Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14 (автор на темата)
Почти всеки ден на всеки му се случва нещо интересно . Айде да си кажем.
Днес чрез Нетлог моя бивша приятелка ,която е от 22 години в Петербург се свърза с мен. Оттогава си бяхме изгубили дирите. Страхотна изненада беше. Страхотна!
Вчера...какво беше вчера? Аааааа, да...имах среща с извънземна българка, женена за швейцарец- средностатистически невзрачен...тя, милата, не спря да плюе по България, но запази завидно самоообладание, като и забраних с усмивка да бълва потоци неистини в мое присъствие..измъкна се ловко..Имала съм положителна енергия...ала бала..Той, на раздяла ми каза на чист български няколко много ценни думи...Няма да ги споделя.. И едно много красиво българско момиче, женено за индиец.. Хм...колко различни бяха двете дами...
И още около десетина срещи с човеци и техните житейски истории.. Това беше вчера... Днес ще бъде много по-интересно. Ще пътувам...отново..После ще разказвам за чудесиите, които са се случили по пътя ми..
Вчера...какво беше вчера? Аааааа, да...имах среща с извънземна българка, женена за швейцарец- средностатистически невзрачен...тя, милата, не спря да плюе по България, но запази завидно самоообладание, като и забраних с усмивка да бълва потоци неистини в мое присъствие..измъкна се ловко..Имала съм положителна енергия...ала бала..Той, на раздяла ми каза на чист български няколко много ценни думи...Няма да ги споделя.. И едно много красиво българско момиче, женено за индиец.. Хм...колко различни бяха двете дами...
И още около десетина срещи с човеци и техните житейски истории.. Това беше вчера... Днес ще бъде много по-интересно. Ще пътувам...отново..После ще разказвам за чудесиите, които са се случили по пътя ми..
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3191 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Днес след близо 20 години трудов стаж бачкане на черно с малки прекъсвания си платих за първи път така наречените осигуровки за българска пенсия! Заболя ме сърцето за тези 140 лева. Толкова грешни пари досега не бях давал никъде! Вече имам един месец трудов стаж! Ура! Дянков ни хвана по бели гащи, изкара ни на светло! Затова, за финансовия министър, дошъл чак отвъд Атлантика за да промени начина ни на мислене към данъчната реформа! Мощно българско ура: - УРААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!! Следва хвърляне на шапките и музика от тържествената заря-проверка!
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Последна промяна aruba_man на 04 Авг 2010 18:57, променена общо 1 път
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3191 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Да, единствената привилегия за която ме светнаха била, че след 6 месеца съм щял да мога да излизам в болнични (да дърпам някой лев уж, че съм болен)! Както и да го смятам 6 х 140 = 840 лв., т.е. държавата засега ме надцака! Затова, за 35-те %, които все още са в сивия сектор, мощно ура: - УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!
Ей, яко си се метнал - на 40 години да почнеш да плащаш пенсионни вноски, значи ще почнеш да вземаш пенсия като дойде време за "пенсия по старост" - на 70 години. Сметни средното "доживяно" от двамата си прадядовци от стараната на майка си, и двамата прадядовци от страната на баща си, и го раздели на 4. Извади от числото 70, и ще разбереш колко години ще получаваш пенсия (ако съдбата няма други планове).
ТъмнатаПоловина написа:
Извън темата/подсказка:
Ей, яко си се метнал - на 40 години да почнеш да плащаш пенсионни вноски, значи ще почнеш да вземаш пенсия като дойде време за "пенсия по старост" - на 70 години. Сметни средното "доживяно" от двамата си прадядовци от стараната на майка си, и двамата прадядовци от страната на баща си, и го раздели на 4. Извади от числото 70, и ще разбереш колко години ще получаваш пенсия (ако съдбата няма други планове).
Точно това искам да кажа и аз! И преди съм казвал, че съм готов да се откажа от българската пенсия, но и държавата да не ме гони за осигуровки, тъй като съм "пенсионер по рождение"! Нямам нужда от нейните подаяния! Това, че някой с трудов стаж 20 години е на 40 години едва ли отнася за всички! Обзалагам се, че съм допринесъл много повече за българската икономика за тези 20 години отколкото 10 редовно осигуряващи се на 400-500 лв. Бачкам от десетгодишен, в зората на демокрацията продавахме на така наречения шуменски пазар, където сега е "Кооперативен пазар" с вуйчо ми! Баща ми шиеше шушлекови долнища и къси панталони от хавлиен плат и имаше едни лепенки, които се слагаха с ютия, кеф ти Пума, кеф ти Адидас! На ден правехме 500-600 лв. оборот, помня аромата на скумрията на скара с наливната бира на същия пазар, където рядко можеше да се намери място! Ардата беше 60 стотинки, луксозните Victory и Welcome по 3 лева! Доматите бяха червени и наистина имаха вкус на домати! Нямаше касови апарати, нямаше никаква документация, нямаше Наредба номер 1, хората имаха пари и бяха усмихнати, бирата която си купувахме на връщане от Хранителни стоки (сега супермаркет Юнион) имаше 5 дена срок на годност, червеното такси с което тътрехме стоката вземаше "на око"! Вечерта имаше безкрайни партии на белот пред блоковете, докато ние ритахме с футболните топки от 6,10! Кока-кола имаше само за връзкари! Какви хубави времена бяха - браво, че ме подсети!
Последна промяна aruba_man на 04 Авг 2010 21:39, променена общо 1 път