Заглавие: Дядо Коледа не е мъртъв, просто мирише особено
Публикувано на: 28 Дек 2009 9:14
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 15 Апр 2008 9:12 Мнения: 2236 Местоположение: Шумен
(автор на темата)
Не помня кога разбрах, че Дядо Коледа не съществува. Явно не е било голяма драма за мен, но помня как разбрах, че Снежанка е менте. Още тогава, бях на 7 годинки, далеч повече ме привличаше фигурата на Снежанка. Беше една мацка, която се изръсваше направо в нас - черна коса до кръста, перфектна фигура. Е, бих желал да я видя с впит клин вместо тази безобразно развлачена пола, но биваше. И изведнъж оная ми ти Снежанка взе да си разменя рецепта за баница с майка ми. Не! Никак не ходи на една дама от приказни земи да бъбри: "И колко яйца се слагат? Ама колко време на фурна?" Разбрах, че има някакъв световен заговор срещу мен. И в него бяха намесени и дъртия с брадата, и майка ми, както и Снежанка. На другите простих, но на нея никога (оказа се колежка на майка ми). Вие как разбрахте, че Дядо Коледа/Мраз не съществува?
Заглавие: Re: Дядо Коледа не е мъртъв, просто мирише особено
Публикувано на: 28 Дек 2009 9:31
<5™
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6427 Местоположение: Шумен,Центъра на света
Съществува Дядо Коледа/Мраз. Винаги го е имало и ще продължава да го има. Въпроса е да вярваш, а дали ще го видиш, това е друг въпрос. Ако си бил послушен ще го видиш.
Публикувано на: 28 Дек 2009 9:39
Персона грата
Тук е от: 31 Мар 2007 11:03 Мнения: 7277
Писах му писма да ми донесе колело. Първо триколесно, после "Ласточка".. Той ми мъкнеше все разни проскубани мечета и руски самосвалчета. Накрая му дръпнах брадата и пратих чичо да си носи подаръци на братчедите.
Извън темата/подсказка:
Запа, сигурно си бил запленен от Снежанка и не си забелязал, как Дядо Коледа намига на майка ти и И кима към шейната, а баща ти, разгневен от перспективата с поникнали рога да бъде впрегнат в шейната, го е изритал по стълбите...
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Последна промяна okokorko на 28 Дек 2009 11:55, променена общо 1 път
Публикувано на: 28 Дек 2009 12:03
Администратор
Тук е от: 09 Яну 2007 2:16 Мнения: 1845 Местоположение: Valhalla
zappa написа:
На другите простих, но на нея никога (оказа се колежка на майка ми).
Докато си млад, трудно прощаваш на красавици, така си е. Сега като я видиш със сигурност ще и поискаш прошка. Пък и времето Ти да играеш дядката, сигур е настъпило отдавна.
_________________ Изработка на сайт -Часовници онлайн --- Рок и метъл в нета --- etcaptor.com ------ watchesbg.net ---------- freenetlife.com
Публикувано на: 28 Дек 2009 12:44
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 15 Апр 2008 9:12 Мнения: 2236 Местоположение: Шумен
(автор на темата)
Ей, оспамихте ми сантименталната тема. Аз си мислех как със сълзи на очи ще си припомните как Дядо Мраз, пиян и с отлепена брада, е убил детето във вас, а вие де отидохте.
Публикувано на: 28 Дек 2009 14:03
Форумен инвентар
Тук е от: 10 Яну 2007 21:18 Мнения: 3169
Ох, не помня кога разкрих тая световна конспирация, че Дядо Мраз (тогава) е менте. Имам спомен, че като много малък бая ме беше страх от костюмирания брадат тип с елените. Снежанка пък по ония времена до нея не бяха стигнали световните достижения на козметичната наука и ме плашеше още повече. Та тия двамата и като малък си ги бях игнорнал, концентрирайки се върху по- важната част от коледата. Пък и к`ва коледа- и това нямахме навремето представа какво е това точно. Отбелязвахме го като някакъв народен обичай, при който си навличаш ямурлука, вземаш гегата, калпак, сурвакница и ходиш да цедиш съседите за пари. Та Коледа и Нова година си беше супер мероприятие и в яслата и в детската градина още- маса с ядене, торбички с подаръци, подаръци и пак подаръци. За известен период имаше затишие чааак до развихрянето на пубертета. Тогава почнахме с класа да се мъкнем по хижи. Единия път даже играх Дядо Мраз и раздавах подаръци. Сега като се замисля трябваше да поканя за Снежанка някоя от симпатичните ни млади учителки, ама глупав младеж бях...
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Публикувано на: 28 Дек 2009 18:19
№14
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 13175 Местоположение: винаги на №14
За себе си не помня как съм разбрала ,че Дядо Коледа не съществува.Пък и как да помня неща отпреди 100 години. Но си спомням синът ми как реагира.Беше на около 6-7-8 години .Дойде при мен и с много сериозен тон като истински мъж ми заяви нещо от рода :"Престани с тоя Дядо Коледа и с тая Баба Марта.Те са измислици!". За него не зная ,но аз го преживях тежичко това.В тоя момент осъзнах ,че той е загубил част от невинността си. Искаше ми се да го убедя ,че не е прав,че те съществуват. Някакси по -детска ми е ето такава реакция.
Публикувано на: 28 Дек 2009 19:34
Администратор
Тук е от: 07 Яну 2007 4:15 Мнения: 7199
По едно време помня, че имаше организиран бой между Дядо Коледа и Дядо Мраз в празничните програми на телевизиите. Мисля че Дядо Коледа победи защото скоро не се е чувало нищо за Дядо Мраз.