ФОРУМЪТ НА ШУМЕН
http://www.forumshumen.com/forum/

Крадете ли ток и вода?
http://www.forumshumen.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=9093
Страница 1 от 6

Автор:  aruba_man [ 17 Юли 2010 12:46 ]
Заглавие:  Крадете ли ток и вода?

Използвам форума да попитам как форумците се борят с високите цени на енергото и ВиК! Например аз преди години плащах над 200 лева месечно, когато електромерът ми беше вътре и имаше само дневна тарифа! След като мошениците от Е.он ги изкараха навън за да не крадем ток, сметките ми изведнъж намаляха драстично! Повече от 50-60 лева не съм плащал дори и тази зима, когато имах включени два климатика, една конвекторна печка и една духалка по 2 кw и още 10 уреда, които горят между 0,2-3 кw! Доколкото знам имало хора, които за една духалка и един бойлер са плащали по 100 лв. Колкото за водата, инкасаторите имали навика много-много да не обикалят, а да си пишат свои си показания спрямо средните за клиента! Да ама аз имах около 1000 кубика навъртяни и не са ми били отчетени, защото си мислели, че пак съм някъде навън! И тази зима от големите студове водомерът се спука! Дойдоха майсторите да го сменят с някакъв лист на който трябваше да се запишат показанията! Черпих ги по една ракия и ми писаха 5 кубика за 5-6 години и 40 лв. за смяната платих! За нещо, което пада от небето - аз пари не мога да давам!
Едва ли тези, които си плащат чинно всичко надхвърлят 1% и затова не съм ги включил в анкетата! Няма за какво да се страхувате, ако гласувате! Тук сме все наши хора и няма да ви издадем! Предупреждавам другите да гласуват само по веднъж, за да не ми се налага да манипулирам анкетата като админ! Надявам се скоро да можем да коментираме първите резултати от проучването! :D


Изображение

Автор:  cmk [ 17 Юли 2010 12:56 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

За момента не съм започнал да крада, но знам ли до къде ще я докараме... :03_silent.gif

Автор:  2033 [ 17 Юли 2010 18:46 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

АА,аз не крада,аз си взимам,това не е кражба!

Автор:  aruba_man [ 17 Юли 2010 20:34 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Напълно си прав и съм съгласен с теб! Радвам се, че има достойни граждани като теб и мен, които успяваме да яздим държавата, докато тя се опитва да язди милиони! Това е един от малкото начини да протестираме срещу високите цени на монополистите! Ето и два клипа, които могат да ни служат за пример! Анкетата се развива чудесно! Enjoy...

http://vbox7.com/play:24236eeb

http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtes ... a_tok.html

Автор:  Бърби [ 17 Юли 2010 20:46 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Мъкааааа, колко мъка има...

Не крада! Но истината е, че мен не ме работят както се случва по вашия край...монополисите де... :D

Автор:  okokorko [ 18 Юли 2010 7:10 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Защо в анкетата няма отговор "Не крада"? Какво ще се разбере от тази анкета? Че някои крадат? По-интересно е да се разбере какво е съотношението м/у тарикати и тъпунгери, за да си дадем сметка, с колко тарикатите оскъпяват живота на нас - тъпунгерите. Нали ние плащаме "загубите" причинени от кражбите.

-- нед юли 18, 2010 8:49 am --

aruba_man написа:
...Радвам се, че има достойни граждани като теб и мен, които успяваме да яздим държавата, докато тя се опитва да язди милиони! Това е един от малкото начини да протестираме срещу високите цени на монополистите!
Яздиш държавата? Крадеш от нас, всички некрадящи граждани. Затова сме на този хал, защото "язденето на държавата" се превърна в спорт и повод за гордост, а здравата ръка - заменена със съжаление и реверанси към "закъсалите" тарикати.

Автор:  aruba_man [ 18 Юли 2010 17:58 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Както съм обяснил по-горе, може и да има някой веселяк като теб, който да отговори в кръга на шегата, че не краде, но като процент това е по-малко от процента на статистическата грешка и затова не съм го предвидил като отговор! :D
Колкото до това, кой кого се опитва да язди бих те попитал: "Имам ли аз вина, че от енергото са ми монтирали счупен елeктромер или, че инкасаторите на ВиК ги мързи да обикалят и да си записват точно данните на абонатите и зимата им се пукат водомерите?" Всеки овчар си заслужава стадото. :A1.gif

Автор:  Бърби [ 18 Юли 2010 19:44 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Ти си просто крадец!:)

Автор:  JohnnieSmokerR [ 18 Юли 2010 20:33 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

А не мислиш ли че те са също крадци , ама мноооооого по големи от него ...ненаказани , нагли и на всичкото отгоре сам им носиш парите си . Ако принц Джон е крадец какъв е Робин оф Локсли ( известен като Робин Худ ).

Автор:  sentinel [ 18 Юли 2010 21:23 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Ама той арубата тока на маалата ли го раздава? Аааа, ся ми се изЯсни.

Автор:  Бърби [ 18 Юли 2010 21:23 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Да, крадци са!
Спор няма!:)

Автор:  okokorko [ 18 Юли 2010 23:09 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

В случая не обсъждаме тях. Заглавието на темата е: "Крадете ли ток и вода". Обсъждахме ВиК, Енерго, ЕОН, отделно. И те не са "вода ненапита", но ние първо плащаме кражбите на съгражданите си и сега говорим за това.

Автор:  anari_9591 [ 19 Юли 2010 10:58 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Аз не мога /явно съм доста тъпа/ да крада. Но за сметка на това плащам "чужда " вода. За м.Май съм платила моя вода 10 кубика и разпределение-4.059. За м. Юни съответно 12 кубика и разпределение 4.250. Към всяка сметка имаме разпределение между 35-45%. Обяснявят, че това е разликата между общия водомер на ЖСК и индивидуалните. Ако това е истина, то излиза, че вода се краде, но "В и К" казват да се оправяме сами - техните задължения се изчерпват до общия водомер. Така че вода се краде, но кои точно - не можем да кажем. Изрядните нали плащаме, кой го е "еня"???

Автор:  2033 [ 19 Юли 2010 11:29 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

Не си ТЪПА,просто не си ОТРАКАНА :O01.gif :O01.gif

Автор:  SecondShoe [ 19 Юли 2010 12:38 ]
Заглавие:  Re: Крадете ли ток и вода?

И аз не крада. За съжаление на повечето българи краденето им е в кръвта. Ще дам пример. През 2008 година бях в Англия и колеги българи ми откраднаха два хляба от фризера, който ползвахме общо. После ми откраднаха шампоана от банята. За щастие не се разделих с по-ценни неща тогава. Аз разбира се още отпреди си знаех, че в чужбина трябва да се стои далеч от другите българи, но просто тогава нямах избор. Затова и винаги ми е смешно когато се обявяват циганите за крадливи. В България краденето е национален спорт - факт. Ако имаше световно първенство по крадене щяхме да сме абонирани за златните медали.

Страница 1 от 6 Часова зона: UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/