Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12073 Местоположение: The O.C.
Днес, в далечината, видях пешеходец, който тръгна с бърза крачка да пресича отляво надясно. Реших, че няма нужда да свалям предавка ( бях на трета ). Направи ми впечатление, че постоянно гледа към мен или към колата и се мръщи. Обикновено пешеходците са предмети, с които трябва да се разминавам и не гледам да ги разпознавам или оприличавам на познати хора, а и не съм с добро зрение, за да го правя. Тъкмо като минаваше пред траекторията ми се наложи да намаля, за да мине. Като стъпи на тротоара продължи да гледа към мен, все така намръщен. И тогава го разпознах. Един преподавател от казармата, който ... какво да Ви кажа ... да речем, злоупотребяваше със служебното си положение.
На първия изпит при него, след предаване на писмената част, той четеше някои писания и авторът им седеше до него да отговаря за тях. При единия колега, за когото се чудеше колко да му пише ( между 3 и 4 или нещо такова ) каза нещо, което е написал. Колегата усети, че е неправилно и каза "знаех си, че не трябва да го пиша" такъв един засмян и въпросния преподавател го щипна по бузката. После имаше погален по лицето колега и така за повечето си избираше какво да направи. Когато дойде моят ред, като го видях да вдига ръка ... е, избрах да бъда човек, преди да му разбия главата и направих крачка назад. Той само каза нещо от рода на "няма, бе, спокойно" и не е посягал. Няма да Ви разказвам как прегръщаше колега в час и после го е заплашвал на консултация, че няма да си вземе изпита, ако не
Ако го бях разпознал по-рано, щях да дам на втора да форсирам малко и да спра с ABS в последния момент пред него, ама уви. Та, като го разпознах и му махнах, ама не получих поздрав. Може би някой му е казал каква кола карам и той е искал да ме види само.
-- Сря Мар 31, 2021 21:46 --
Неска 3 пъти ме запушиха. С десетина маневри тъкмо се наврях на най-вътрешното парко-място на улица "Янко Сакъзов", при положение, че имаше и коли напреки на разчертаните парко-места . Слязох до поликлиниката. Върнах се и някакъв с малка червена кола с надпис savex паркира пред мен. Излиза и учтиво му обясних, че излизам и пречи, а тоя ме пита коя е моята кола... На обед се прибрах пред къщи да хапна и да погледам монитора. Излизам на терасата и гледам някакъв джип паркиран зад мен. Вечерта отивам на паркинга край Примекс и пред мен паркира ТИРче. Обаче пък после мина някакъв с джип, каза нещо за рожден ден и даде жетони за някаква автомивка с нацистко име. После го срещнах на центъра - обикаля паркингите, гледа къде има хора край колите си, спира, заговаря ги и вероятно раздава милостиня.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Извън темата/подсказка:
Него ден Таратайчо беше на ремонт. Не знам как сте ме видели.
Днес денят ( вчера май вече се пада ) беше изпълнен с интересни случки. Най-сетне се наканих да сменя зимните гуми. Понеже летните са на отделни джанти, взех си 20 лева за смяната. Да, ама се оказа, че съм имал 2 криви джанти и така се разделих със 70 лева. Взех ядене от някакъв "стол" и реших да спра пред нас само за да го оставя горе и пак да слизам да карам. По принцип на улицата сутрин спира една дама и цял ден ѝ стои колата там. Сега като паркирах само видях един джип на една съседна фирма. Не ми се искаше да паркирам зад него, ама си казах, че ще е само за малко Оставих храната и слизам. Шофьора на въпросния джип се обръща към мен, хем ме вижда, че бързам: - На кого е ( и казва марката на колата )? - Мой е. - ( взе нещо да припира и преди да съм му казал, че аз там живея, а той там само работи, вече беше влязал в джипа си ). Преди да успея да затворя вратата на колата, тоя с въпросния джип вече даде назад почти до предната ми броня. Запалих и даже фарове не пуснах от бързане. След джипа на заден ход даваше една грозна G класа. Грозни са ми тез G класи, защото прозорците им са като на джипки от втората световна война. И след него и колата, дето седи по цял ден. От тея всичките, по пътя настигнах само G класата... за има няма 300 метра. Тоя като ме видя, чак не спря на стопа. Отидох да си видя авто ел. техника. Имаше 2 коли в гаража и 3 пред гаража. Питах го кога ще може да ме приеме и ми даде един дълъг срок. Казах му какъв е проблема и той го реши за по-малко от 10 минути. Чак се зарадва, че не му нося дълъг списък с проблеми, както друг път. Вечерта отидохме на някакъв мост. От него се вижда някаква магистрала, която водела до някакъв диамант. Понеже МПС-тата се движеха много бързо, облякох си светлоотразителната жилетка и почнах пак да ги гледам. Да ги видиш колко кротички станаха. Чак в далечината се виждаше вече преминалите под моста как присветват на приближаващите моста . Доста ТИРове ни пускаха дълги, за да ни виждат по-добре. Единия май и тромби пусна. Един автобус като пусна дълги, като се обърнах с гръб към него, се виждаха стотина метра след моста напред пред него. После един заслон набързо - огън, без ядене. По време на заслона май заваля и установих, че имам нужда от друго перо. След заслона обиколих Ром, Еко, Лук, Шел не продавал и о ем ви, ама баш за Таратайчо не открих подходящо.
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3216 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Извън темата/подсказка:
Може да не е било същият ден. Аз по принцип не бъркам, Мерцедес 124-ка, номерът почва с 22?
Браво, Loveca_! Много интересни неща ти се случват. Днес (оня ден май се пада) карах след Loveca_! Най-накрая да видя някой добър шофьор като мен. За никъде не бързаме. Караме макс с 30 в града. Спокойно и мазно, като германски пенсионери. Робите, които се връщаха от работа нервно ни изпреварваха. Чудно ми е за къде бързат тия галфони и създават предпоставки за ПТП. Те пък, ако имаха акъл, нямаше да са слуги на някой друг. Голям кеф беше да карам след Loveca_. Дано да има повече спокойни и ерудирани шофьори като него.
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Снощи за втори път видях един самоделен джип. Отпред няма никакви фарове ( или поне не ги пуска )... да не говорим за регистрационен номер. Прилича много на тез от поредицата филми "Смъртоносна надпревара" - заварили няколко ръждясали ламарини за купе, малко стъкла и толкова. Поне отзад светеше.
Ако някой полицай се интересува къде са местата, където съм го виждал, нека се свърже с мен, че ми трябва услуга
Неска като карах, взех да чувам някакъв шум. Все едно нещо се върти, ама е с изместен център на тежестта - симетричен шум като направи един оборот. Вечерта пак запалих и тъкмо реших да я закарам на един приятел да я чуе ( че той ме кара да му обяснявам как точно звучи ) и ми светнаха лампите в движение. Изгасих, запалих и пак светят. Звъннах му да го питам и той каза, че може да съм скъсал ремък. И наистина - по-трудно вземах завоите. Спрях. Отворих капака и ремъка наистина го няма. Увиснал. Тъкмо почнах да си мисля лоши неща за евтиния китайски Дайко и установявам, че той си е здрав, но, някак си, е паднал. Авера каза, че някаква шайба се разхлабила. Как се саморазвиват 3 болта, че да ми падне ремъка от тая шайба?
Днес научих нов квартал в Шумен. Той май е под-квартал на Боян Българанов. Нарича се Топ Хане. Той е в ниската част на ББ и за да го открия първо влязох в едно междублоково пространство, което се оказа добре асфалтиран паркинг, за съжаление без изход. Затова трябваше да обърна и да продължа да търся новия квартал. На излизане от Топ Хането видях странна котка. Вървеше в кръг по шосето. Тъй като беше в моята лента, наложи се да я заобиколя през насрещното. А как мразя изпреварването.
Днес на излизане от кръговото на Херсон, можех да блъсна бързащ да се включи в движението. Въртя се във вътрешна лента и трябва да изляза на центъра. От пазара един се включва във външна лента, докато излизам от кръговото. Ама то там трябва в последния момент да пусна десен, щото ако го пусна по-рано, ще мислят, че ще излизам към пазара и тогава и в другия ще се натреса. По съвет от barbus нито си отворих устата, нито натиснах копчето на мултифункционалния си волан. Обиколих няколко сервиза, ама имат много коли да правят и не съм ги занимавал. Бях на магистралата за Варна. Там държах волана много силно, защото всяка новоасфалтирана неравност кара Таратайчо да ме прави несигурен в ситуацията.
Пресичам си по зебра и зад мен минава кола. Чувам зад гърба си "оглеждай [съ] малко".
Днес успях да си сменя термостата съвсем сам. Тез дни един майстор ми каза, че трябва да го сменя. Един друг познат пък ми каза да развия само долния маркуч да се излее течността и после имало няколко болта. За всеки случай гледах няколко клипчета в тубата как се прави и ми оставаше само едно нещо - да си намеря леген. Понеже бронята ми е ниска, а системата съдържа голямо количество течности, отпадна варианта да режа 10-литрова туба. Обиколих няколко магазина за домашни потреби за да си купя леген, но бяха затворени и се отправих към един сервиз, дето наскоро го научих. Не за да ми сменят термостата, а да ми услужат с леген. Нямаха нищо против, даже работеха след 18 часа, когато отидох. Почнах да развивам скобата за долния маркуч, развих я, ама маркуча не излиза. И тогава ми хрумна гениална идея - на радиатора съм чувал, че има кранче. Като го развих, доста бързо взе да излиза течността. Докато тя пада, отидох до гидорчето ми и се оказа, че нямам десятка. Отидох при комплекта ми с гаечни ключове, ама и там нямаше десятка. Влязох при майсторите и те ми услъжиха с гаечен ключ. С много опити, най-сетне успях да го нанижа на гайката, ама не върти - опира в някакъв колектор, а не влиза в друго положение. Влязох с гидорчето, върнах гаечния ключ и казах, че ми трябва друга десятка. Човека ми даде някакви удължения, но му казах, че аз нямам приставката. Той си уточни на глас, че ми трябвало камачи 10 и ми даде приставката за развиване. Пъхнах първо удължителя в моето гидорче, после и приставката в удължителя и почнах да напъвам. Не ще и не ще. Взех да се вайкам наум, че съм източил антифриза и трябва да си ходя, но продължих да опитвам с различни пози на тялото да напъвам. И накрая стана - тръгна болта. И долния тръгна. Смених термостатите, тръгнах да завивам и един приятел ми звънна да чуе докъде съм стигнал. Аз тъкмо бях започнал да завивам. И като пипнах пак да видя дали тея болтчета стягат нещо, тя гарнитурата на термостата паднала и се заклещила там, където съм почнал да стягам. Айде пак развивай, пак намествай. Не става и не става. Проблема е, че слагам гарнитурата и термостата в един метален съд, който завивам към шасито. Да, ама металния съд се блъска в един маркуч, даже стягам леко термостата, за да влезе в дупката си и така се разбутва местоположението на термостата и на гарнитурата. Накрая извадих стария термостат и взех новия с гарнитурата и отидох при майстора да го питам дали може да ползвам старата гарнитура. Той ми разреши. Старата обвива целия диаметър на термостата отвътре и отвън, а новата е като т.нар. о пръстен. Старата беше малко по-широка, ама заспа. С един опит го монтирах и после като стегнах всичко развито, започнах да наливам антифриз. Като спря да пие запалих и пуснах парното. Стана 80, стана 85, ама парното не дойде. Звъннах на моя приятел и той ме посъветва да я покарам. Като я изкарах на околовръстното, като задържах педала на газта и като започна да ме топли... Досега 80 градуса му беше работната температура, ама сега май стана 90. Да е жив и здрав майстора, дето ми даде инструменти и леген!
Извън темата/подсказка:
Бях паркирал извън пътя в едно село и аха да потегля - гледам в огледалото няква минава зад колата ми и ме снима. Беше в някаква малка черна кола, дето oksimoron-а продаваше навремето. Вечерта пък пак минавам през някакви села и някакъв отзаде ме заслепява. Логично дърпам ръчката на средното огледало и спира да ми пука за него. По едно време ми се стори, че паркира до някоя къща в селото. Бутнах ръчката на огледалото да се оправи и от нищото тоя ненормалник ми облещи пак фарове. И така няколко пъти. Карал зад мен без фарове, ориентирайки се само по моите или по габаритите отзад. Пък неговите бяха толкова силни и насочени, че аз като спрях моите фарове, спокойно си карах само на негови ( а той беше отзад ). Само че като ме видя, че карам на аванта, и той ги спря и се наложи пак да си хабя акумулатора. Трябваше да му набия спирачки както е зад мен без фарове, за да ми плати броня, ама дамата на задната седалка нямаше да се почуства добре от удара.
Карам си аз вдясно, както ме е учил инструктора, по булевард "Ришки проход" и гледам някакъв, дето се кани да ми отнеме предимството, като не спре на стоп. Засилих се малко, за да може ако наистина не спре, застрахователя да ми плати малко освежаване на боята и като минах край него ми се стори, че ми присветва. Понеже в дясната лента, след Примекс, има някакви ремаркета, се престроих в лява и си карах с 50 км/ч. То километража не показва много вярно, ама там някъде. Тоя неадекватния да вземе да ме изпреварва без мигач през двойната непрекъсната, при положение, че след ремаркетата дясната лента си беше свободна. А аз не съм длъжен да я заема, тъй като се движа в по-удобната за мен. И тъй, докато ме изпреварваше без мигач, свих и аз малко наляво, все едно изпреварвам невидимия пред мен и все едно не съм видял, че ме изпреварват колкото да го стресна да си прекрати нарушението. Виждал съм 3 полицейски автомобила, които пресичат двойната непрекъсната лента на тоя булевард. Щом те могат, значи и аз мога. После бързо се върнах в моята, защото той си продължи изпреварването. Завърши го отново без мигач, обаче ми наби спирачки като застана пред мен. Сякаш с 50 км/ч му се е сторило, че се влача. Веднага спирачки и завих към разрешената от ЗДП съседна лента. Нямаше време да си пускам мигач обаче. После оня замина. На вниманието на 8878: може да си брал ягоди 5 години, за да си купиш тая кола и може да си дал 300 лева в КАТ за рег. номер, но в България има закони и те трябва да се спазват. Още веднъж да ми се правиш на дрогиран и може да те подпра с "танка".
Някакъв маниак искаше да купува Таратайчо. Докато го пробваше ми каза от кой град съм купил колата. Не остана доволен, че по баир надолу ( от църквата на Кристал към Цар Освободител ), без газ на втора, колата не вървяла. Мудна била. Като слезе от колата ми каза точно месеца и датата, на която съм купил колата; от кого съм я купил; кога колата е внесена в България...А си мислех, че по телефона като му диктувах рег. номер, го иска само за да провери гражданска и преглед дали имам.
Не е точно "днес", но пиша сега, защото още не съм лягал и "днес" не е свършило за мен. Та значи първо някакъв се опитва да ме сплашва, защото снимах край имота му. Всъщност, не съм сигурен, че това място, на което той беше, е законно съществуващ имот. Имаше доста кучета в "имота". Докато ме заговаряше и се заяждаше, че снимам, не му отвърнах да го питам колко от кучетата имат ваксини, паспорти и чипове. След разговора тръгнах и тоя след мен подвиква да внимавам нещо да не ме блъсне. После пък ме заплашваха с натискане на паник бутон, ако реша да платя сметката си с жълти стотинки.
Неска малко вали дъжд. Хладно е времето, ама вече съм с летни гуми. Движа се аз по улица "Съединение" в посока джамията и се съобразявам със знаците, ограничаващи скоростта до 30 км/ч заради първото. На тротоара, където оградата до бордюра вече липсва, се е събрала тълпа деца. Едно момиче тръгва да пресича, ама се връща. Тъкмо си казвам нещо от рода на "ела, ела, да те кача ( на капака, не в колата )" като коментар на нейният опит за пресичане, когато покрай нея минава друго момиче. Натиснах клаксон и понеже реакцията беше само да се обърне към звука и да се стресне, но не и да продължи пресичането с по-голяма скорост, то следващата ми реакция беше да спра. После доста от децата на тротоарите гледаха към мен. То с 30 км/ч при изкачване, трябва да съм бил на ниска предавка, а така "няма как" поне да не е чула "танка", ама май беше със слушалки или, най-малкото - гледаше си телефона. После пък на "Оборище" при спускане на светофара аз съм в лява лента, някакъв в дясна. Пусна си мигача и напира да дойде отгоре ми. Проявих разум и спрях, за да мине, за да чуя клаксон от неговата кола. Трябваше ли да направя катастрофата, хем да не може да си излезе от колата, хем да ми плати моята неговия застраховател, че да му дойде акъла в главата, че мигача не му дава предимство?