ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 22 Апр 2026 20:28

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 140 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Бабини илачи!
МнениеПубликувано на: 23 Май 2008 21:19 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 28 Окт 2007 7:41
Силно ЗА бабините илачи!!! :B4.gif Не веднъж са ми помагали, става дума за настойки от кокиче, от конски кестен също, кантарионово масло , направено от цвят на жълт кантарион, стоял в зехтин на слънце 40 дни- за по бързо заздравяване на рани и още доста други, все пак медицината е тръгнала от някъде......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Май 2008 0:43 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 10 Фев 2007 9:29
Плътно зад съвременната медецина с ограничен прием на антибиотици. Бабите да си пият илачите. Опитвали са се да ме лекуват навремето с нетрадиционан медицина - всичко пак е упирало до чичо доктор, който с навъсен поглед казваше - "Ама защо чак сега го водите това дете?". И за нищо на света не бих сгрял червено вино и вътре да сипя боклуци - обида за старите винари.
SecondShoe написа:
При разстройство. Пие се една супена лъжица ракия със сол

Солта в салатата и пак имаш прием на ракия със сол.
SecondShoe написа:
При неприятна миризма на краката. 100-150 грама оцет се сипва в леген с вода .Краката се киснат 5-10 минути. Така всяка вечер, за около 20 дни.

След тази процедура може спокойно , куцайки да потърсите ортопед и дерматолог и да им кажете за идиотската си постъпка. В казармата си киснеха пръстите в оцет и после ги чупеха по лесно.
SecondShoe написа:
При болки в зъб мястото се натрива с чесън и една скилидка се пъха в ухото от страната на болния зъб. Примерно, ако болния зъб е отдясно скилидката се пъха в дясното ухо.

Ето тук бабите ми разбиха представите за човешкото тяло и устройство - по добре да си заврете хуй в гъза, така силната болка ще притъпи слабата от зъбобола. Успех на всички бабо вярващи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Май 2008 8:32 
Вор в законе
Аватар

Тук е от: 24 Авг 2007 23:22
Indi написа:
Силно ЗА бабините илачи!!! :B4.gif Не веднъж са ми помагали, става дума за настойки от кокиче, от конски кестен също, кантарионово масло , направено от цвят на жълт кантарион, стоял в зехтин на слънце 40 дни- за по бързо заздравяване на рани и още доста други, все пак медицината е тръгнала от някъде......

А да си чувала за "Дядовите илачи"? Предлагам много ефикасно средство за лекуване на "маясъл" - имам и уреда за лечение! Кабинета ми е на "Славянски"62 - търсете бай Йосиф "Народния"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2008 17:00 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 28 Окт 2007 7:41
Йосиф Сталин написа:
Предлагам много ефикасно средство за лекуване на "маясъл"

А аз си мислех че въпросния "Народен Лечител" лекува от ЗАПЛЕС, ама май първо него трябва да го излекуват.......от същото заболяване :G8.gif :A7.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2008 17:21 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 21 Май 2008 11:41
Маминка имаше книгите на народния лечител Петър Димков. Веднъж отворих едната от двете и прочетох -
за главоболие и мигрени: намазва се цялата глава с каша - смес от кисело мляко и картофено пюре и се покрива със зелеви листа. Бях в гимназията и това много ме потресе. Имаше и други подобни. От тогава смятам, че това са дивотии.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008 5:10 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
admirala написа:
...по добре да си заврете хуй в гъза, така силната болка ще притъпи слабата от зъбобола.

Интересна техника, не бих я причислил към бабините илачи. По-скоро към дядовите. Ако някой изпробва съвета на Адмирала (аз нямам такива намерения) нека сподели резултата тук.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008 8:09 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Y.T. написа:
за главоболие и мигрени: намазва се цялата глава с каша - смес от кисело мляко и картофено пюре и се покрива със зелеви листа.

Много ще те моля, ако знаеш къде е тази книга погледни на колко градуса трябва да вкрюча фурната, преди да си завра главата там. И дали зелето трябва да е прясно или става с втасало.
:B5.gif
п.п. Виж също дали трябва преди това да си начукам вратните пържоли.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008 10:27 
Focken' Koko Bryce
Аватар

Тук е от: 06 Фев 2007 22:23
рецептата е объркана - мигрената е следствие от употребата на айран, картофено пюре и зелева салата - и трите като мезе.
след прекомерна употреба на разредител за тез мезета толко се наквасваш, че заспиваш у всяка купа със салата поотделно - отттам се оказват като каша по глаъта,
после на другия ден ибааахти мигрената... :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008 11:56 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 15 Мар 2008 10:30
(автор на темата)
Айде ако обичате - Йосиф Сталин, admirala, FKB,
виждам, че имате някакви комплекси за избиване, ама нали се сещате, че не му е тук мястото.
Ако не ви допада темата, можете да я подминете, не е нужно да си показвате простотията в нея!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008 12:39 
Ветеран
Ветеран
Аватар

За комплексите си прав, но я прочети къде си постнал темичката си и какви от глупави, по глупави рецепти има.

123
Тук могат да се пишат разни глупости. Този раздел е известен и като "Форумна лудница".

Ако си искал сериозно да се обсъжда да си я постнал в "Общи разговори".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008 15:49 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 07 Дек 2007 12:42
Добре, че е народната медицина, та да я има и другата медицина, която помага на невярващите в бабините илачи.За тези, които са пробвали илачи и са получи уплах от резултата, ето ви една рецепта на Петър Димков.

В1ч.ч. се счупва 1 яйце.
Отгоре се изсипва сокът от един лимон, така че да покрие яйцето.
Престоява 1 денонощие.Уплашения човек се разбужда и му се дава да изпие течността, докато е сънен. :C4.gif :C5.gif :A4.gif

След тази рецепта може да пробвате всичко, без да ви е страх. :lol:
Дано пък и да повярвате!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008 16:43 
Опитен
Опитен
Аватар

(автор на темата)
admirala написа:
... от глупави, по глупави рецепти има.

admirala написа:
..... по добре да си заврете хуй в гъза, така силната болка ще притъпи слабата от зъбобола....

Ти това да не би да си го изпробвал и от опит да споделяш???!!!! :A7.gif :lol: :A7.gif :A7.gif :A9.gif :A9.gif :A7.gif :A7.gif :twisted: :A7.gif :A7.gif :A7.gif :A7.gif

Аз глупави рецепти тук не виждам, глупава е твоята постъпка да оплюваш нещо утвърдено из целият свят, тъй като навсякъде има билколечение, например, а и съвремената медицината е тръгнала все пак от там, така поне мисля аз.

P. S. Попрочети малко за Баба Ванга, нейните лечебни рецепти са мн. известни и то не само в България.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2008 19:26 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Чи, що да не го пробвам - може пък и да ми е харесало? :N8.gif

Ти вземи успоредно с Баба Ванга (щото аз съм я чел и по-горните уритвания не са към нейни рецепти) да попрехвърлиш малко медицинска литература или поне анатомия :B4.gif

Ставаш смешен с твърдението си - "утвърдено из целият свят" - аз хора с чесън в ушите не съм виждал още :N2.gif пък и където съм ходил по света не съм виждал някой да пренебрегва традиционната медицина, така както българите - повярвай.
Прилага се модерната от известно време хомеопатия, но това се вписва до някъде в нормалната медицина, като естествено не лекува отделния симптом, а укрепва целият организъм.

И да не забравиш да си измиеш пюрето от главата, че ще ти се смеят на работа. :A1.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2008 20:35 
Опитен
Опитен
Аватар

(автор на темата)
admiralе, адмирале, :lol: :A9.gif :lol: :A9.gif :lol: :A9.gif
че кой отрича съвременната медицина :N2.gif :N2.gif :N2.gif ? За бабини рецепти говорим.
То всички знаем, че алкохола :B5.gif :M5.gif :B5.gif :M8.gif :B5.gif :M7.gif не решава проблемите, а пък водата никак, :A2.gif :A2.gif :A2.gif но не сме хукнали да пием аспирин... в болшинството от случаите... :G8.gif :G8.gif :G8.gif Говорим за простички рецепти, които бързо и лесно решават дребни проблими.
Фак-т е, admirale, че билките помагат.

Така че нека да продължим сериозно. Задявките - на живо пък да видим кой кого...

P.S. Аз картофеното пюре го ям, не го мажа по главата си. :A7.gif :A7.gif :A7.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2008 20:58 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Хихи задявки - не се заяждам с теб приятелю. Ще се радвам да пием нещо на Ретро. Пък ще вземем и Поли с нас! :A2.gif

Що не каза за картофеното пюре - аз от два дена с него мятам крачоли по улицата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 140 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 22 Апр 2026 20:28

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: