ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Юни 2026 22:18

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Плуване в Шумен??? УМИРА
МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 6:18 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

Тук е от: 14 Дек 2008 11:54
(автор на темата)
Вече трети месец никой не плува в Шумен. Басейна във Военното училище пустее. Направен и обновен по проект за около 2милиона, сега седи празен и тих, лишен от детски смях. Да напомня на Шуменци и на родителите, на стотиците деца които посещаваха басейна. На клуба по Плуване на ВСК Шумен, в който е и моята 10годишна дъщеря, че вече не могат да плуват никъде. Да благодарим за това на хората направили това. За провалената подготовка на децата за всички състезания, минали и предстоящи, включително и републикански първенства от които, зависят съществуването на клубове като нашият в Шумен. Тази година деца, няма да участвате никъде, и не мечтайте за нищо, защото така се спортува в нашия град. Не се притеснявайте, от вас не се интересува никой, нито Кмет, нито Общински съвет, нито Министерства. За вас се вълнуваме само ние, вашите родители, защото това ни е работата, да се притесняваме за вас и вашето бъдеще, освен че ви обичаме. Длъжни сме също и да си плащаме редовно всички данъци и такси от които ТЕЗИ хора да си получават редовно заплатите. ТЕЗИ са: Кмет, Общински съвет, разни Комисии по Младежта, спорта и туризма, Министерства, и други такива силови групировки, които изчакват да дойде време за избори, че чак тогава да си мръднат пръста. Всички знаят за това, но никой не му се занимава с вас ДЕЦА. Слабо е да се каже, че съм бесен за бездушието на ТЕЗИ, за провалените ви мечти, за думи като: еди кой си е от тази партия, няма политически интерес, тука има някаква далавера и пари, и т.н. Искам да ви кажа, на ТЕЗИ, че няма далавера и вие го знаете, и за това не си мърдате пръста, но това е вашето оправдание. Много добре всички знаем колко е издръжката на басейна за ток, вода, химикали и гориво, прословутите 2тона нафта на месец за поддръжка на водата. Искам да ви кажа, че редовно си плащам таксите за тренировка и купувам нужното оборудване за дъщеря си. И не защото преследвам и имам родителски амбиции, а обичам детето си, и няма да ви простя никога за това което му направихте. Не ме разбирайте погрешно, пари има, и гориво има, ама има също и дребни душици и болни мозъци. В този град аз съм роден, и той е мой, и на всички Шуменци. Така, че не Вие сте моите началници за да ви се моля, а Ние сме вашите работодатели. Просто си свършете работата.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Плуване в Шумен??? УМИРА
МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 9:58 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Лоша работа. Я дай малко конкретно инфо на кого трябва да "благодарим". Имена, длъжност, може и снимка хехе... Щото те тия хубавци така си виреят на воля в анонимност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 10:12 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Какъв точно е проблема. След като са инвестирани 2 милиона по проект какво се очаква да се направи още не можах да разбера. Това малко ли е?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 10:18 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

(автор на темата)
Миии, примерно на:
КРАСИМИР КОСТОВ
Кмет на Община Шумен
ДАНИЕЛА РУСЕВА
председател на Общински съвет-Шумен
ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ:
защита на човешките права; развитие на гражданското общество; работа в неправителствени организации.
СЪСТАВ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ
ПРИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН
(2007-2011)
Младежта, спорта и туризма
Председател: Цоньо Димитров Василев
Зам.предс.: Петър Динков Атанасов
Членове:

Бирол Ибрахим Адил
Огнян Обретенов
Пламен Христов Петков
Георги Руменов Стоянов
Валентина Кожухарова-Генова
За какво са тези тук така и не знам, може би съм прост. Може и те да не знаят какво работят.
имат си и сайт :))) http://www.shumen.bg
или пък на министерството на войната
Аве, става въпрос за сгради, собственост, политически интереси, реорганизация на военните, а децата седят и чакат да се разпределят нещата по равно на всички. Общо взето, нищо ново.
Нека не ми се сърди никой, щото бесният съм аз.

-- Пет Май 20, 2011 10:25 --

Проблема е че спряха горивото за басейна, и така. А всеки вдига рамена. Сякаш нищо не е станало. А пректа беше преди две години и на военния министър тогава, така наречен АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК, на небезизвестната телeвизионна акция :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 10:38 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

(автор на темата)
Общо взето изобщо факта си е факт, всеки ден ме питат, тате днес ще има ли плуване? Боли много, да знаете.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 10:40 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
ATCY написа:
Миии, примерно на:
КРАСИМИР КОСТОВ
Кмет на Община Шумен
ДАНИЕЛА РУСЕВА
председател на Общински съвет-Шумен
ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ:
защита на човешките права; развитие на гражданското общество; работа в неправителствени организации.
СЪСТАВ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ
ПРИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ШУМЕН
(2007-2011)
Младежта, спорта и туризма
Председател: Цоньо Димитров Василев
Зам.предс.: Петър Динков Атанасов
Членове:

Бирол Ибрахим Адил
Огнян Обретенов
Пламен Христов Петков
Георги Руменов Стоянов
Валентина Кожухарова-Генова
За какво са тези тук така и не знам, може би съм прост. Може и те да не знаят какво работят.
имат си и сайт :))) http://www.shumen.bg
или пък на министерството на войната
Аве, става въпрос за сгради, собственост, политически интереси, реорганизация на военните, а децата седят и чакат да се разпределят нещата по равно на всички. Общо взето, нищо ново.
Нека не ми се сърди никой, щото бесният съм аз.

-- Пет Май 20, 2011 10:25 --

Проблема е че спряха горивото за басейна, и така. А всеки вдига рамена. Сякаш нищо не е станало. А пректа беше преди две години и на военния министър тогава, така наречен АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК, на небезизвестната телeвизионна акция :)

Басейнът във Военното училище не е ли собственост на Министерството на отбраната?
Ако е така не трябва ли да се поддържа от военните?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 10:43 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

(автор на темата)
varg написа:
Като искаш да плуваш във Варна има басейни и море.

Пич, този град е мой. И самураят тука съм аз. :G1.gif

-- Пет Май 20, 2011 10:45 --

Така е. Ама всички плувни клубове в страната се подкрепят и от общината. А кмета преди месец обеща, няма проблеми, до 2 дена всичко ще е наред.

-- Пет Май 20, 2011 10:54 --

Знам че военния министър е отпуснал гориво, а тука на местно ниво не са се разбрали за подписите и изчакват второ нареждане, което е смешно. Царя дава, пъдаря не дава.

-- Пет Май 20, 2011 11:01 --

Както и да е, вече съжалявам, че писах изобщо. Дори и от това дето писах си патят само малките.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 11:28 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Плувния басейн с колко пари на месец се издържа ? Аз не разбрах в крайна сметка Вие искате Община Шумен да издържа басейна ли ?Ако ви трябват 2 тона нафта на месец ви са нужни близо 10 000 хил месечна помощ заедно с тока, водата, заплатите, нафтата и т.н. Което прави приблизително 120 хил. годишно. Ако сметнем колко пари са отделени за бюджет на Община Шумен за Младежки, дейности спорт и туризъм ( Ч 350 хил.) Около 6 лв. на дете, на година отделя общината. Вие искате да ви отпуснат половината. От друга страна обаче обекта е публична-държавна собственост, което е малко в противоречие с нормите за издръжка на общински имот. Като цяло вие искате експлоатационни разходи, което пък е противоречие с бюджета за дейности. В крайна сметка колко плаща едно дете за да плува? Мисля, че беше м/у 20-40 лв. ( да ме извинявате ако бъркам ) на месец. Високите такси са оправдание с експлоатационните р/ди. Не е добре. Спорта е страхотен и трябва да се подкрепя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 13:54 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Не се ли чу по едно време за визита на същия този военне министър в града ви?
Всичките тези приказки можеше да ги изговориш пред него без да се страхуваш за послед ствия за себе си и детето си..

-- Пет Май 20, 2011 13:55 --

FOWLER написа:
Басейнът във Военното училище не е ли собственост на Министерството на отбраната?
Ако е така не трябва ли да се поддържа от военните?

Да! Така, както се поддържат басейните във всичките им бази..:)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 14:02 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

(автор на темата)
Проблема не е в издръжката на басейна, а кой ще го стопанисва. За това се бият. Всеки дърпа към себе си. Мислят си че има далавера от цялата работа, а то няма, защото е наистина скъпо едно такова съоръжение да се поддържа. Никой не им иска парите, а просто да спрат да пречат на развитието. Така или иначе басейна си е на военните и имат бюджет за него, те си го ползват безплатно. Ние си плащаме за треньори и ходене по състезания. Просто се пречи на клуба по плуване който е нов и без традиции. Той получава толкова пари за развитие от федерацията по плувни спортове, колкото спечелени състезания има, и то зависи какви места. Е как да стане като децата не тренират и няма подготовка. С вълшебна пръчка не става. Моята дъщеря искаше и имаше шанс да участва сега юни месец на републиканското до 10г. но, от 3 месеца не плува. Имаше резултати, ама сега едва ли. Шанс един път в живота. Ще кажат до година, разбира се, до година добре. Ами сега защо не. Ами и до до година се продължава в същия дух? Къде сме изобщо ние като държавно общество и търпим простотиите на двама трима. Ти убий мечтата на детето, пък после искай от него. Няма как. Чак не смея да го питам: Още ли ти се ходи да плуваш? Добре че ходи да играе тенис на маса в зала Юнак, че се размиват нещата и не се налага да и отговарям на сложните въпроси, и да казвам че тука нищо не струва труда си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 14:04 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2007 23:28
Голям праз като вече трети месец никой не плува в Шумен.
То двайсетина години никой не диша в Шумен.
Не че на някого му дреме де.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 14:06 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

(автор на темата)
Да, казахме му, на Министъра, и подписка с Молба, забележете. Пък да видим. Ама файда поне за тези дето искат да направят нещо дано да има. Така или иначе клуба по плуване и децата изгубиха много.

-- Пет Май 20, 2011 14:07 --

zmey_gorqnin написа:
Голям праз като вече трети месец никой не плува в Шумен.
То двайсетина години никой не диша в Шумен.
Не че на някого му дреме де.

:D3.gif :lol: Вярно е

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 14:08 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
А като сте му казали, имаше ли медии да документират искането и обещанието?
И друго- какво молби, бре? Вие луди ли сте да се молите???

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2011 14:14 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

(автор на темата)
Пък и съм прост селски аристократ от Шумен и не мра лесно. Трябва да си направят труда да ме издебнат, пък изобщо не им дреме че съм се разлаял тука малко.

-- Пет Май 20, 2011 14:16 --

Мии, така е, трябва да се молиш на колене, иначе кой си ти да се обаждаш и да разваляш рахатлъка. Така поискаха.

-- Пет Май 20, 2011 14:18 --

Дори през тези месеци трябваше да си мълчим и да не предприемаме нищо, щото видиш ли и без това ще останат децата.

-- Пет Май 20, 2011 14:21 --

Ама и на мене вече не ми дреме и за това го споделих тука, поне да чуят и да знаят хората, които ги интересува де.

-- Пет Май 20, 2011 15:08 --

А за тези които ме питат кой съм, и ми пишат тайно ще се опитам да сложа снимки. И ако ми кажат че това е нивото, ще кажа само че до преди година не знаеше да плува дори. Който е ходил на басейна знае много добре коя е тя.
Изображение
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2011 9:29 
Браво Михайлов. Много се радвам, че някой се сети да пише по тази теми. И аз те подкрепям напълно. Моето мнение е, че трябва да потърсим медиите и по този начин дай боже някой се сети за тези деца. Думите на Кмета са, че басейнът не е към Общината, а аз питам нашите деца не са ли на тази Община. Лошото е, че от всичкото това страдат нашите деца. Е радвам се, че поне е осигурена нафта за 1 месец през който децата ще тренират, а Калинка и Кристиян ще участват на състезание във В. Търново, но този месец ще мине и после какво. Пак ходене по мъките и молби тук и там.
Между другото аз съм майката на Кристиян.

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Сервиз в Шумен

в Услуги

Help_me

1

31052

09 Мар 2022 10:40

Работа в Алианц в Шумен

в Общи разговори

optiplex

5

22834

05 Авг 2021 18:47

Най - добър брокер в Шумен ?

в Градски въпроси

Viktor 7777

1

4873

10 Фев 2025 3:40

Автодиагностика в Шумен къде??

в Хора, пътища, автомобили

iliikata

9

10546

07 Сеп 2022 19:05

Търся таванска стая в Шумен

в Работа, фирми, клиенти, магазини, недвижими имоти...

zulbie

0

28736

03 Мар 2022 16:59

Чешмата на Света Богородица до пътя за Стария Шумен

в Форумни проекти

LUBOBG

0

2305

16 Сеп 2025 22:39

избройте автосервизи в Шумен с добри майстори и цени

в Хора, пътища, автомобили