ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Мар 2026 22:20

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 147, 148, 149, 150, 151
Автор Съобщение
 Заглавие: .: Нещо интересно ми се случи днес
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2025 20:12 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Преглеждам сигналите на Общината, дето направиха и с картинки да са. Някои от тях ги пишат "приключен", а всъщност нищо не е решено. Един от тях е https://signals.shumen.bg/bg/signals/view/UYF6SF - бай тарикат си запазил две места в поляната с туби. Понеже предложението "запазване на паркомясто с туби да се наказва с глоба" не е влязло в Наредбата за организацията на движението на територията на община Шумен, реших да направя нещо за града. Поставих тубите, които са без дръжки, в близкия контейнер за смет. Той тъкмо беше изпразнен, така че ги стоварих на дъното. Не се сетих да ги засиля да са легнали или първо да излея непознатата течност, но и през ум не ми е минавало, че час по-късно те ще се върнат на местата си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Нещо интересно ми се случи днес
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2025 17:07 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
При поставяне на туби и бутилки от минерална вода в контейнера винаги трябва да се смачкат предварително. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: .: Нещо интересно ми се случи днес
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2025 16:35 
Loveca_ написа:
Преглеждам сигналите на Общината, дето направиха и с картинки да са. Някои от тях ги пишат "приключен", а всъщност нищо не е решено. Един от тях е https://signals.shumen.bg/bg/signals/view/UYF6SF - бай тарикат си запазил две места в поляната с туби. Понеже предложението "запазване на паркомясто с туби да се наказва с глоба" не е влязло в Наредбата за организацията на движението на територията на община Шумен, реших да направя нещо за града. Поставих тубите, които са без дръжки, в близкия контейнер за смет. Той тъкмо беше изпразнен, така че ги стоварих на дъното. Не се сетих да ги засиля да са легнали или първо да излея непознатата течност, но и през ум не ми е минавало, че час по-късно те ще се върнат на местата си.

Ами снимай после и номера на колата като паркира на мястото на тубите и така ще намерят собственика

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие: .: Нещо интересно ми се случи днес
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2025 0:26 
Титан на мисълта
Аватар

Така и направих. Пуснах още един сигнал, скрит, но мързеливите общинари ми върнаха най-неочаквания за мен отговор: Изображение
Нали като си плащам данъка за колата знаят кой съм, какъв е рег. номер на колата и къде живея?
btw, две коли са. Едно Волво нещо като Пасат 6/7. H5967BC и H1043KB. Не, че са единствените, които паркират в градинката и под тях не е останало трева, но са от малкото, които си запазват с туби места. Така че някои части от градинката между блоковете 24 часа е заета от боклуци.
Сигурно си въобразяват, че са Пепеляшки - нощем автомобил, денем туба.

-- Сря Ное 26, 2025 0:06 --

По повод санкциите срещу Русия -> закриването на Лукойл -> единствената бензиностанция, която не зарежда от рафинерията в Бургас също реши да вдигне цените на горивата. Наш Loveca_ реши да им плати в жълти стотинки заради тази подлост. Събрах най-едрото от спестяванията за колата и 120 монетки по 5 стотинки. На касата момичето отказа да изпълни ЗБНБ "Банкнотите и монетите, издадени от банката, са законно платежно средство и задължително се приемат за плащания в пълната им номинална стойност без ограничения" с обяснението "монетника ми е пълен". Доколкото бях разбрал, искаше 4.97 лева, но да не са на монети. Питах я как може да стане това (няма такава банкнота). Посочих отново към торбата с жълтиците. Тя отново отказа да я вземе. Тогава ѝ отговорих, че ще имам да давам и отпраших с колата.
Реших да споделя ситуацията с един магазинер и той прояви готовност да обмени монетите ми. Така се върнах с 5 лева на банкнота. Оказа се, че не са достатъчно - грешно съм разбрал, та доплатих и 1 лев. Нямах хартиен.
Като си взех касовата бележка - да се смееш ли, да плачеш ли. Момичето лаконично ме описало, както и колата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Нещо интересно ми се случи днес
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2026 23:13 
Титан на мисълта
Аватар

Паркирах в село Ивански встрани от "пътя" до една от къщите. Не пред гараж. Сайванта всеки момент ще падне, отпред са изсипали няколко чувала строителни отпадъци и аз съм паркирал до тази гледка. Но си седя в колата и чакам. Приближава един с куче и седи отвън до колата. Нещо каза и отворих вратата. Вероятно нещо е питал. Първо попита дали аз съм собственика на къщата. Не съм. После каза:
- Ние тук имаме правила...
Така и не ги каза какви са, но намека е да не паркирам пред чужда къща явно. След това каза да не се притеснявам и замина.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 147, 148, 149, 150, 151
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Мар 2026 22:20

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: