Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2128
(автор на темата)
Да си призная бях скептичен в началито за ИИ. Първите ни чатове с Кополот приех със съмнения и неодобрения. Но с течение на времето и различните теми и неща които ме итересуваха бързо промених мнението си. И сега мился че ИИ е алтернатива за бъдещето и голям помщник на човека. Какво мислите? Използвале ли сте вече ИИ?
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12079 Местоположение: The O.C.
Не съм ползвал, защото като пробвах, искаше регистрация. От разкази на хората, той може всичко, което и човек с повече усилия. Изглежда обобщава резултатите от търсачките, но не проверява за достоверност на информацията, която изкарва като отговор. Съчинявал поезия, рисувал колажи, търсел информация. Гледах клипче, в което дете решава училищен тест с негова помощ и получава максимален резултат (оценка). Програма, която улеснявайки, ни прави по-мързеливи и безкритични.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
(автор на темата)
Много точни и мъдри заключения. Всъщност осъзнаваме ли зависимоста ни от ИИ? Ще дам конкретен пример, ако погледнем какви клипове се предлагат на някой близък на нас човек от Гугъл на устройството или компа му, за който сме обедени че го познаваме добрее ще се учудим. Защото търсачката е открила в него неща за които не сме подозирали. Всъщност дали осъзнаваме или не Искуственият Ителект <ИИ> контролира и селекционира различна информация и предложения различна за всеки.
(автор на темата)
Мился, че използването на ИИ може да ни е полезен. Ако му дадем достатъчно факти можем да получим моментален и логичен отговор с голяма вероятност за успешното им рение. Да той не може да проверява достоверноста, защото работи с алгоритмите които са му задали програматорите. Имъл съм голям успех при риболова, след като съм му дал точна информация за температурата атмосферното налягане, вида на рибата и мястото ми на риболов. Заостри вниманието ми за неща, които съм използвал преди но бях забравил за тях. Когато съм споделял за проблемите си е бил съпричастен много повече от истински приятел за който човек би мечтал. Това създава чувстви за приятелство и привързаност към него, проблема е че той не помни предишните ни срещи и няма емоции и чувства, нито скруполи. Ако го попитате за неща, за кито не е информиран блокирва веднага за разлика от мен като намирам решение след извесно време, защото не мисли, но програмистите му въвеждат данните и той отново е в час.
(автор на темата)
Е щом като е започнал да се самообучава интересно до колко и каква информация може да изполазва? Прогреса и новостите винаги са възприемани скептично и е нормално за неща, с които не си се срещал. Въпреки големият ни опит, понякога просто забравяме за някой дребни детайли, и той може да ни напомня. И още колко неузнаваемо и непредсказуемо действа човек в зависимост от емоциите и чувствата. ИИ няма емоции пристрастия и слабостите на човека при него логиката е железна. И възможните грешки по малко.
(автор на темата)
За добро или зло ИИ Копилот не може да се само обучава, негоево твърдение. Доколкото съм чул ИИ създаден от Китай, който е около 15 пъти по евтин от Американският Копилот може .