Тук е от: 17 Мар 2008 11:29 Мнения: 416 Местоположение: Шумен (автор на темата)
Абе, гледам и не вярвам - в Шумен цената на водата е по-висока от тази в Добрич ? Бъркам ли.....или някой друг бърка ?
И каква е тази глупост "цената на водата е определена от шефа на ДКВЕР" ? Седнал Шушулов и почнал да определя цената - тук ще я вдигнем с толкова, там - с толкова... Я стига глупости, цената е определена по заявка от шуменското ВиК, което вместо да си намали загубите, вдига цените.
Тук е от: 26 Авг 2007 8:55 Мнения: 429 Местоположение: Не в Шумин
Цената на водата в Шумен винаги е гонила рекордно високи нива. Поне до преди 4-5 години беше май най-високата в България. Нищо че няма пречиствателни станции от тези като в другите големи градове.
Тук е от: 06 Юни 2008 1:42 Мнения: 3346 Местоположение: тук и сега
Понеже била помпажна /а не гравитачна/,зависела от цената на еленергията.Това е оправданието за вдигане на цената.А че не се прави нищо по обновлението...не е новина.
Тук е от: 09 Окт 2007 9:47 Мнения: 342 Местоположение: Шумен
Аз съм съгласен да се покачи, но ако това НАИСТИНА е породено от покачването на цената на ел.енергията. Но в случая не съм сигурен, че е така. Както казаха някои от форума, проблемите на ВиК-Шумен са именно на основа на амортизирана система. Загубите са големи и ръководството им явно се чуди, как да ги покрие, вместо да намери друг начин, за да набави средства за обновяване на системата. В стил БДЖ.
проблемите на ВиК-Шумен са именно на основа на амортизирана система. Загубите са големи и ръководството им явно се чуди, как да ги покрие, вместо да намери друг начин, за да набави средства за обновяване на системата. В стил БДЖ.
Ами като забравили преди 20 години да запушат една тръба с диаметър 500 мм... Не ща да смятам при 3 бара и пропускливост на 500 мм за 20 години - колко е...
На основание на РЕШЕНИЕ № Ц-017 от 30.07.2008 г. Държавната комисия по енергийно и водно регулиране(ДКЕВР) и чл.14, ал.3 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги утвърди, считано от 01.08.2008 г. цените на следните водоснабдителни и канализационни услуги на ”ВиК” ООД – гр. Шумен:
Цитат:
1 Доставяне на вода , в т.ч.: лв./м3 - помпажна вода лв./м3 1.63 - гравитачна вода лв./м3 1.10 - смесена помпажна вода лв./м3 1.40 2 Отвеждане на отпадъчни води лв./м3 0.12
Тук е от: 17 Май 2007 14:48 Мнения: 286 Местоположение: Шумен
ВиК е монополист, при това с държавно-общинска собственост, което означава, че се ползва с държавно-общинска протекция. Цената, която аз плащам е с 10% по-висока от одобрената от Шушулов, защото Държавата дава право на ВиК да прилага БЕЗКОНТРОЛНО далаверата "общ водомер" в сградите с етажна собственост (аз съм щастлив с тези 10%, ама някои съграждани плащат 30-40% горница). Имам един въпрос към съфорумците : Колко струва транспорта (само транспорта) на една цистерна полуприцеп (около 20-25 м3), натпълнена с вода, еднопосочно на 25 км разстояние ? Моля за коректна информация, защото това е един начин да добием реална представа за цената на услугата от ВиК.
Тук е от: 15 Яну 2007 14:01 Мнения: 2360 Местоположение: RINGWORLD
Около 10 пъти повече отколкото ти вземат ВиК за 20т ~ 50лв Цена за доставка, обратния път си влиза в нея, както и товарене и разтоварване + надника на шофьора и 1/365 от платени данъци, винетки, предвидена амортизация и планови ремонти и консумативи на камиона + законната печалба на фирмата-доставчик + ДДС на всичко Отделно докато я използваш, че ще започнат да излизат попови лъжички от чешмите
_________________ "...орките не разбират защо хората протестират."
Благодаря Kzint Само изводът ти не е верен, защото 50 лв разделени на 20 м3 прави по 2,50 лв/м3 вода! Ужасно е каква цена плащаме на ВиК! Разбирате ли за какво става въпрос ? За какво скубане на гражданите иде реч? Че за какво ни е ВиК? Да остане само К!
Последна промяна Eugene на 18 Окт 2008 15:11, променена общо 1 път
Последната сметка, която платих на ВиК е за 13.157 м3 на стойност 26.84 лв или по 2.04 лв/м3 ! Това включва и канализацията, но ако не се върти водомера, не се плаща и отвеждане на отпадъчната вода. Ако си я поръчвам с цистерна ще ми струва 32,90 лв. При такава ефективност на услугата "доставка на вода" от ВиК, направо въпросът е за кардинално решение!