Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12053 Местоположение: The O.C.
Вчера посетих зоопарка. Двете врати, които обикновено са затворени, бяха широко отворени. Вътре имаше хора със светлоотразителни жилетки, вероятно работници в общинско предприятие. Канех се да попитам тези, които са най-близо до вратата, дали може да разгледам, но никой от тях не си направи труда да ме спре, затова не съм им говорил. На клетките вляво, където живееше Шмоко, са сложили стъкло от страната на посетителите и май има мрежа отгоре. По пътеката има към 1/2 метър ров, който трябва да се прескочи с внимание. Много от табелките не отговарят на животните вътре в клетките. Има предимно птици. Само срещу входа в дъното има четирикраки тревопасни. Не съм снимал да не си предизвиквам късмета.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Не е от днес случката, ама ще я разкажа. От известно време посещавам едно шуменско училище. Получавам лекции и междучасия. В края на едно от междучасията при влизането ми в училището чувам 2 или 3 деца как тръгват да вървят след мен и през цялото време се хилят. Влизам в тоалетната, където е и зазиданият прозорец и почвам да пикая. Заради липсата на светлина и на крушка отгоре, в кабинката е доста мрачно. Пиша това, защото здрача се увеличи два пъти със сенките на тез малки идиотчета - дойде едното да гледа. Махна се и дойде друго. И чувам другото да коментира "тръска го"... което пък донякъде обяснява надписа с червен маркер пред мен "рязана чурка". Може би на тези индивиди не им се налага да тръскат и им е интересно. Като трябва да се разминавам с тях си гледам земята, щото малко ми остава да ги ошамаря.
Отново не от днес. Карам тръби, като те стърчат от един от прозорците. Спускам се по Съединение и паркирам между Рушето и Базовото с намерението да си купя закуски. Зад мен на около 20 метра спира на аварийки друга кола. Дигам си аз прозореца, през който стърчат, излизам от колата и оня още не тръгва. Усетих се, че ме чака да си изпълня плана и да се отдалеча от колата. Връщам се в колата, потеглям и оня също потегля, като дори ме изпреварва. Свърши му аварията като видя, че не съм балък.
Днес с помощта на палка един анонимен полицай ми показа къде да спра. Пропусна да се представи когато си бях смъкнал стъклото, но се съмнявам, че си е направил труда докато го смъквах. Поиска ми само СУМПС. Реших, че ще е бърза проверка, но после ми даде един апарат с готова, инсталирана сламка и каза да духам 6-7 секунди. Предния път като ми даде дрегер, ми разреши да си разопаковам сламката. Но и преди, и сега, не ми показа какви данни показва апарата. Успокоителното е, че не ме пратиха в болницата да давам кръв.
Прибрах се в града от петия. Преди кръговото до гръцкия заех дясната лента, защото знака ми казва, че вътрешната лента води към паркинга на Арената. Вече съм в кръговото по външния кръг, когато отдясно идва един и си мисля, че няма намерение да спре. Тъкмо съм пред него ( успя да спре ) и излизам, когато той започва да ми свири, все едно съм му отнел предимството. Засмях се. То няма друга реакция. Малко по-нагоре бяха колегите, но не дойдоха да го санкционират за звуковия сигнал.
Движех се зад един голям товарен автомобил, който се движеше с около 10-20 км/ч. Зад мен човека на няколко пъти се опита да ни изпревари, но насрещното го притесняваше и се връщаше обратно в лентата. Когато товарният автомобил зави от пътя, се опитах да ускоря до 50 максимално бързо, за да не се изнерви пак тоя отзад. Въпреки това, въпреки и знака и маркировката, забраняващи изпреварването, той, все пак, се надъха да ме изпревари. Някъде на 90 км/ч успя да си завърши маневрата.
Прибирах се от шуменския квартал Дивдядово към квартала, в който живея, използвайки булевард "Велики Преслав". И бях с колата си. Понеже ми омръзна да си карам вдясно с 50 км/ч и да ме изпреварват, затова се възползвах от правото си да се движа в по-удобната за мен пътна лента, демек лявата. Когато на дясното огледало се появи автомобил, аз се подготвих да го снимам как ме изпреварва отдясно. Обаче той запази моята скорост и известна дистанция. И изведнъж зад мен, в моята лента, се появи джип. "Залепи" се зад мен и почна да ми присветва. За разлика от автомагистралата, където лявата лента се нарича изпреварваща, на пътища с 2 и повече ленти за движение в една посока и разрешена максимална скорост до 80 км/ч, както писах по-горе, мога да използвам по-удобната за мен лента. Има и още една разлика пътят в населено място с автомагистралата. Там минималната скорост е 50 км/ч, а тук - максималната. Така че няма как да карам с 50 и да ме изпревари. Беше ми чудно дали ще успее да намали на "вимпрома" до 30 км/ч и, за щастие, успя. Понеже ме следваше до Херсон, на кръговото се завъртях два пъти, защото иначе можеше да кара след мен до вкъщи.
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3191 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Остави ги да те минават! Кой знае колко много баджанаци имат, кой знае колко много господари имат и т.н. Както пише в книгата на духовния ми баща Лао Дзъ - високото няма амбиции да е над никого и затова е високо, ниското иска да е над другите и затова е ниско!
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Днес си припомних съществуването на този форум. Успях да се сетя и за паролата. Влязох. Прочетох какви неща съм писала през 2014, 2013, 2012 (силните ми години на късен пубертет), и ми стана неудобно от мен самата.
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3191 Местоположение: Amor fati - Memento mori
Всяка излагация и депресия те кара да израстваш. Аз също съм си мислел, че правя големи далавери като бачкам на черно и карам стари трошки за България, докато не разбрах колко много се печели от кокаин за Германия!
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Днес си припомних съществуването на този форум. Успях да се сетя и за паролата. Влязох. Прочетох какви неща съм писала през 2014, 2013, 2012 (силните ми години на късен пубертет), и ми стана неудобно от мен самата.
Стига де, беше забавно някога!:) Сега няма с кой да се скараш даже..
Наглеждам от време на време, сещам се за хора и препирни и се замислям какво ли се е случило с човеците зад никовете..
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2096
Тази сутрин за първи път гледах Аполо 11 кацването на луната. И останах изненадан. Първите стъпки при слизането космонавтите оставаха дълбоки следи от праха покрил Луната. И това е логично на Луната няма атмосфера, и праха си стой непокътнат.. Струята от двигателя за меко кацане как не е издухал праха? Там също би се вдигнала огромна пушилка което не се видя на камерите? При изстрелване на ракети под сопалото на реактивните двигатели има специални подложки където се удрят изгорелите газове, за да не направят дупка,и въпреки това облака от праха се разпростира на стотици метри, въпреки че на земята няма прах. Дали на Луната не действат други физични закони, след като струята на реактивният двигател удря пряко пепелта, а тя остава непокътната както при повечето американски филми?
Чопъра май има вечен бан. Наскоро научих един млад шофьор колко е лошо като влезеш в насрещното на еднопосочна улица да попаднеш на Loveca_. Взе да дава назад и да се шмугва между колите, за да ми дава път, а аз много търпеливо го изчаквах при всяка негова маневра. Шофьорите, които се събраха зад мен, също мълчаливо подкрепиха моето упорство. Имам усещането, че скоро след това той се върна, за да види къде точно паркирам.
Днес сутринта в мъглата изведнъж се открива гледка как четири фара се движат в една редица. Някакъв идиот насреща ми изпреварва. В мъгла. И на пътя има само по една лента във всяка посока.