ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 10 Дек 2024 9:38

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Бакшишите не са хора!
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2008 16:16 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:55
(автор на темата)
Всички говорят за дребните измами на "ромското" население, но изглежда има и по-зле от тях :evil:

Вчера сутринта (4.02.2008) си викам едно такси "Тико", давам му адреса на офиса, където работя и сънено блея... докато чакахме на светофара на пазара (70 сек червено, 14 зелено - гаранция за две червени смени) се заглдах в тарифите... поглеждам към апарата - нощна тарифа (9:20 сутринта,при обявено до 6:00)! Гледам касвата бележка - 2:00 сутринта!

...

Таксито е матиз от "Тико такси" #119 или #118...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Бакшишите не са хора!
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2008 16:48 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 15 Окт 2007 10:24
А пък мен днес сутринта...
Аз : Колко Ви дължа?
Той (бакшиша) : Ам по принцип колко давате?
Аз : :roll: ми към 1.50
Той : Ем толкоз начи.

Странна работа.... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2008 17:00 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
Това може да има връзка с този материал от Дарик:
Цитат:
Скачат цените на таксиметровите услуги в Шумен
Биляна Гавазова

Част от таксиметровите фирми в Шумен от днес увеличават цените на предлаганата услуга, това научи Дарик. Дневната тарифа скача от 42 стотинки на 52 стотинки, а нощната от 48 на 59 стотинки. Увеличение от 23 стотинки има и при първоначалната такса, цената за престой минута обаче се запазва същата – 20 стотинки.

Клиентите, които ползват услугата „позвъни и затвори” ще заплащат за удобството с 9 стотинки повече, досега тя беше безплатна. Новите цени не вaжат за всички таксиметрови фирми - уточни за Дарик заместник - председателят на Асоциацията на таксиметровите превозвачи Иво Кулев. По думите му, все още не е ясно дали всички фирми в града ще повишат цените.

Добре, че ни ми се налага да ползвам обществен транспорт. Положението с цените вече е страшно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2008 18:39 
.
Аватар

Тук е от: 19 Фев 2007 7:18
Не е приятно това, но има и по-страшен момент. На 5-ти срещу 6-ти януари т.г./като падна големия сняг и студ/, бях на приятен следновогодишен банкет. В 3.30 реших да си тръгна. Потърсих такси: ''Момент!... всички колеги са заети...'' Това ми отговориха на три пъти и от ''Метро'', и от ''Елфи'', и от ''Тико''. Това наистина не е човешко. Жестока виелица и студ - никой не си мръдна задника. Намерих транспорт, все пак бе минус 12-15 градуса и като минавах покрай пиаците, там си седяха по 2-3-4 коли. Явно заети ;) - познайте с какво...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 8:42 
Ветеран
Ветеран

Тук е от: 28 Яну 2007 19:54
От вчера таксистата имат нови тарифи: +10стотинки нагоре на всяка тарифа и +20 стотинки на началната, доколкото ми каза "бакшиша" който ме вози имало и някаква твъда сума за поръчка, но той още не бил в час с новите цени, защото трабвало да се плаща за да се препрограмира апарата.
п.п. може да има подобна тема, но тази ми беше първата която прочетох днес !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 10:11 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 15 Окт 2007 10:24
Та като стана въпрос за свободни таксита и аз да споделя нещо...
Беше около 3 и нещо през ноща.Сняг, лед...Ще се прибираме от едно домашно купонче та си викаме такси.Диспечерката мило и любезно ми казва, че нямало свободни коли...хммм Домакина на гостито обаче е таксиджия също (за Тико става въпрос), но в момента не бачка.Позвънява той на диспечерката да ни поръча такси и отговора беше "Да веднага ще пратя" :N2.gif Колко несправедливо :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 13:27 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 09 Окт 2007 9:47
Бакшишите вече не искат да бачкат на поръчки. Така ми каза един бакшиш. А до автогарата има едни малоумници, които само за дълги курсове чакат. Около 3-4 таксита. Седят си там и отказват курсове из града. Чакат селяните от автобусите, за да ги изцедят яко.
Преди около година жена ми работеше в "Елфи" и много добре им зная бакиите на тези. Да ме извиняват, но не ги смятам за пълноценно люде. Голяма простотия се шири там! ГОЛЯМА!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 16:13 
Велосипедист
Велосипедист

Тук е от: 11 Фев 2007 14:04
След информацията за покачването на цените днес се загледах в табелките с цените на таквитата. Едното такси беше с 52 ст./км, а другото зад него си беше на старата - 43 ст. Най-интересното беше, че двете таксита бяха на една и съща фирма - Метро :o

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 17:15 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Малко не виждам логиката в пред-пролетното повишение на цените на такситата :shock: . Още малко да се стопли времето и хората ще тръгнат пеша - града ни не е чак толкова голям.. Снощи един таксиджия ми обясни, че всички фирми са се договорили да вдигнат цените - сега с 10 стотинки+повишаване първоначална така и такса повикване, а след 3-4 месеца щели да вдигнат с още 10 стотинки :shock: .Целта била да се изравни цената на таксиметровите услуги в цялата страна.
Тия съвсем са се побъркали! Как ще сравниш София и Шумен по доходи на хората и брой потенциални клиенти.
Силно се надявам да седят по цял ден на стоянките и хората най-накрая да ги бойкотират!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 17:41 
Акварист
Акварист
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:44
Има и гратски транспорт :A1.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 17:54 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 14 Яну 2007 19:11
Като тръгнат хората да вървят пеш и да видиш как пак ще минем на 1.50 за курс. Аз вече ако не съм с малкият не ползвам такси.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 19:38 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 9:43
ебаси за 2 лева возят от т.А до т.Б и се оплаквате
в София от гарата до студентски ми иска 18 кинта :N2.gif
вие тука за 2 лв панаир направихте

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 19:45 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 23:42
И защото в София ти искат толкова пари, дай и тука да вдигнат цените? За да се изравни всичко?
Ами заплатите, които получават в София същите ли са като тези в Шумен?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 19:53 
Опитен
Опитен

Тук е от: 10 Яну 2008 19:33
Бакшишите си вадят хляба ,както много други в частния бизнес!Лошото е ,че доходите ни не позволяват да се възползваме с чисто сърце от услугите им/както и от много други/.Не е справедливо обаче ,ако това не се налага ,да се вдигат тарифите до стандарта на по-големите градове,защото така или иначе,от това,че ние не можем да им плащаме/респективно да се возим/,те имат единствено загуба-а те много добре знаят това! :A2.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2008 20:43 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 14 Яну 2007 19:11
А като вдигат цените качеството повишава ли се?
Според мен НЕ. Във всяко второ такси във Шумен като влезеш има толкова цигарен дим ще кажеш че димка пуснал. Смърди на пот и фасове, и на всичкото отгоре ако кажеш че си за някой краен адрес я в Тракията я в Българанов те гледат все едно си им ... Изображение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 10 Дек 2024 9:38

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: