Тук е от: 28 Окт 2007 7:41 Мнения: 735 Местоположение: на опашката на падаща звезда
Силно ЗА бабините илачи!!! Не веднъж са ми помагали, става дума за настойки от кокиче, от конски кестен също, кантарионово масло , направено от цвят на жълт кантарион, стоял в зехтин на слънце 40 дни- за по бързо заздравяване на рани и още доста други, все пак медицината е тръгнала от някъде......
_________________ По - лесно е да бъдеш някой друг, отколкото себе си.....аз избрах!
Тук е от: 10 Фев 2007 9:29 Мнения: 760
Плътно зад съвременната медецина с ограничен прием на антибиотици. Бабите да си пият илачите. Опитвали са се да ме лекуват навремето с нетрадиционан медицина - всичко пак е упирало до чичо доктор, който с навъсен поглед казваше - "Ама защо чак сега го водите това дете?". И за нищо на света не бих сгрял червено вино и вътре да сипя боклуци - обида за старите винари.
SecondShoe написа:
При разстройство. Пие се една супена лъжица ракия със сол
Солта в салатата и пак имаш прием на ракия със сол.
SecondShoe написа:
При неприятна миризма на краката. 100-150 грама оцет се сипва в леген с вода .Краката се киснат 5-10 минути. Така всяка вечер, за около 20 дни.
След тази процедура може спокойно , куцайки да потърсите ортопед и дерматолог и да им кажете за идиотската си постъпка. В казармата си киснеха пръстите в оцет и после ги чупеха по лесно.
SecondShoe написа:
При болки в зъб мястото се натрива с чесън и една скилидка се пъха в ухото от страната на болния зъб. Примерно, ако болния зъб е отдясно скилидката се пъха в дясното ухо.
Ето тук бабите ми разбиха представите за човешкото тяло и устройство - по добре да си заврете хуй в гъза, така силната болка ще притъпи слабата от зъбобола. Успех на всички бабо вярващи.
_________________ "Я простой болгарский бомж, а не шпана!!!!!!" "Мы летим, а вы ползете, чудаки вы, чудаки!"
Тук е от: 24 Авг 2007 23:22 Мнения: 2265 Местоположение: Wolfsschanze
Indi написа:
Силно ЗА бабините илачи!!! Не веднъж са ми помагали, става дума за настойки от кокиче, от конски кестен също, кантарионово масло , направено от цвят на жълт кантарион, стоял в зехтин на слънце 40 дни- за по бързо заздравяване на рани и още доста други, все пак медицината е тръгнала от някъде......
А да си чувала за "Дядовите илачи"? Предлагам много ефикасно средство за лекуване на "маясъл" - имам и уреда за лечение! Кабинета ми е на "Славянски"62 - търсете бай Йосиф "Народния"
Тук е от: 21 Май 2008 11:41 Мнения: 489 Местоположение: Arizona
Маминка имаше книгите на народния лечител Петър Димков. Веднъж отворих едната от двете и прочетох - за главоболие и мигрени: намазва се цялата глава с каша - смес от кисело мляко и картофено пюре и се покрива със зелеви листа. Бях в гимназията и това много ме потресе. Имаше и други подобни. От тогава смятам, че това са дивотии.
_________________ "What did you do to the cat? It looks half dead." Schroedinger's wife
...по добре да си заврете хуй в гъза, така силната болка ще притъпи слабата от зъбобола.
Интересна техника, не бих я причислил към бабините илачи. По-скоро към дядовите. Ако някой изпробва съвета на Адмирала (аз нямам такива намерения) нека сподели резултата тук.
Y.T. написа:
за главоболие и мигрени: намазва се цялата глава с каша - смес от кисело мляко и картофено пюре и се покрива със зелеви листа.
Много ще те моля, ако знаеш къде е тази книга погледни на колко градуса трябва да вкрюча фурната, преди да си завра главата там. И дали зелето трябва да е прясно или става с втасало. п.п. Виж също дали трябва преди това да си начукам вратните пържоли.
_________________ "Я простой болгарский бомж, а не шпана!!!!!!" "Мы летим, а вы ползете, чудаки вы, чудаки!"
Тук е от: 06 Фев 2007 22:23 Мнения: 1478 Местоположение: Out
рецептата е объркана - мигрената е следствие от употребата на айран, картофено пюре и зелева салата - и трите като мезе. след прекомерна употреба на разредител за тез мезета толко се наквасваш, че заспиваш у всяка купа със салата поотделно - отттам се оказват като каша по глаъта, после на другия ден ибааахти мигрената...
Тук е от: 15 Мар 2008 10:30 Мнения: 128 (автор на темата)
Айде ако обичате - Йосиф Сталин, admirala, FKB, виждам, че имате някакви комплекси за избиване, ама нали се сещате, че не му е тук мястото. Ако не ви допада темата, можете да я подминете, не е нужно да си показвате простотията в нея!!!
Тук е от: 07 Дек 2007 12:42 Мнения: 149 Местоположение: Shumen
Добре, че е народната медицина, та да я има и другата медицина, която помага на невярващите в бабините илачи.За тези, които са пробвали илачи и са получи уплах от резултата, ето ви една рецепта на Петър Димков.
В1ч.ч. се счупва 1 яйце. Отгоре се изсипва сокът от един лимон, така че да покрие яйцето. Престоява 1 денонощие.Уплашения човек се разбужда и му се дава да изпие течността, докато е сънен.
След тази рецепта може да пробвате всичко, без да ви е страх. Дано пък и да повярвате!
admirala написа:
... от глупави, по глупави рецепти има.
admirala написа:
..... по добре да си заврете хуй в гъза, така силната болка ще притъпи слабата от зъбобола....
Ти това да не би да си го изпробвал и от опит да споделяш???!!!!
Аз глупави рецепти тук не виждам, глупава е твоята постъпка да оплюваш нещо утвърдено из целият свят, тъй като навсякъде има билколечение, например, а и съвремената медицината е тръгнала все пак от там, така поне мисля аз.
P. S. Попрочети малко за Баба Ванга, нейните лечебни рецепти са мн. известни и то не само в България.
Чи, що да не го пробвам - може пък и да ми е харесало?
Ти вземи успоредно с Баба Ванга (щото аз съм я чел и по-горните уритвания не са към нейни рецепти) да попрехвърлиш малко медицинска литература или поне анатомия
Ставаш смешен с твърдението си - "утвърдено из целият свят" - аз хора с чесън в ушите не съм виждал още пък и където съм ходил по света не съм виждал някой да пренебрегва традиционната медицина, така както българите - повярвай. Прилага се модерната от известно време хомеопатия, но това се вписва до някъде в нормалната медицина, като естествено не лекува отделния симптом, а укрепва целият организъм.
И да не забравиш да си измиеш пюрето от главата, че ще ти се смеят на работа.
admiralе, адмирале, че кой отрича съвременната медицина ? За бабини рецепти говорим. То всички знаем, че алкохола не решава проблемите, а пък водата никак, но не сме хукнали да пием аспирин... в болшинството от случаите... Говорим за простички рецепти, които бързо и лесно решават дребни проблими. Фак-т е, admirale, че билките помагат.
Така че нека да продължим сериозно. Задявките - на живо пък да видим кой кого...
P.S. Аз картофеното пюре го ям, не го мажа по главата си.