ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Мар 2025 19:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Трябва ли да се ваксинирам?
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2021 6:56 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
(автор на темата)
Когато не знаеш какво да правиш огледай се наоколо. И така по брой на ваксините сме на последните места в ЕС. А по броя на починалите на първо място. И все пак може ли да не се ваксинираме? И защо трябва да го правим ако не желаем?
Всяко Усложнение при заболяване изисква много пари за лечение, и изхода в повечето случаи е фатален. При големият брой заразени се налагат ограничения и се затварят работни места, много фирми ще фалират. Няма как ние като най бедната страна в ЕС да издържим икономически на тези усложнения, след като и най богатите са го осъзнали и са решили, че без ваксинация няма как да мине.
Дали ще осъзнаем това докато не сме похарчили всички резерви, или след като останем съвсем без пари зависи от нас. Рано или късно ще трябва и ние както всички в Европа да се ваксинираме.
Дали това ще стане доброволно, или задължително когато останем съвсем без пари за пенсии, здравеопазване и заплати зависи от нас. :01_crazy.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Трябва ли да се ваксинирам?
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2021 16:53 
Акварист
Акварист

(автор на темата)
Вируса мутира и става по устойчив и започва да се разпространява по бързо. Видими резултати могат да се очакват когато ваксинираните станат повече от две трети. Нашата икономика, болници и болните едва ли могат да издържат до 2023 година. Как може всички да се ваксинират а ние не, сигурно сме много по умни от всички? Бях повече от 15 години в Чехия и те са посетили много от нашите морски курорти и имат бегла престава за нас. Та те споделяха че по манталитет не сме европейска държава, а азиатска. Защото много рядко използваме главите си и много често емоциите ни са водещи при вземане на безумни решения. Но след като лекарите саботират ваксинацията, очевидно сме номер едно и титаните на мисълта в света. :B9.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2021 12:01 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Тц...айде, няма нужда:)

barbus, не може да живееш в страх! Срива имунитета и ти разказва играта!
Изключи си телевизора и си сгрявай час по час по някое домашно винце!:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2021 18:43 
Акварист
Акварист

(автор на темата)
Ти да видиш появи се най сетне, много се радвам, че след дълго отсъствие се завърна. Няма от какво да се страхувам два пъти съм имунизиран, след известно време като проверя броя на антителата ще се ваксинирам трети път. {А теб боцнаха ли те вече или ще ти трябва повече кандърдисвана?} Интересно е, че за да го направя трябваше пет пъти да ходя защото личният ми лекар е против ваксините.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2021 18:26 
Акварист
Акварист

(автор на темата)
Твърдението, че излизаме от четвъртата ковид криза е мит. Когато починалите на ден са повече от 100 човека. При население 6-7 милона това е безпрецедентна трагедия в световен мащаб. Нидерландия 17милиона въвеждат пълен локдаун при 70 починали.
Даване на зелен сертификат след първа ваксина е парлама, и лъжлива представа за хората. Зелен сертификат трябва да се издава известно време след втората ваксина, когато човек наистина е придобил имунитет срещу вируса.
Каква е ползата от маските когато и с тях не се спира заразата, пита един водещ в спортно предаване? :B9.gif Маската не спира вируса но пречи да плюем върху останалите, с което вируса би се разпространявал още по бързо.

-- 28 Ное 2021 9:33 --

Лечението при усложнения на ковид струва 5000. За сто човека това са 500 000 хиляди на ден, за 10 дни 5 милиона. Смятате ли че имаме тези пари? И че парите са достатъчни за всички?
Когато се ваксинираме прекарваме заразяването много леко и не даваме на вируса да се размножава, и мутира. Така запазваме не само себе си но и останалите.
С всеобщата имунизация ще го ликвидираме и ще си върнем предишният живот. :D
Преди много години когато откриваме Америка заразяваме месното население с шарка и там умират масово цели области. С всеобщата ваксинация този вирус е ликвидиран. :B4.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2021 17:16 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
За какво плащах здравни осигуровки, след като такива знайковци като теб ще ми кажат още малко, че нямам право да се лекувам?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2021 6:06 
Акварист
Акварист

(автор на темата)
Няма лекарство което да се продава без дълга листовка в която са описани страничните му ефекти. Включително и Аспирина най дълго използваният медикамент в света. Включително растения и плодовете имат нежелани въздействия. Има хора алергични към ягоди и най различни храни.
Всичко което се прилага в медицината е изпробвано на определен брой доброволци. До сега в света са ваксинирани 6 милиарда, няма друг медикамент прилаган в такъв мащаб и страничните ефекти от ваксината има по малко странични ефекти може би и от Аспирина.
Кои от използваните от нас лекарства са без странични ефекти?
Ето защо ваксинирайте се, това е едно предпазно средство, което със сигурност няма да ви навреди, а може да ви спаси и живота. .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: .: Трябва ли да се ваксинирам?
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2021 17:06 
Титан на мисълта
Аватар

Някои хора помнят, че определени вещества като някои от Е-тата в съставките на храните, са забранени в някои държави. Някои ГМО също са забранени. И като прочетеш подобна информация си казваш - там имат закони. От време на време и у нас се спира вноса на някои храни, като прочутото замразено месо.
Взех данни от новинарски емисии относно спрени за употреба в някои европейски държави, ваксини:
Има ваксини с по една доза. Не съм сигурен дали Джонсан и Янсен не са една и съща компания.
- Джонсън предизвиква съсиреци;
- Модерна предизвиква миокардит и перикардит сред тийнейджъри и пълнолетни младежи.
Тези "незначителни странични ефекти" карат някои държави да забранят някои ваксини.
Защо упорствате, че са безвредни?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2021 9:13 
Акварист
Акварист

(автор на темата)
Времето за убеждения свърши, безуспешно . Световната здравна организация, както и съвета на ЕС, както и министъра на здравеопазването и Премиера препоръчват да се ваксинираме. След като убеждението не върши работа и такива дървени философи като тебе не спряха с разпространяване на фалшиви новини, правителството ще пристъпи към рестрикции. Няма начин да се справим с налегналите ни кризи ако не овладеем първо пандемията , така както са направили навсякъде по света освен ние. Така че нали се сещаш какво следва? :A1.gif Не е задължително всички да са съгласни за да се завърши ваксинационният цикъл без, който загиваме като нация, икономически и физически. Държавата разполага с безброй механизми за овладяване на анархията. Щом Премиера задължава всички министри да го направят, явно е решен да овладее хауса и създаде ред.
Ако някой си мисли че може да прави каквото си иска греши. :G1.gif
Преди много време Маркс и Енгелс казват че всяко държавно управление , без значение на строя е форма на диктатура ограничаваща правата на хората. И така е възникнала демокрацията при която малцинството трябва да се подчинява на мнозинството, без значение от желанията им. От друга страна всяко правителство може да прилага не популярни мерки, рестрикции, наказателни мерки и др, форми за да изпълни приети решения. Конституцията го е предвидила и го позволява.
Въпроса вече не е трябва ли да се ваксинираме , а защо още не сме го направили? :BB07.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2021 13:21 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Е, минали са няколко години от животеца ни, какво толкова?:)
Като питаш, да ти кажа, не че е важно :)

Истината е , че мен никога никой по никакъв повод не е можел да ме убеди или накара за нещо си. такъв чешит съм, че поне това съм научила- изборите да си ги правя осъзнато сама. Действията- верни, грешни, мои са си, ако ме разбираш...
По повод питането- преживяла съм го- не разбрах кога- или съм свикнала на болка, или не съм обръщала внимание, но като се замисля- всички симптоми съм ги имала. Разбира се, тогава всички бяхме заключени и не е имало начин да се предаде.
Иначе не ми се говори- загубихме близки и след две дози, знам за случаи /от първа ръка/ за усложнения...не ти трябва да знаеш повече. Всеки сам да решава и дано нигого да не го стига човешката лудост и мъка, дето се случват в последните години.

barbus написа:
Ти да видиш появи се най сетне, много се радвам, че след дълго отсъствие се завърна. Няма от какво да се страхувам два пъти съм имунизиран, след известно време като проверя броя на антителата ще се ваксинирам трети път. {А теб боцнаха ли те вече или ще ти трябва повече кандърдисвана?} Интересно е, че за да го направя трябваше пет пъти да ходя защото личният ми лекар е против ваксините.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2022 21:12 
Титан на мисълта
Аватар

На един колега днес са му сложили IV доза и се оплака, че нямало места за сядане на опашката. Освен това една дама поставяла дозата и вписвала данните в компа. Това било причината 10 човека да минат за час и нещо. Добре, че после се появила още една, за да си разпределят работата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2022 14:24 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 15 Авг 2008 13:19
До barbus:

Явно сте върл ваксър, нямате познати или колеги починали след ваксинация или получили доживотни странични ефекти...

Бихте ли написали колко са антителата ви след всичките този дози от отровата.

Имайки в предвид бройката на ваксинираните в световен мащаб явно не четете или не се интересувате, но за ваша информация.
Държавите където ваксинираните са най-много са имат най-много болни и починали, интересно защо?
Отделно ходили ли сте скоро по болници?
В "Онкото" е пълно с болни без значение от възрастта, които преди това са нямали никакви симптоми или наченки на такива.
Размислите и изводите си правете сами.

Твърденията ми са като на човек които 2 пъти се е срещал с вируса и 1-вият път бях отписан от въпросните така наречени "Доктори" да оцелея.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2022 23:20 
Акварист
Акварист

(автор на темата)
Това са свободни съчинения нямащи нищо общо с действителността. Но щом си вярвате това е най важното. Желая ви всичко най хубаво.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2022 17:17 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 15 Авг 2008 13:19
Не отговорихте на въпроса ми...

Бихте ли написали колко са антителата ви след всичките този дози от отровата?

Защото аз има документ, а и мои познати имат такъв които доказва наличието на тези антитела след преболедуване.

Относно "свободните съчинения" има доста доказателства в световен мащаб написани и документирани от професори потвърждаващи написаното от мен.

Решението си е еднолично за всеки човек като последствията от даденото действие си носи после всеки сам.
Само да не забравите че "Задължително" подписвате документ с които не може да съдите нито фармацевтите, лекарите или които и да е ако се появят временни или доживотни здравословни проблеми или "Смърт"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2022 22:04 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Само по глупаците ходи този вирус! На barbus и хиляда ваксини да му бият, все тая! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Мар 2025 19:53

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: