ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 10 Дек 2024 10:18

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Бакшишите не са хора!
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2009 20:42 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Качих се на 1 от новата поликлиника и малко преди да стигнем светофара след La Strada забелязах, че апарата отчита по 1 стотинка на секунда :o . Питах го защо така се движи сметката и той почна да ми обяснява разликата да караш на метан и на дизел -> едното отчитало на метър или нещо такова...Как да е . Казах му, че парите няма да ми стигнат и ме спря на пазара
Извън темата/подсказка:
, в резултат на което закъснях за срещата си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2010 13:01 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2010 7:46 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 06 Юли 2010 10:43
Верно е, колегите са ужас, но то си е като на "коня" (HUSTLER TV)- Онази сяда на който й хареса.
С две думи никой не е карал да се качиш, сама си го решил/а. Лично аз ползвам постоянно такси, защото "Градинарския транспорт" някакси не ми е присърце.

П.С. Скръндзи като теб по-добре да ходят пеша !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2010 8:04 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
Свиленов написа:
...П.С. Скръндзи като теб по-добре да ходят пеша !!!

А такива като теб, по-добре да ядат салам тип "Стара пл.. ", пардон - "Средна гора". Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2010 8:26 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

Тук е от: 21 Сеп 2010 15:52
Последната ми случка с бакшиш:

Два пъти ми обърка адреса и мина по едни странни заобиколни улички, ядосвайки и себепсувайки се. Когато отново за втори път щеше да се блъсне в друга кола, отнемайки предимство, ми каза: "Ш'ма извиняаш, булка, ама дося спах в таксито до Зодиака и мъ събуди колегата, пък аз съм махмурлия... (и тук разказа някаква странна история за събуждането)... и мноу са смяхме."

Предпоследната ми случка с бакшиш:

След като взема хлапето си от ясла, се качваме на такси и хайде към вкъщи - практика. Но един път на малкия много му се лудееше и докато наближавахме апартамента, започна да се тръшка и малко зацапа седалката с обувки. Нямаше кал или нещо, което да не може да се изчисти с обикновена (даже не и мокра) кърпичка. Понечих да изчистя, което щеше да стане за около 6 секунди, но шофьорът ме спря и каза: "Ще добавя лев към сметката, защото детето Ви изцапа." А, разбирате ли, това беше най-преувеличеното нещо, което съм чувала :A1.gif

И една, която никога няма да забравя:

Давам банкнота от 20 лв., което както знаете... е голяма грешка :) Оня излезе до най-близкия магазин да ги развали. Сметката ми беше 1.50. Той се върна рупайки една мазна баница и с ресто от 17.50. Казах му, че ми дължи още левче. Той каза: "Да, ама баничката не е безплатна - иначе не искаше да ми развали парите"...

Та така. Забавно е и понякога унизително :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2010 10:14 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 18:18
КАто знам каква воня, смрад и мръсотия е в повечето таксита и да ти вземе 1 лев заради хлапето?! А това с баничката е върха! :O04.gif Само в краен случай ползвам такси, предпочитам пеша. Градът не е толкова голям, че да не можеш спокойно да се разходиш. :O03.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010 21:41 
Днес към 13,30ч. пътувам към Кауфланд, но ме хвана червеното.Мисля, че продължителността на зеленото там е много кратка (за завиващите наляво към магазина).Първа кола съм и зад мен едно такси Авео.На нас като ни свети червено на тия идващите от Тракийския им свети зелено.Таксито мина вдясно от мен, ляв завой и пое към пазара.Учудих се на тоя шофьор.Номера нямаше как да го видя (чак в такава ситуация не съм попадал и ми дойде от изневиделица).Авеотата със сини телефонни номера на някакъв Бошнаков ли са?Заради такива стават катастрофите.Нямат възпитание, какъвто е в колата такъв е и на тротоара, такъв е и в отношенията си със хората.Тъпанари!Понякога си викам, че за шофьор трябва да искат задължително висше образование, а за таксиметров шофьор и тест за интелигентност и въртене на "бръснарски стол", един чужд език и т.н.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010 2:03 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 10 Май 2010 23:29
А ето и как паркират,че и точно до знака! Явно всеки неграмотен може да стане таксиметров шофьор и да отговаря за живота на пътниците!Не знам къде спят шуменските полицаи! Може би таксиметровите шофьори са над закона! А не беше ли еднакъв за всички?
Изображение
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010 8:08 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 31 Окт 2009 22:27
На пешеходците не им остана нищо друго освен да вървят по калните и разкопани улици на града...то е ясно ,че и на тротоарите няма място за тях!Някои бакшиши наистина не са хора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010 8:12 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Стига сте рИвали де. Цяла плочка-разстояние има за преминаване встрани на тротоара ,цяло платно и цяла градинка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2011 22:26 
Ветеран
Ветеран

Тук е от: 23 Май 2009 13:21
Искам да питам редовните клиенти на таксита - кои се ползват най-често в Шумен? Тико ли? Кои са им телефоните, ако ги имате и каква е тарифата при повикване по телефона?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2011 1:46 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Еко са ми най-евтини. 054/800000 .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2011 23:44 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Напоследък ми идва да изкарам някой от тези нагли таксиджии от таксито и да му блъскам главата в предния капак на колата! Майка им тъпа, напоследък съвсем откачиха, покрай улиците в града!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2011 20:33 
Трябва да се въведе някакъв ред и сред тях, иначе ще стане като в другите области от живота.След 22 години демокрация-резултати никакви.По-добре веднъж да се почне някаква реформа и първите да поизгорят, но по-скоро да се оправим.За таксита да се допускат само седани.Жълтият им цвят да е точно определен код.Сега има всякакви разцветки-лимонено, портокалово, пикняно и т.н.След като е казано да е жълта колата, да не ти разрешават да караш с черни и сиви брони.Номерата на такситата, имената на фирмите и телефоните да бъдат с точно определен шрифт, големина, цвят и разположение върху колата.Най-главното да има съотношение (брой население-брой таксита)-тоест определен максимален брой таксита в град Шумен.От една страна се гарантира, че всеки гражданин пожелал да ползва такси ще бъде обслужен и, че (малко или повече) ще има гарантирана работа (доход) за таксиджията.То така и професията им ще се издигне на едно по-високо ниво (във всякакъв смисъл).

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2012 10:42 
ЧЛЕНЪТ
ЧЛЕНЪТ
Аватар

Тук е от: 30 Апр 2008 10:54
Почти две години никой не е писал в темата!!!....Да не би бакшишите да са станали хора? :BB07.gif Споделете скорошните си наблюдения по въпроса./ Ясно е естествено,че пряко ме засяга :D /

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 10 Дек 2024 10:18

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: