Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12065 Местоположение: The O.C.
Все още като им кажа адреса си и като стигнат улицата започват да се оглеждат и питат "Кой номер казахте ?", затова вече им казвам някоя обществена сграда. Но пък имаше един, който не знаеше къде е общината...:X
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Ако имате разумни цени, спрямо джоба на българина, ще сте хора. Дори и да трябва аз да казвам къде точно е адреса и къде да завие таксиджията, както често се е случвало. За съжаление реалността в момента е друга и аз предпочитам да не коментирам ситуацията ...
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Цените на услугата няма как да са ниски при цената на горивото, частите, арендата, осигуровките и т.н и това няма общо с възможностите на потребителя. Друг е проблема- мен, например, ме дразни фактът, че книжки се раздават на неправоспособни, че шофьорите пушат и псуват като каруцари- все някой и нещо им е виновен, че не качват пътници, ако разстоянието не им гарантира поне 7-8 лв такса и т.н. Не знам как е във вашия град, но тук е чудо да попаднеш на нормален шофьор.
Тук е от: 02 Апр 2009 19:23 Мнения: 691 Местоположение: Пред компа
Колкото по високи са тарифите и клиентите са по качествени.Не както преди,плащат 1 кирлив лев,а големи претенции.Дори и сега са им ниски тарифите.Пределно ми е ясно че повечето таксиджий са пълни мизерници и обирджий но такава ни е държавата.Преди 7 години спрях да карам,но преди това 8 години съм бил по пиаците(за инфо).Винаги ме е било яд когато някой клиент се качи и ми каже че някой колега му "теглил една",или че на друг в колата му миришело все едно че стадо слонове е "тропало" вътре,но....Също от друга страна пък съм возил какви ли не ПОРОВЕ,и такива без пари,че ако си събера вересийте ще си платя сметките за 2-3 месеца.Така че каквито клиентите,такива и "бакшишите".Имам много бивши колеги които са с 20+ години стаж и си имат редовни клиенти от години,за тях лоша дума не съм чувал.Винаги ще има недоволни и от двете страни така че...
Пазете се от онези дето дремят по ЖП и Авто гарата,мамата са си .......,някой и книжки нямат даже.
_________________ Нема водорасли,водата е ЧИСТА!!!
Спор няма - каквато е клиентелата такива са и обслужващия персонал, няма да забравя преди години когато поръчката беше левче в рамките на града и резонно когато настъпи зимата тая "екстра" отпадаше по обясними причини и всяка година имаше панаири по седмица-две с клиентите "докато свикнат" разбирай докато се научат, че номера не минава.... а в повечето случаи ставаше въпрос за не повече от 2-30 стотинки
Днес ( вчера ) един ми даде избор колко да му дам, защото "беше забравил" да пусне апарата. Аз видях тая нередност, ама ми писна да им напомням да го пускат и съответно те да спират рязко.
И за да не изглеждам черноглед ще кажа, че има бакшиши и таксиметрови шофьори. Случка 1 : С един авер вземаме друг и го водим към спешното. По пътя авера казва на другия "дишай!" и таксиметровия шофьор ускорява. Случка 2 : Отивам към университета. Помолих бакшиша да кара малко по-бързо, а той промърмори "как по-бързо в града?".
Тук е от: 30 Апр 2008 10:54 Мнения: 1751
Ловец,как можеш да сравняваш двата случая?! В първият става въпрос за "спешното",а при втория трябва да отидеш до университета!Т.Е. при първият се спасява живо,а при втория закъснял г*з. Е КАК да стане
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2102
Една тема стара колкото и човечеството.Трябва ли да даваме нещо допълнително за добре извършената ни работа и услуга? Има ли някакъв етичен кодекс който ни задължава след приятно прекарване на вечеря в ресторант да дадем нещо повече на сервитьора и ако да, каква част от общата сума да е тя? Правилно ли е да приемаме нещо допълнително от хората, които са останали доволни от услугата си, и искат по някакъв начин да покажат уважението си към нас? Дали след приемането дори и на малки допълнителни подаръци не се чувстваме обвързани и губим реалните си оценки за ситуацията? Приемали ли сме някой допълнителни неща от клиентите, който обслужваме и как сме се чувствали? Надявам се,че това е имал в предвид автора заложил темата '' Бакшишите не са хората! ''???? Иначе от постовете по горе някак не ми е ясно значението на думата бакшиш.Тъй като става на въпрос за изнудвачи, който ни крадат като ни предлагат да заплатим по големи сметки от реалните а това е ограбване.Докато бакшиш означава сума за подкупване която му предлагаме ние, с цел да спечелим симпатиите му, като израз на благодарност за добре извършената работа или, в очакване на още по добре завършване на същата? За съжаление(или за радост на нетърпеливите да четат дълги постове?) за сега не мога да взема отношение по темата поради неясности във формулировка и.
Наскоро срещнах един, дето ми направи впечатление, че е човек Значи качвам се в една кола, но не в първата, както са ме учили ( защото първата беше съмнителна - без фирма, ще да е бил някой ЕТ без нормална тарифа ). Тоя тръгва, а аз се чудя как ще ме излъже и забелязвам, че не пуска апарата. Казвам му "Апарата ?", а той ":) подценяваш ме, не го пуснах, за да не те набутам, докато маневрирам".