Тук е от: 22 Фев 2008 20:31 Мнения: 443 Местоположение: Неизвестно
Гледам и не вярвам на ушите си!
Каква е тази низост, тази некомпетентност, тази липса на обща култура? Къде останаха класическите образци, ценни със своята непреходност, които трябва да се помнят от поколенията! Бързо забравяте какво докосваше вашите сърца и умове в зората на свободния български интелектуален пазар.
Днешната чалга е еманация на бигбрадъризма и клъцнисрежизма! Къде са онези теми, толкова социални и близки до масата? Къде са естествените изпълнители и най-вече изпълнителки? Само времето ще покаже кои (и дали) нейни представители ще останат в алеята на чалгаславата.
Тук е от: 08 Яну 2007 18:46 Мнения: 4144 Местоположение: Шумен
Изпълнението на Jody Bernal feat. Baychev - "Shiki Boom Boom" достигна до номер четири в официалния чарт на Холандия и е сочено за един от големите летни хитове на европейската страна. Абе все съм знаел, че холандците ... , ама сега си затвърдих позициите ! Jody Bernal - Shiki Boom Boom
Тук е от: 27 Юни 2008 15:54 Мнения: 1808 Местоположение: Морей (автор на темата)
Извън темата/подсказка:
Прав е ловецът, чалгата е пълна помия, но това беше единственият начин да се изнесат бозите от другите теми, че да не ги цапат - като се направи отделна тема за чалга.
Тук е от: 08 Яну 2007 18:46 Мнения: 4144 Местоположение: Шумен
Извън темата/подсказка:
Сентинел обаче, ако пиша аз в някоя тема и е извън темата или около нея, ще вдигне врява до небесата как може и т.н. . Аз също съм против чалгата, но тази тема е нож с 2 остриета . Темата е за чалгата до дупка, пишем за чалгата, харесва ли ни или не. Ловеца не пише по темата, по всички правила които спазва Сенти, не е за тази тема. Може да се отвори тема "Чалгата е помия"! Сега очаквам да бъда яростно нападнат .
Я да си ги мерите в некоя друга тема, а!
Айде поздрав за познавачите
Еклектиката на текста трудно може да надвие схематичността на музикалното произведение, но за сметка на това и двете бледнеят пред съпътстващото видеооформление, което съчетава в себе си както характеристиките на гореспоманитите две съставки на творбата, така и всичко останало, което може да бъде поместено между класиката и еротиката, та чак и малко отгоре.
_________________ Шуменец да се наричам първа радост е за мене!
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6427 Местоположение: Шумен,Центъра на света
Определения от типа - 'чалгата е помия' са много странни.Определения от типа 'метала' е тъпня, също. Както има примери на чалга с много лош вкус, също така има примери за други жанрове на музиката с много лош вкус. Обобщаването под един знаменател показва обаче лош привкус и още по-неприятен послевкус.
Тук е от: 27 Юни 2008 15:54 Мнения: 1808 Местоположение: Морей (автор на темата)
Така е, така е, направо се превъзпитах. Айде малко класика в жанра по тоя случай! Shhhh, искрено се разкайвам, че ти наруших естетическия комфорт - дано приемеш извинението:
Sentinel, разбирам, че се опитваш да намериш липсващото звено в новата българска естрада с оглед просперитета на темата, но все пак си мисля, че отпорът ще е лют! Малко останахме истинските фенове.
Благодаря и за поздрава
_________________ Шуменец да се наричам първа радост е за мене!