ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Мар 2023 1:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Леорда, левурда, див чесън и т.н..
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2016 23:01 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
(автор на темата)
Търся да закупя прясно набрана леорда.

Не знам дали й е дошло времето, но се налага да се снабдя с известно количество и , предвид някогашните ми спомени от писанията тук, се надявам да намеря ентусиаст, който да иде до платото.
В момента ми я предлагат /от различни места в България/ на цена между 3 и 5 лв за кг. , но не могат да ми осигурят повече от килограм. Подчертавам- прясна, не изсушена.

В случай, че някой от вас или ваши близки, желае да се заеме, бих купила няколко килограма на цена..да речем 4 лв/кг. Доставката, за моя сметка, разбира се.
Единствената ми молба- да се бере внимателно, без луковичките.

Става въпрос за животозастрашаващо състояние, няма кой знае колко време, поради което се надявам да подходите сериозно към темата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Леорда, левурда, див чесън и т.н..
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 8:05 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 03 Юли 2008 20:56
Голямата благородница, така де бизнесменка пак се прояви. Мислиш, че някой ще бъде очарован да клечи и чупи кръста си цял ден докато ти набере килограми за 15 лева подаяние?... Защо не слезеш на земята, апропо се качиш на платото и не си набереш сама?...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 9:27 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
max написа:
Голямата благородница, така де бизнесменка пак се прояви. Мислиш, че някой ще бъде очарован да клечи и чупи кръста си цял ден докато ти набере килограми за 15 лева подаяние?... Защо не слезеш на земята, апропо се качиш на платото и не си набереш сама?...

Макс, както винаги, си изключително любезен.
И да, мисля!

Миналата година Amapola ми спаси живота! Качи се в едно ужасно, дъждовно време и набра. Една стотинка не ми е поискала, въпреки дълбоките ми убеждения, че всеки труд се заплаща и въпреки молбата да приеме пари. Цял живот ще й бъда признателна и благодарна.
За благородството, милосърдието и подаянията можеш да отвориш друга тема- с радост ще се включа, ако ми остане време..
Жив и здрав да си!:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 10:03 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Един килограм леорда е доста голямо по обем количество. И, доколкото имам опит, ако не се изконсумира навреме, до 2-3 дена увяхва и работата отива зян. Като се сложи и около ден за доставка по куриер... То по - добре в някое от хотелчетата горе на платото да се настаните и да си берете и консумирате на воля.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 10:16 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Corey написа:
Един килограм леорда е доста голямо по обем количество. И, доколкото имам опит, ако не се изконсумира навреме, до 2-3 дена увяхва и работата отива зян. Като се сложи и около ден за доставка по куриер... То по - добре в някое от хотелчетата горе на платото да се настаните и да си берете и консумирате на воля.

Corey, знам, имам представа:)
При добро почистване нарязване на дребно и замразяване, не е толкова страшно. Трябва ми количество за около два месеца, т.е няколко килограма.
Не пречи да е повехнала, никак даже. Стига да не е спарена, върши работа.

Това с хотелчетата горе е супер идея, но няма как да се случи, за съжаление.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 12:46 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 11 Сеп 2010 13:57
Извън темата/подсказка:
Максе, точно заради такива изказвания като твоето, ще си ядете скъпи "БИО" вегетариански храни. :O05.gif

Бърби, пусни му линкче на Ловеца какво представлява леордата, пък да си свършите по една добра услуга :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 17:54 
Форумен дух
Форумен дух

Бърби написа:

Миналата година Amapola ми спаси живота)

Каква е тази мелодрама :?: Да не съм пропуснал нещо и левурдата да е животоспасяващ еликсир неземен??? :ROTFL

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 19:17 
Акварист
Акварист
Аватар

Тук е от: 02 Апр 2009 19:23
Слагаш я в найлонова торбичка и я намокряш обилно,след това в хладилника.Още две седмици е свежа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 19:31 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Battleman написа:
Извън темата/подсказка:
Максе, точно заради такива изказвания като твоето, ще си ядете скъпи "БИО" вегетариански храни. :O05.gif

Бърби, пусни му линкче на Ловеца какво представлява леордата, пък да си свършите по една добра услуга :))

Той е умно момче, сигурна съм, че и сам ще намери. И едва ли ще я сбърка с момина сълза:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 20:22 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
На пазара продават най-различни листа. Бях купил лапад или нещо подобно за 50 стотинки връзката. Сигурно и такова ще има. На софийския пазар няма ли нужните количества?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 20:57 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Loveca_ написа:
На пазара продават най-различни листа. Бях купил лапад или нещо подобно за 50 стотинки връзката. Сигурно и такова ще има. На софийския пазар няма ли нужните количества?

Листа има, но не нужните, а за количества- да не говорим:(

Надявах се темата да се приеме сериозно..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..: Леорда, левурда, див чесън и т.н..
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2016 21:40 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Не исках с лошо или с шега, ама ме намесихте, а аз не съм берач на билки.
Ако беше сериозна обява, щеше да е в съответния раздел със съответните данни за контакт...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2016 6:45 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Loveca_ написа:
Не исках с лошо или с шега, ама ме намесихте, а аз не съм берач на билки.
Ако беше сериозна обява, щеше да е в съответния раздел със съответните данни за контакт...

Loveca_, обявата си е съвсем сериозна и цената също! В момента, в който се появи сериозен човек, готов да се заеме, ще има контакт и осигурена сума за до 10 кг./толкова мога да съхраня, а и повече не е нужно/
Сериозно количество - знам, че не е лесно да се навеждаш и да береш; знам, че е странно искането, както и това, че леордата не е между забранените или такива със специален режим на бране, билки.

Ако има хора да помогнат срещу възнаграждение, добре, ако няма- здраве да е..Или тук не четат хората, които могат да свършат работа, или няма хора, на които да им се работи. Предпочитам да търся алтернативи, отколкото да се тровя с хапчета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2016 7:57 
Форумен дух
Форумен дух

Типично изказване на капиталист... " на другите не им се работи" докато тя кисне удобно по форумите по цял ден и смята че като даде некви кирливи 40 лева е дала един милион... Много ме дразни този тип властническа арогантност...!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2016 10:00 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
max написа:
Типично изказване на капиталист... " на другите не им се работи" докато тя кисне удобно по форумите по цял ден и смята че като даде некви кирливи 40 лева е дала един милион... Много ме дразни този тип властническа арогантност...!

О, max, все се надявах да си по- широкоскроен, а ти си бил обикновен роб!:) Роб с докторска титла..
Толкова ли е изкривено мисленето, толкова ли е ограничен мирогледа ти или толкова голямо е безсилието ти, че се опитваш да хапеш по толкова първичен начин? Какво, толкова очакваш да постигнеш с тези безплодни писаници?

Ако беше чел внимателно темата, щеше да видиш, че съм дала справедлива цена, като посочвам, че ще взема количество. Цената е определена като средна на предложената ми до момента от други граждани на клетата ни родина и точно нито ти, драги, нито аз, участваме в ценообразуването на труда в случая.
А къде кисна не е твоя работа, достатъчно си поработвам, в домашни условия и в почивния ден. Ти чий го дириш тук, не е особено ясно:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Мар 2023 1:00

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: