ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 09 Дек 2022 3:52Напиши нова тема Отговори на тема  [ 188 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Пазете се! Телефонни измами!
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2007 12:19 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 23:42
Мнения: 655
Местоположение: Варна
Skype: stbonev88
(автор на темата)
Напоследък много зачестиха телефонните измами... Мними братовчеди, роднини от чужбина, телевизионни игри се чудят как да изкарат някой лев без да се потят! Правя тази тема важна с цел да не се затрупва форума с безброй други такива, а тази ще се обновява! Предоставям на всички и записи от опит за телефонна измама: тук! Бъдете предпазливи!

SecondShoe написа:
От Шуменски показател:

Измамиха старец със сумата от 2 790 лева

Шуменец е бил измамен със сумата от 2 790 лева от мъж, представящ се за служител на телевизионна компания. Той му предложил да участва в томбола. Оказало се, че 61-годишният мъж е спечелил сумата от 10 000 лева, но трябвало да отиде на интервю в телевизията и предварително да внесе определена сума. Тези пари били необходими за наддаване за включване в интервю, понеже имало и други печеливши. До участие в интервюто ще бъдат допуснати участниците внесли най-големи суми.
Възрастният мъж донесъл сумата от 2 790 лева за участие в играта. “Телевизионният служител” взел парите и влязъл във вход на жилищен блок за да оформи документите за участието и не се върнал повече.

Същата история, но от Монитор:

Дядо изгърмя с 2800 лв.за мнима ТВ игра

Възрастен шуменец изгърмя с 2800лв., които дал като залог за участие в мнима ТВ игра. Случката се разиграла към 12 часа, когато на бул. "Мадара" в града непознат помолил възрастният човек за помощ. Трябвало да натовари в микробус пералня и електрическа печка. Непознатият му обяснил, че бялата техника била награда от томбола по телевизията. Дядото се озовал на молбата, но товарът се оказал непосилен за двамата. Тогава на помощ им се притекъл "случаен" минувач, който се представил за служител на телевизионната компания, от където била и "наградата". Докато товарели уредите, служителят предложил на възрастният човек и "късметлията" да участват в поредната томбола. Условието било елементарно трябвало само да кажат по едно число и да влязат в импровизираната игра с печалба от 10 000 лева. В новата томбола печеливш се оказал 61-годишният шуменец. Служителят в телевизията обаче му предложил нов залог, защото имало и други "късметлии". Всички те трябвало да наддават със суми за спечелването на наградния фонд. Колкото по-големи били те, толкова по-голям бил и шансът на "късметлиите" да участват в импровизирано от телевизията интервю и да се борят за голямата награда. Мъжът се хванал и на тази въдица и донесъл 2 790 лева за участие в играта. Мнимият телевизионен служител взел парите и влязъл във вход на жилищен блок, за да оформи документите за участието, а другият "случаен участник" си ю. Доверчивият шуменец чакал известно време и едва тогава разбрал, че е измамен.
Човекът потърсил помощ, часове след като разбрал, че е попаднал в поредната измамна схема.


Леонартис написа:
9.43 сутринта. Звъни телефонът у дома.
Здрасти...
...Здрасти
Позна ли ме?
/хехе, стигнаха и до мене/ Не, не мога да те позная...
Еее, сети се де, на кого ти прилича гласът?
/добре, ще поиграем/ Абе, Румене, ти ли си бе?
Ее, ами аз съм ами...
Уф, извинявай, не можах да те позная, тъкмо излизах...
Как си днес с времето?
Ами отивам до пощата да пратя едни декларации, ама иначе съм свободен /хмм, ако трябва да се срещаме, по-добре да е в Шумен и да кажа, че нямам кола/, ама кака ти Стела /няма такава кака, ама то и Румен няма/ е днес с колата и сега маам пеш. /до този момент непознатият не ме е назовал по име, няма и как да го направи, телефонът е отскоро, не го знаят дори колегите ми/
Следва поставянето на проблема - имал пазар за едни маркучи за високо налягане, имал и един склад. Можел да ги купи по 250 лева парчето и да ги пробутаме заедно по 400 на директора на "Свироза" Добрич Георги Хубанов /хаха, Свироза - Добрич... оставам сериозен/. Няма проблем, Румба, ама няма я колата, не мога да пътувам до Добрич.
Не бе, не, слушай сега, обади се само на тоя телефон, на директора, и го питай, аз съм оставил една мостра, дали става и колко бройки иска.
Добре, ама след 15-ина минути, защото трябва да ида до пощата първо.
След 15-ина минути. Кабинет в полицията. Звъня от телефона на инспектора:
Алоо, завод "Свироза?
Да, "Свироза".
Инж. Хубанов търся...
Аз съм...
Здравейте, Румен от Шумен ми даде вашия телефон....
С кого имам честта?
Красимир съм аз...
Изясняваме се, спешно му трябват частите, защото идва в понеделник комисия на проверка от военния завод в Казанлък. Точно тия дето "сме му оставили" за мостра му трябват, 30 парчета.
Звъня на първия Манго:
Румба, директорът каза, че стават, какво правим сега....
Ааа, Красьо, /директорът предал вече името/ нали ти казах аз, че яка далавера ще стане... Сега аз имам тука 1500 лева. Трябва да купим 30 броя по 250 лева, общо 7500. Можеш ли да уредиш 6 хиляди, като продадем по 400 маркучите си поделяме по 2250 лева печалба.
Абе не знам, добра пара, ама нямам толкова. Хиляда имам само вкъщи, другите са на срочен влог и кака ти Стела /същата, дето я няма/ ще писка, ако ги разбутаме, щото губим лихвите.
Еее, айде стига де, ще изпуснем печалбата...
Ами да отида да видя до банката, ама трябва веднага после да ги внеса пак, че да не се караме вкъщи.
След време достатъчно за проверка в банката му пускам само сигнал. "Румен звъни".
Всичко е наред, изтеглих 5000, хиляда лева има у дома, няма проблем.
Добре, Красьо, ще ти дам един номер тука на човека в Ушинци, Илия се казва, разберете се с него да вземеш от него маркучите, аз ще доведа в Шумен Хубанов да ги купи.
Звъня на Илия:
Добър ден, Румен ми даде телефона, за маркучите.
Съкращавам малко разговора, в който ме агитира да ходя до Ушинци, но казвам, че не мога, той обещава да дойде до Шумен. Часът е 11.28. Обяснявам, че в Шумен по-става, мога да изляза на петия километър. Предлагам за 12.30, но той вика, че ще ми звънне той.
В 11.40 младо момче с раничка чака на автостоп на Петия километър кола към Варна, но никой не му спира. Ама и той много не маха. "Момчето" е колега, фоторепортер, в раничката има техника, която може да потрябва по-късно. Минути след него в района се настаняват цивилни полицаи. Към 12.13 пътувам в такси към Пети километър /нямам кола я/, звъни Илия, казва, че тръгва и той. Мотая се на петия, чопля семки, минават разни коли. Илия звъни. Не могъл да запали колата. Звъня на "Румен". Абе Румба, какви са тия педалски работи, вика да ходя до Ушинци, да се разкарвам тука с толкова пари /наистина нося една торбичка с хартийки/. Друг Манго взима телефона от ръката на "Румен":
- Аве, Маймуно, тъй ли се хващат измамници? Много си прост ве, къв си ти, полицай ли, следовател ли, къде са останалите куки. Виждаме те ве педал, с бяло яке с черни ръкави, дънки и оранжева торбичка.
Наблюдавали са ме , но явно са духнали. Според "стопаджията" полицаите малко накуп са пристигнали, може и да са ги уплашили. А може и моят вид да не е бил толкова балъшки. Ама много ме е яд, че не ги хванаха.
Полицай предлага да ме хвърли до града. Казвам, че имам транспорт и показвам "стопаджията". Не са разпознали в него колегата. Виждаш ли сега колко трудно се хващат и доказват тия, обяснява ченгето. Прав е, мамка им.
Стана като разказче, ама се случи наистина тази сутрин.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Пазете се! Телефонни измами!
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2007 16:02 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
Мнения: 7199
Я разкажи повече за тоя запис. Хванаха ли го измамника? Какво стана? Много интересно ми стана като го прослушах до края.

_________________
библиотекаобяви шумен
Блог с по-ценните форумни произведения


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2007 18:15 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 23:42
Мнения: 655
Местоположение: Варна
Skype: stbonev88
(автор на темата)
Не знам какво е станало... Случайно попаднах на записите в един друг форум. Дано да са го хванали и не е блъф.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2007 20:45 
Тази сутрин,8.20,на седмото позвъняване вдигам ..

-За много години,Йордан търся!
-Ами той откога ви чака да се срещнете.
-Къде ме чака!?
-Не знам къде,почина преди 15тина години без да каже! :twisted:
-................................


Върнете се в началото
  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Евала
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2007 22:36 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Мнения: 2679
Местоположение: Шумен
Skype: kpacumup66
Еваларка за тоя запис, трябва да се разпространи максимално. Седим с майка ми и се смеем докато слушаме, жистоко!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 11:18 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 13:11
Мнения: 229
Rull написа:
-Не знам къде,почина преди 15тина години без да каже! :twisted:
-................................

хахаха хубаво измъкване от ситуацията :wink:

Тия записи по-горе дали са автентични?Малко ме съмнява иначе са интересни.Иначе не мога да разбера как може да има хора, които да се връзват на такива простотии (братовчеди, стринки и т.н.)!?

EDIT: явно просто не бях прослушал последния запис :mrgreen:


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007 1:11 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
Мнения: 7199
http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... topic=2205

Това е първоизточника на записите.
Вижте какво е казала полицията на човека:
"Забравих да кажа, че веднага звъннах в полицията, но оттам ми казаха, че на практика нищо не могат да им направят, защото още няма извършено престъпление. В случй, че балъкът сключи договор и получи някакви омаслени железарии в инхибиторна хартия пак нямало престъпление, защото срещу парите си е получил стока. Това, че "стоката" е боклук и не струва толкова, е търговски риск, който купувачът си носи. С две думи тези измамници са недосегаеми на практика. Така че: ВНИМАВАЙТЕ.
Дето се вика: Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!"


:B3.gif Нямам думи! Що за държава сме? Ако закона ни наистина е такъв трябваше да не ни допускат в ЕС докато не го оправим. А те хорицата само предупреждават и си викат на акъла: Егати идиотите дето приемаме в нашия съюз!

_________________
библиотекаобяви шумен
Блог с по-ценните форумни произведения


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007 1:30 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 23:42
Мнения: 655
Местоположение: Варна
Skype: stbonev88
(автор на темата)
Ето за другия случай:

news.bg написа:
Нови случаи на телефонни измами

Четири нови случая на телефонни измами са регистрирани в РПУ- Златоград през декември, съобщиха от пресцентъра на ОДП- Смолян, цитирани от Plovdiv24.com.

Измамените жители на Златоград и Неделино са подведени да платят от 1000 до 2000 лв. след обаждане от мним приятел от чужбина. Според полицията това е нова вариация на обичайната през последната година схема за измами по телефона.

При новите случаи измаменият е известен, че му е изпратен колет от чужбина от негов приятел, а самото телефонно обаждане е от името на изпращача. Условието за получаване на колета е да се плати съответната сума.

Единият от измамените спазил стриктно напътствията, срещнал се в Пловдив с изпълняващ куриерските функции непознат мъж и платил 1000 лв. за пратката. Доставчикът обяснил, че не трябва пакетът да се отваря веднага, защото е внесен нелегално през границата и е възможно някой да наблюдава предаването.

Заплатилият за колета открил по-късно в него късчета хартия и бутилки с вода. Подобна схема е използвана и при останалите три случая.[/url]


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007 15:16 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 15:02
Мнения: 36
Местоположение: Шумен, Плевен и Луната
И мен ме съмнява автентичността на горния запис :roll:

_________________
"It's time to play THE GAME...
I am THE GAME that you don't wanna play me...
I am THE GAME and I make the rules.."


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007 16:28 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Мнения: 3168
Хе хе, честито и на мене. Днес ми се обади вуйчо ми да ме пита за всеки случай дали не съм бил аз дето съм се обаждал. "Ало, ало , ало" вуйчата отговаря и пита да не съм аз- ония отсреща веднага казват че съм аз, нали. Да отидел в Плевен с един си кви пари и голяма сделка. И тогава им дръпнал една дълга псувня... :D


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Пазете се! Телефонни измами!
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2007 20:04 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
Мнения: 7199
Днес бях на гости на баба ми и дядо ми и докато бях там звънна поредния измамник. Баба ми понеже е печена го разкара веднага, но не знам защо в мен се появиха смесени чуства по повод на измамника. Те включваха мисли за трошене на капачките на коленете му, рязане на пръсти и ритници в главата.

_________________
библиотекаобяви шумен
Блог с по-ценните форумни произведения


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Пазете се! Телефонни измами!
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2007 21:24 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 14 Яну 2007 14:03
Мнения: 101
Местоположение: Шумен :P
SecondShoe написа:
... Те включваха мисли за трошене на капачките на коленете му, рязане на пръсти и ритници в главата.Плашиш ме!

:lol: :lol: :lol:

_________________
A plublicity stunt.
A fabricated tendancy to self destruct...

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2007 23:54 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

Тук е от: 21 Яну 2007 23:30
Мнения: 9
И на маминка ми са се обадили. Представил се за племенника и. Точно бях решила да я предупреждавам за тези измами. Но тя най-културно обяснила на момчето, че отлично познава гласа на племенника си нищо, че е на 70 години. :) :) :D


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2007 20:34 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 12 Яну 2007 23:02
Мнения: 38
Измамниците вземали телефоните на балъците от обявите във вестниците. Умно! Щом търсиш да купиш нещо, значи имаш пари. Леонартис, ти пък какво купуваш, че са те номинирали :wink:

_________________
Есть повод веселиться: Ведь, может быть, в начальника душа твоя вселится!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2007 20:43 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Мнения: 2679
Местоположение: Шумен
Skype: kpacumup66
Нищо не купувам, а и телефона го имахме от има-няма месец. Дори ти не го знаеш, май.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 188 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Бърз отговор
  

 Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Профи кредит - измами

в Общи разговори

stikinet

0

21859

13 Юни 2019 8:16Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 09 Дек 2022 3:52


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.