Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 13412 (автор на темата)
Търся да закупя прясно набрана леорда.
Не знам дали й е дошло времето, но се налага да се снабдя с известно количество и , предвид някогашните ми спомени от писанията тук, се надявам да намеря ентусиаст, който да иде до платото. В момента ми я предлагат /от различни места в България/ на цена между 3 и 5 лв за кг. , но не могат да ми осигурят повече от килограм. Подчертавам- прясна, не изсушена.
В случай, че някой от вас или ваши близки, желае да се заеме, бих купила няколко килограма на цена..да речем 4 лв/кг. Доставката, за моя сметка, разбира се. Единствената ми молба- да се бере внимателно, без луковичките.
Става въпрос за животозастрашаващо състояние, няма кой знае колко време, поради което се надявам да подходите сериозно към темата.
Голямата благородница, така де бизнесменка пак се прояви. Мислиш, че някой ще бъде очарован да клечи и чупи кръста си цял ден докато ти набере килограми за 15 лева подаяние?... Защо не слезеш на земята, апропо се качиш на платото и не си набереш сама?...
max написа:
Голямата благородница, така де бизнесменка пак се прояви. Мислиш, че някой ще бъде очарован да клечи и чупи кръста си цял ден докато ти набере килограми за 15 лева подаяние?... Защо не слезеш на земята, апропо се качиш на платото и не си набереш сама?...
Макс, както винаги, си изключително любезен. И да, мисля!
Миналата година Amapola ми спаси живота! Качи се в едно ужасно, дъждовно време и набра. Една стотинка не ми е поискала, въпреки дълбоките ми убеждения, че всеки труд се заплаща и въпреки молбата да приеме пари. Цял живот ще й бъда признателна и благодарна. За благородството, милосърдието и подаянията можеш да отвориш друга тема- с радост ще се включа, ако ми остане време.. Жив и здрав да си!:)
Един килограм леорда е доста голямо по обем количество. И, доколкото имам опит, ако не се изконсумира навреме, до 2-3 дена увяхва и работата отива зян. Като се сложи и около ден за доставка по куриер... То по - добре в някое от хотелчетата горе на платото да се настаните и да си берете и консумирате на воля.
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Corey написа:
Един килограм леорда е доста голямо по обем количество. И, доколкото имам опит, ако не се изконсумира навреме, до 2-3 дена увяхва и работата отива зян. Като се сложи и около ден за доставка по куриер... То по - добре в някое от хотелчетата горе на платото да се настаните и да си берете и консумирате на воля.
Corey, знам, имам представа:) При добро почистване нарязване на дребно и замразяване, не е толкова страшно. Трябва ми количество за около два месеца, т.е няколко килограма. Не пречи да е повехнала, никак даже. Стига да не е спарена, върши работа.
Това с хотелчетата горе е супер идея, но няма как да се случи, за съжаление.
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12631 Местоположение: The O.C.
На пазара продават най-различни листа. Бях купил лапад или нещо подобно за 50 стотинки връзката. Сигурно и такова ще има. На софийския пазар няма ли нужните количества?
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Loveca_ написа:
На пазара продават най-различни листа. Бях купил лапад или нещо подобно за 50 стотинки връзката. Сигурно и такова ще има. На софийския пазар няма ли нужните количества?
Листа има, но не нужните, а за количества- да не говорим:(
Loveca_ написа:
Не исках с лошо или с шега, ама ме намесихте, а аз не съм берач на билки.
Ако беше сериозна обява, щеше да е в съответния раздел със съответните данни за контакт...
Loveca_, обявата си е съвсем сериозна и цената също! В момента, в който се появи сериозен човек, готов да се заеме, ще има контакт и осигурена сума за до 10 кг./толкова мога да съхраня, а и повече не е нужно/ Сериозно количество - знам, че не е лесно да се навеждаш и да береш; знам, че е странно искането, както и това, че леордата не е между забранените или такива със специален режим на бране, билки.
Ако има хора да помогнат срещу възнаграждение, добре, ако няма- здраве да е..Или тук не четат хората, които могат да свършат работа, или няма хора, на които да им се работи. Предпочитам да търся алтернативи, отколкото да се тровя с хапчета.
Типично изказване на капиталист... " на другите не им се работи" докато тя кисне удобно по форумите по цял ден и смята че като даде некви кирливи 40 лева е дала един милион... Много ме дразни този тип властническа арогантност...!
max написа:
Типично изказване на капиталист... " на другите не им се работи" докато тя кисне удобно по форумите по цял ден и смята че като даде некви кирливи 40 лева е дала един милион... Много ме дразни този тип властническа арогантност...!
О, max, все се надявах да си по- широкоскроен, а ти си бил обикновен роб!:) Роб с докторска титла.. Толкова ли е изкривено мисленето, толкова ли е ограничен мирогледа ти или толкова голямо е безсилието ти, че се опитваш да хапеш по толкова първичен начин? Какво, толкова очакваш да постигнеш с тези безплодни писаници?
Ако беше чел внимателно темата, щеше да видиш, че съм дала справедлива цена, като посочвам, че ще взема количество. Цената е определена като средна на предложената ми до момента от други граждани на клетата ни родина и точно нито ти, драги, нито аз, участваме в ценообразуването на труда в случая. А къде кисна не е твоя работа, достатъчно си поработвам, в домашни условия и в почивния ден. Ти чий го дириш тук, не е особено ясно:)