Така и направих. Пуснах още един сигнал, скрит, но мързеливите общинари ми върнаха най-неочаквания за мен отговор:
Нали като си плащам данъка за колата знаят кой съм, какъв е рег. номер на колата и къде живея?
btw, две коли са. Едно Волво нещо като Пасат 6/7. H5967BC и H1043KB. Не, че са единствените, които паркират в градинката и под тях не е останало трева, но са от малкото, които си запазват с туби места. Така че някои части от градинката между блоковете 24 часа е заета от боклуци.
Сигурно си въобразяват, че са Пепеляшки - нощем автомобил, денем туба.
-- Сря Ное 26, 2025 0:06 --
По повод санкциите срещу Русия -> закриването на Лукойл -> единствената бензиностанция, която не зарежда от рафинерията в Бургас също реши да вдигне цените на горивата. Наш Loveca_ реши да им плати в жълти стотинки заради тази подлост. Събрах най-едрото от спестяванията за колата и 120 монетки по 5 стотинки. На касата момичето отказа да изпълни ЗБНБ "Банкнотите и монетите, издадени от банката, са законно платежно средство и задължително се приемат за плащания в пълната им номинална стойност без ограничения" с обяснението "монетника ми е пълен". Доколкото бях разбрал, искаше 4.97 лева, но да не са на монети. Питах я как може да стане това (няма такава банкнота). Посочих отново към торбата с жълтиците. Тя отново отказа да я вземе. Тогава ѝ отговорих, че ще имам да давам и отпраших с колата.
Реших да споделя ситуацията с един магазинер и той прояви готовност да обмени монетите ми. Така се върнах с 5 лева на банкнота. Оказа се, че не са достатъчно - грешно съм разбрал, та доплатих и 1 лев. Нямах хартиен.
Като си взех касовата бележка - да се смееш ли, да плачеш ли. Момичето лаконично ме описало, както и колата.