ФОРУМЪТ НА ШУМЕН
http://www.forumshumen.com/forum/

Черен циганин на главната улица
http://www.forumshumen.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=21047
Страница 1 от 1

Автор:  ttodorov77 [ 30 Авг 2015 10:01 ]
Заглавие:  Черен циганин на главната улица

Не зная на кой е работа но доста често на главната пешеходна улица малко по нагоре от Херсон се настанява един циганин с някаква уредба на от която гърмят цигании и вдига голям шум който пречи на всички и най вече на живеещите наоколо.Паничката за отплата ма труда му е пред него и чака подаянията на преминаващите.Не зная на кой трябва да се обадя за да го изгонят че с насилие едва ли ще се получи.Веднага ще се намесят защитниците на човешките права.

Автор:  Loveca_ [ 30 Авг 2015 14:47 ]
Заглавие:  Re: Черен циганин на главната улица

Да не говориш за индианците до цветния пазар?

Автор:  ttodorov77 [ 30 Авг 2015 15:35 ]
Заглавие:  Re: Черен циганин на главната улица

Този обект като визия и хигиена е доста далече от индианския етнос...Да не съм саркастичен че все това е културен форум.

Автор:  barbus [ 01 Сеп 2015 7:43 ]
Заглавие:  Re: Черен циганин на главната улица

Е това, че е черен не е негов избор. Явно човека е изпаднал в немилост, но въпреки всичко проявява кураж и търси начин, макар и неправилен да преживее.
Преди години в старото добро време подкрепяхме такива изпаднали хора. Понякога съм вземал такива нещастници завеждал съм ги направо в банята, защото от смрад не можеш да стоиш около им, давал съм и чисти дрехи вечеря и нощувка, на другият ден съм и предлагал едноседмична работа и храна, след като съм и плащал са изчезвали моментално. Но сега времената се измениха. Някои станаха по заможни и независими, а сития на гладния не вярва. Преуспяващият смята, че всеки може да е като него, не оценявайки, че известна заслуга за благополучието му играят роля и някой дреболии и незабележими фактори като късмет, шанс, точно определени момент и др. и че е можело нещата да вземат и съвсем неочакван обрат и да се отзове в ролята на потърпевшият. Казват че всеки четвърти клошар в София има висше образование, докъде я докарахме с нашата криворазбрана демокрация?..
Сега навлязохме в дивият капитализъм и девиза помагай на по слабите, отстъпи място на живота в джунглата преживяват само силните?
Като срещна такива им давам по някоя монета или лев че.

Автор:  ttodorov77 [ 01 Сеп 2015 10:10 ]
Заглавие:  Re: Черен циганин на главната улица

Като го гледам нямаше толкова изпаднал вид,поне уредбата с която излъчваше музиката струваше хиляди левове,едва ли е купена от милостинята която събира.Едва ли си ляга гладен вечерно време за разлика от много други хора....

Автор:  Гост [ 02 Сеп 2015 14:32 ]
Заглавие:  Re: Черен циганин на главната улица

аз знам за просяци, които изкарват по 40 лв. за 40 мин. т.е. 1лв/мин. така че нищо не давам

Страница 1 от 1 Часова зона: UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/