Миналата седмица ни напусна един голям човек! Вуядин Бошков! Невероятен треньор и човек! Човекът на когото
Sampdoria дължи единствената си шампионска титла в Серия А и финал в Шампионската лига! Когато прочетох новината, сякаш сърцето ми спря да бие за секунди, очите ми се насълзиха, частица от мен си замина! Най-прекрасните ми спомени, когато нямаше интернет и мачове по телевизията, когато чакахме да излязат вестниците "Футбол", "Старт" и "Спорт тото" да узнаем резултатите! Бил е шампион и носител на купата на краля в Испания с Реал Мадрид и треньор на редица други европейски грандове, но сърцето му си остана в Генуа. Беше много земен човек. Пиеше си кафето в центъра на Генуа и се разхождаше там, неслучайно и там е починал, неслучайно и там е погребан с цветовете на
Sampdoria! Истински дорианец! Имах удоволствието да го срещна и да разговаряме на един светофар в Генуа през 2000-та година преди дербито
Sampdoria-Genoa. Даже се снимахме за спомен. Не можах да намеря снимката, да я сканирам. Сякаш чувам думите му тогава и в момента, дрезгавия му глас със сръбски акцент, даже и буква не съм забравил! Сякаш съм там и в момента!
Даже снощи, преди Челси-Атлетико М, 5 минути говориха за него и го почетоха с минута мълчание, както и оня ден преди Байерн-Реал... няма какво друго да се добави!
Вуядин Бошков завинаги в нашите сърца! Ще използвам една фраза на Кристиян Карембьо - "Сампдория е специален отбор за специални хора"!
Поклон синьор Бошков, никога няма да те забравим!