Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12073 Местоположение: The O.C.
Вчера някакъв упорит съсед два пъти ми вдига чистачка. Първия път го видях като свърших работа. Пуснах си я както трябва да е, ползвах колата и си паркирах пак там. Наложи се същата вечер, няма и 2 часа след като съм паркирал, да изляза пак. Даже не беше изстинала и чистачката пак стърчи. Пак си я наместих и после пак си паркирах на същото място. Другото интересно беше как аз с моят и още двама със своите автомобили се приближаваме към кръговото на Арена до паметника. Аз съм от Арена в посока Подводница. От 200 метра съм си пуснал десен мигач. Виждам другите двама идват отсреща по същата улица (Марица). Те нямат мигач. Минаваме през кръговото почти едновременно. Първият от тях, типично за повечето, продължава напред по Марица. С вторият се засякохме обаче. Не знам как можех да отгатна, че тоя че човека ще направи почти обратен завой през кръговото, без намерение да ползва мигач. Влиза от Марица срещу мен, излиза на трети изход ( също като мен към Подводница ) и чак тогава ми пуска мигач. Нямаше как да спра навреме или безопасно. Разсвири се, ама все пак ме изчака. Като обобщение двама насреща ми ( ако изключим кръговото ), единият продължава направо, другия ми сече пътя. Бих си съобразил скоростта с втория, ако беше пуснал навреме оранжевото си намерение. Няма как да гадая с 40-50 km/h само по предните му гуми накъде ще поеме.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Днес реших да видя дали наистина са затворили града. Преди ден-два видях два червено-бели предмета на тясното шосе "по пътя за Новосел до вилата на военното". Тръгнах по широкото шосе край Фикосота и в далечината видях габарити срещу движението. Влязох в една пресечка и се върнах към града. Тръгнах да излизам към пети километър и там имаше блокада. Обърнах си културно и не съм говорил с униформените, нито те изявиха желание да говорят с мен. Отидох на пътя за Лозево и там нямаше никого. Спрях на гледката, погледах и се върнах. Вече имаше промяна. Даже излязоха от колата, гледаха ми застраховката и прегледа на стъклото. Пита ме единият служител на реда дали знам, че е забранено. Отговорих му искрено - знам, ама нямаше кой да ме спре да изляза, т.е. че ги нямаше. Каза ми, че някакви известни държавници били издали заповеди, а другият полицай промърмори, че трябвало да ме глобят, че тогава да започна да се съобразявам. Ако трябваше да сме точни...ако не си влошавах положението като им казвам истината, заповед има да не се напуска населеното място, а аз такава табела не съм срещал. Доколкото знам се намирах на улица "Лозевско шосе" в град Шумен.
Днес излизах от паркинга на площад "Кристал" в посока църквата и се приготвих да спра на стопа, но идващия към паркинга ми направи знак да минавам. Добре, ама зад него имаше още 2 коли, които трябваше да изчакам и пешеходци, които се канеха да минават. Дадох малко напред, но започнах да изчаквам МПС-тата. Гледам го тоя - нетърпелив, приближава се към мен, затова пуснах още малко към пешеходната. Дето имаше един лаф на времето - аз му пускам аванта, той за заплата го прие. Та другият водач ме удари и най-спокойно даде назад и си промени курса пак в желание да влезе на паркинга. Нито да спре да види щетите, нито да се извини... След пешеходната спрях да видя щетите, ама не ги открих, затова и не се върнах да го търся.
Днес ме освиркаха, че не минах на жълто. Погледнах на средното огледало и видях махащ с 2 ръце водач на задния автомобил. Светна зелено, тръгнах да минавам, но се наложи да пропусна пешеходци, което предизвика още шум от клаксон. Другото интересно е, че си набелязах един от съседите, който може да е отговорен за кражбата от колата ми. Има едно местенце в квартала, което е между две групи гаражи и като си там, не пречиш на никого. Делим го с един съсед от съседна жилищна сграда. Когато не съм на него, той е. Когато не е той, аз или някой друг случаен съсед. Ама, хубаво място е. Една вечер Таратайчо беше на това място и аха да потегля, поглеждам в огледалото и стъклото го няма. Само стъклото на огледалото... Та днес като паркирам на това местенце, жената на въпросния съсед минава, говори по телефона и ме гледа.
Не беше точно днес, ама не е важно толкова кога е било. Значи на един светофар подминах един автомобил, ама и неговия шофьор се надъхваше. Затова реших да му дам шанс и на следващия светофар спрях една кола назад в съседната му лента. На първа и втора съм почти ненадминат от автомобили с ръчни предавки. Тръгна ли да включвам трета и вече ги оставям да минат покрай мен, защото съм достигнал 50 км/ч. И така тоя мина покрай мен и на следващия светофар вече го оставих да си бърза, обаче покрай мен мина и по-нова версия на моята марка автомобил и го наказа с турбото си тоя бързащия
Преди време се видях с един оптимист, дето щял да чисти платото всеки месец в продължение на 50 години и ми беше дал 3 чувала. За предната акция ползвах двата и вчера реших да изхабя последния, та да нямам угризения. Беше дал и 3 чифта ръкавици, ама не можах да се преборя с тях. Те едни гумени, като балоните. Не знам как се слагат и ми артисаха. Та тоя път си избрах самоубийствения маршрут от Кьошковете в посока паркинга на информация. Тъкмо се бях отказал да мъкна пълния чувал и го завързвах, когато оптимиста слезе от един Мерцедес и заедно с шофьора си, натовариха чувала и заминаха. По навик продължих да събирам и попаднах на една полянка, където не бях ходил - близо е до кръстовището за Лозево ли беше, Новосел ли беше, крепостта и останалия път на платото. Там имаше неподозирано от мен голям паркинг. И видях, че има барче. Помислих си, че най-накрая съм открил къде е т.нар. "Стъклото", ама пак не го открих. Оказа се, че било комплекс "Шуменско плато" или нещо такова. Имаше безплатен дезинфектант, който ми дойде добре след драскотините от храстите и почистването без ръкавици. Някакъв младеж, който е 1:1 с "бинокъла" от комедийните клипчета на "Кварталната батка", само че без очилата, ме пита за какво съм отишъл там. Казах му, че искам да ям нещо за 3-4 лева. Каза да седна на определено от него място. След малко една сервитьорка ми донесе меню и ме пита дали искам още едно меню. Докато осмислям въпроса за второто меню, някой отзаде ( предполагам бинокъла без очилата ) ѝ каза, че вече съм поръчал и тя си взе менюто и замина. По едно време се появи тоя и ми донесе безалкохолно, чаша, салфетка, нож и вилица. Каза, че ме черпел с безалкохолното и ми обясни какво ще ми донесе за ядене. Питах го колко ще струва, а той каза "спокойно, ще ти стигнат парите". След още малко време ми донесе 2 чинии с ядене и каза, че колегата му ме черпел като гледаше зад мен. Вероятно очакваше да погледна и аз, ама не ми е любопитно. Замислих се дълбоко на кого ли може да съм направил толкова добро, че да иска да ме почерпи обяд. Няма такива хора, освен някой роднина. Всеки може да го направи, т.е. всеки може да отдели 5-10 лева, ама не съм заслужил. Затова и като привърших, сложих 4 лева на масата и си заминах. Казах си, ако тръгне да ме спира да му кажа, че не е за храната, а бакшиш за обслужването, но никой не ми попречи да си тръгна. Дам, по този дълъг маршрут видях 2 съборени предупредителни знака. Единият беше точно до Пазачница, а другият беше след гроба на курсиста, преди острия ляв завой.
Втория инструктор, който наех наскоро, ми беше показал един обратен завой през пътен възел и сега като правителството ми удължи СУМПС с още 7 месеца, реших да го пробвам. Схемата е следната: Излизаш от града по пътя покрай Темакс. Не хващаш първата отбивка надясно, а втората. После още няколко кръстовища надясно и, според втория инструктор, се връщаш на пътя, на който си бил. Стигнах до едно кръстовище със знак Стоп и спрях. Започнах да се оглеждам и през това време буса зад мен започна да свири. После ме изпревари на стопа, докато потеглях и май още си свиреше с клаксона. Големи нерви, големо чудо. Буса беше бял с временен номер 3ххМ507 или нещо подобно му беше номера. После се качих на паметника по пътя над пожарната. Към средата на пътя започна зверска мъгла и с моите фарове ми беше много трудно. Фаровете за мъгла защо светеха в гората не ми стана ясно. На дълги се вижда по-лошо и карах само на къси и за мъгла. Едва съм се изкачил, гледайки само знаци, мантинели и края на пътя. Вземе ли да друса, значи съм излязал от пътя. Тръгнах към гледката, ама само направих обратен завой на игрището за стрийтбол. Докато правех обратния завой се чудех защо съм го започнал, защото не знаех откъде ще изляза, но обърнах успешно. После реших да мина по другия път, дето не трябва да се вдига повече от 40 км/ч, ама в този момент и 40 беше много. Мисля, че с никого не се разминах. Пак към средата на пътя ( баира от руините "стар град" надолу ) започна да се вижда шосе. Отначало не можах да повярвам, ама след няколко стотин метра се престраших да загася фаровете за мъгла.
Извън темата/подсказка:
Само на мен ли ми се случват интересни неща? Споделяйте по-смело и Вие!
Една вечер трябваше да стигна до пътя за Темакс, обаче реших да потърся път, по който няма ограничение от 30 км/ч. Обикновено минавам по пътя покрай училищата и се нервирам когато аз спазвам ограничението, а другите ме изпреварват. Другия път, за който се сетих, че отива там, беше покрай "Руше 2", ама и там има училище и 30. Затова продължих по пътя за "Дивдядово" и май по "Владайско" се спуснах надолу. Та интересното беше когато минах пешеходните пътеки тип "Зебра" между "Херсон" и "РУМ-а" и започнах да карам по-спокойно. Стигнах кръстовището на "РУМ" и отляво гледам камикадзе в бяла кола. Дадох му секунда време да преустанови грешката си, но щом не го направи, задействах ABS-а и копчето на "мултифункционалния волан" Само едно е копчето на него, ама нали сега така е модерно да се казва на волана...В един момент и другата кола спря, и моята спря. Аха да мина и оня продължи. Тоя път не беше джип и щеше да има пострадал. Играл съм го тоя филм, пък и не ми се чакат пак 2 месеца застрахователя да ми плати предната броня.
Както си карах из улиците на града и изведнъж тротоарите се замениха от парчета гипсокартон и палети, а асфалта от кал. Малко предистория - реших да видя какво има срещу Практикер, ама не в уличката на Кауфланд, дето е надясно, а по-нагоре. Вляво имаше къщичка с добре осветен двор и лъскав покрив, вдясно имаше други отбивки. Аз не да свия в някоя от отбивките, а продължих нагоре. Тез боклуци от двете страни нямаше да ми пречат, ако горе не беше кал, в която не ми се рискуваше да затъна. Горе имаше място да обърна, ама и да затъна. И нямаше да пречат, ако уличката не беше завой като слалом около боклуците. И едва ли щяха да пречат, ако уличката имаше улично осветление. Докато се чудех как да изляза на заден ход, без да се натреса във вече споменатите строителни отпадъци, един чичко, дето беше пред къщичката с осветения двор, доди и ме навигираше. МНОГО му благодаря! На излизане към кръговото между входа на Кауфланд и входа на Практикер гледам пред мене една лъскава кола чака да се включи в движението. Аз пък както обичам Закона, така си го заобиколих и останах в най-дясната лента посока Била, щото от Тракия влизаш в 2 ленти, а след кръговото излизаш в 3. Дори и някой зевзек да се появи от външна лента на кръговото, трябва да излезе в средна.
Днес като запалих Таратайчо, все едно чух, че имам състезателна кола. Имам един познат, който имаше 300+ коня с права генерация, затова ми дойде идея да видя дали не са ми откраднали катализатора. Слязох, погледнах и като че ли всичко си беше на мястото. Потеглих и се чуваше що годе добре когато не натискам педала на газта. Научих се да сменям предавки с по около секунда натискане на педала на газта и после по инерция. Един приятел погледна и веднага ми посочи заварчик, който свърза 2 от тръбите на ауспуха. Другото интересно беше като излязох на един главен път. В учебника за шофьор пише, че товарните автомобили не се движат бързо, затова реших, че ще мога да се включа в главния път и да не го забавя много. Включих се аз и по едно време гледам на средното огледало въпросния товарен автомобил иска с висока скорост да се забие в колата ми. Добре, че главния път имаше още една лента. Веднага се изместих да не му преча.
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3216 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Влязох нелегално в парка Тайрона. Голям живот. По земята е пълно с кокосови орехи, банани, папаи и още много цитрусови плодове. Баламите в България пари дават за тях. Вече съм спокоен. Открих философския камък. Каквото и да стане - ще емигрирам в парка Тайрона и ще чакам да падне някой кокосов орех. И отоплението е безплатно тук. Всичко отгоре пада.
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Карам си аз по пътя между Примекс и едно кръгово със знаме в него, минавам покрай сгазеният от няколко дена пешеходец и по едно време гледам в огледалото, че съм минал край патрулка от онез, дето са с жълта лепенка, че имат камера, демек катаджийска. Понеже се бях изнервил, че трябва да изчакам целият трафик от лявата лента, за да се престроя в нея, малко бях изфорсирал, ама едва ли да е за това. Та тая патрулка като я видях, направи ми впечатление, че малко, след като съм минал край нея и я забелязах, направи обратен завой ( беше от страната на многото бензиностанции ) и тръгна след мен. Пуснах мигач да се отбия в сервиза и те продължиха нагоре. Все 1 играх "Need for speed".
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3216 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Само 19 часа след като съм написал идеята си и вече са я откраднали. Това е поредното доказателство, че каквото и да кажа, дори и в изблик на откровение след 2-3 линии с бяло кафе е само и единствено истината!
"Трима души оцеляха 33 дни на самотен остров само с кокосови орехи"
След дълго обикаляне в борсата, на втората обиколка най-сетне открих къде купуват пластмасови шишета. За съжаление в същото място не купуват друг вид пластмаса. Купуват PET за 15 стотинки на килограм, найлони ( не запомних колко пари ) и хартия за 5 ст./кг. Понеже ги натъпках в багажника и го затворих със сила, сега багажника се затваря само като го засиля. На връщане реших да чакам на 1-2 коли разстояние от светофара да светне зелено, защото там имаше сянка. Понеже се появи един джип зад мен и реших да се дотъркалям до стоп линията на светофара. Застана тоя зад мен и по едно време реши да пресече вече двойната линия и да отиде първа кола в лентата за направо/наляво. Отдясно имах пешеходка, която си гледаше телефона и в първите секунди зелено ( на мен и на нея ) тя не видя, че трябва да тръгне. В един и същ момент тя тръгна и чичкото с джипа реши, че на тоя светофар ще завие надясно. Пресече ѝ пътя докато вече пресичаше. Момичето сигурно се чудеше дали и аз няма да потегля и да я блъсна. За мой късмет лявата лента беше много натоварена, а моята беше почти свободна. С кеф се изфорсирах на втора покрай тоя чичко. После забелязах, че оксиморона чака на стоянката.