият учител е Дмитрии Иларионов в „Първо училище по изкуствата“ – гр. Москва
Участва в майсторски класове с преподаватели от цял свят: Андреа де Витис, Никола Монтела, Атанас Уркузунов, Костас Тосидис, Габриел Бианко, Фотис Куцотодорос, Костас Коциолис, Томас Оферман и др.
Александър има активна концертна дейност, като солов изпълнител, гост в кaмерни състави и ансамбли и солист на оркестър. Неговите последни проекти включват участия на престижни международни руски фестивали, сред които: “Moscow Atumumn 2018”; “Grand and rising stars”, както и участие в швейцарския проект „Home orchestra”.


Роден в Бъркшир, Майкъл Бътън учи в младежката катедра на Кралска музикална академия, Лондон, където е двукратен носител на наградата „Нисък щрайх”. Продължава обучението си в академията в класа на Майкъл Люин. През първата година от следването си печели наградата на Джулиан Брийм и наградата Нерви/Бодрато, като полуфиналист на Международен китарен конкурс „Мишеле Питалуга”, Алесандрия. През 2014 г, след завършване на бакалавърска степен с отличие става първият китарист, спечелил наградата на „Клуба” на Кралската музикална академия. Носител е също на престижни отличия, като наградата „Айвър Майрантс” и тази на Дейвид Ръсел.
Изявява се като солист на оркестрите на Бъркшир, Уиндзър, Ансамбъл „Berkeley at The Forge” и др. Изнася солови рецитали в Германия, Италия, Холандия и Белгия. След участието си в Международен китарен фестивал в Лондон, става член на платформата „Млади артисти”.
Усъвършенства уменията си в майсторски класове на изтъкнати музиканти, като: Лео Брауер, Роланд Диенс, Джулиан Бизантайн, Едоардо Катемарио, Антигони Гони, Крег Огден, Дейвид Ръсел и Фабио Занон.
Занимава се активно с камерна музика и си сътрудничи с китаристи, изпълнители на духови инструменти, струнни квартети от Кралска музикална академия. Изучава теорба с Джейн Глоувър по повод участие в академичната оперна продукция „Язон” от Роберто Кавали.
Майкъл проявява силен интерес към музика от съвременни британски композитори и също към британския ренесансов репертоар за лютня, както и връзката между двете епохи. Той осъществява първо изпълнение на пиесата „Елегия – В почит към Даулънд” от Тимоти Боуърс. Подготвя издаване на солов албум, посветен на музиката на Джон Даулънд.Мнение Публикувано на: 07 Мар 2019 22:03

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Окт 2020 7:31


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.