Тук е от: 27 Ное 2009 12:54 Мнения: 202 Местоположение: необичайно
Амапола, при загуба на гласа:инхалации със сода бикарбонат/може и с няколко капки ментово малсо или тинктура ако имаш/,може и лайка да прибавиш към содата.И промивки, според йога: вода - 36-37 градуса+малко готварска сол - запушваш едната ноздра и вдишваш от сместа с другата, после - обратно.Болезнено, но ефикасно!:)И изпробвано.
Амапола , много е гадно да нямаш глас, аз цяла седмица си ходих така, без да мога да говоря, но нищо не ми помогна, нито бабини илачи, нито лекарства ! Дано се оправиш , по бързо!
Тук е от: 27 Ное 2009 12:54 Мнения: 202 Местоположение: необичайно
Сега се сетих, че има и едни много сполучливи спрейове / и таблети има/, но забравих името...всъщтност там ще препоръчат..,но щом си добре - добре е!:)
Рецептата, която единствено ми помага при много болно гърло със суха кашлица: 2 глави лук - заедно с люспите, сцепени на четери 4-ри ореха - с черупките, счупени Варят се в 1л вода и после се пие течното съдържание подсладено с мед /като чай/.
Колко време се варят? В смисъл, докато остане какво количество вода?
Тук е от: 22 Яну 2009 22:25 Мнения: 6950 Местоположение: по пътищата.
byrborinova написа:
5-6 цели леко натрошени ореха, с черупките 5-6 лукчета 1-2 листа ендреше половин шепа шипки вода -около 700 гр...да поври докато остане наполовина ********* вариш, прецеждаш, подслаждаш с мед и пиеш
Предполагам колкото по-горе.
Най-добре е вариш докато стане наполовина, след това на още горещия котлон мяташ един чайник (наполовина пълен) с ракия. Пий си ракийката докато забравиш какво е имало преди нея на котлона.
Греено вино може да се направи и приятно за пиене, даже много приятно. 1 литър вино, 20 зърна черен пипер цели, кафяна лъжичка канела, 3 бр. карамфил. 2 ябълки нарязани на кубчета. 5 Супени лъжици мед, колкото може повече да се загребе с лъжицата. Кипва се и се оставя 10-15 мин. да си пуснат аромат подправките. Ако изстине много се подгрява. Пие се топло. Веднага се излекуваш даже ти се ще да изядеш пияните ябълки със сладолед, което също е супер.