ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Дек 2023 19:13

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Зимни олимпийски игри Сочи 2014
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 21:09 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

Тук е от: 19 Мар 2008 19:20
(автор на темата)
От днес светът е олимпиада!
Гледахте ли откриването на игрите? Какво мислите?
Прекрасни 17 дни ни престоят :E1.gif

We believe in going our own way, no matter which way the rest of the world is going...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Зимни олимпийски игри Сочи 2014
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 21:19 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Помиярите допуснаха технически гаф :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL едно откриване не могат да направят, а атомни централи ще ми строят.....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 21:26 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

(автор на темата)
Стига с тоя технически гаф пък ти, голяма работа станала. Само гледаш къде да се хванеш, че да говориш против хората.
На мен пък страшно ми хареса и въобще не ми пука имало ли е гаф, нямало ли е, объркали ли са ни картата, или не. Нали я объркаха в наша полза, да се сърдят македонците :D

We believe in going our own way, no matter which way the rest of the world is going...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 21:36 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Чопър, сигурен съм, че през цялото време си гледал с надеждата да стане някой гаф.
Убеден съм, че ако джихадистите бяха успели да направят някое атентатче щеше да се пръснеш от кеф ... само да им е гадно на руснаците.
Аман от хейтъри! :M10
На мен церемонията ми хареса. Малко грандоманска, но при тези похарчени пари нямаше как да е различно. Въпреки този гаф (ако наистина е такъв) се получи много зрелищно откриване. :B9.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 22:20 
Персона грата
Персона грата
Аватар

Тук е от: 31 Яну 2008 12:17
Прекрасна церемония беше и много се радвам,че другаря Путин толкова бързо отговори на писмото ми от онзи ден представяйки България на три морета тази вечер.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 22:53 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 05 Фев 2007 15:55
Чопър написа:
Помиярите допуснаха технически гаф :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL :ROTFL едно откриване не могат да направят, а атомни централи ще ми строят.....

Дори не си го гледал, ами са ти разказали. Изобщо не се изказвай тогава.

Откриването според мен изобщо не беше грандоманско, а много красиво. Някак прибрано, естетически издържано и никак натоварващо. В Китай беше много по-натруфено.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 22:57 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Чопър, дай ако ще вдигаме олимпийски скандали, да е на македонския форум:
http://forum.kajgana.com/threads/%D0%98 ... st-6422064

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 23:02 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

(автор на темата)
Извън темата/подсказка:
Ти пък какво се буташ там да ги дразниш...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2014 23:36 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
Извън темата/подсказка:
Заключиха ми темата в раздел КАНТА - Стари и затворени теми, мислења кои не го заслужуваат местото на темите и останатиот отпад на форумов. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2014 8:16 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Фундаментални принципи на олимпизма

2.Целта на олимпизма е да постави спорта в услуга на хармоничното развитие на човечеството с оглед на насърчаване на мира в обществото при зачитане на човешкото достойнство.

Бил съм на олимпиадата в СССР през 1980 година. Спомените и впечатленията ми са все още пресни и незабравими. Просто не знам от къде да започна....Като усещане и първо впечатление което добива всеки участник и това което постоянно го съпровожда е чувството за невиждан свят и нещо огромно.
Спомените и чувствата на олимпийската атмосфера не може да се опише. То е нещо подобно когато попаднеш в котела на възбудената публика на някой международен мач. Импровизираното олимпийско село новопостроените спортни хали, както и огромната столова за хранене просто ти спират дъха. Но като начало искам да ви опиша какво представляваше столовата на олимпийското село. Това беше една модерна зала поставена специално за тази цел. Имаше няколко широки входове както при стадионите. По времето на закуските обяздите и вечерите многобройната тълпа влизаше както в стадионите, но така бързо и излизаше? От към кухнята излизаха няколко ленти изкарващо таблата с менюто. Влизащите направо в движение заставаха на опашката вземаха таблата с храната и се загубваха в огромната зала с маси и стилове. Програмата на всеки зрител беше много натоварена, тъй като много бързо трябваше да се предвижваме от един стадион или зала в друг, според това какви билети за различните спортове имахме. Затова всеки участник много бързо оценяваше минималното време което отделяше при храненето и без излишни напрежения в една приятна обстановка взета от приказките. През паузите имахме разписание с богат избор и сформирани различни групи с екскурзовод за посещение на исторически паметници и музеи. В Москва има толкова интересни неща, че паузите с които разполагахме бяха недостатъчни. Още повече че трябваше да се включим и във някой импровизирани олимпийски състезания организирани за зрителите. Олимпийският ни ден завъртваше вечер в полунощ, след уточняване и сформирането на групите и мероприятията за следващият ден. Целият обслужващ персонал, екскурзоводи, охрана и др. беше организиран от доброволни студенти, изпълняващи задълженията си много съзнателно с желание но и дисциплина, за която ще ви разкажа по късно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2014 9:55 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Откриването беше прекрасно, издържано в стила на руското модерно изкуство.
Направи ми впечатление с каква елегантност бяха отбелязани дискусионни моменти в руската история, по начин по който да не дразни и най-върлите противници на Русия.
Мисля, че отвъд самата олимпиада, Русия ще придобие още по-голям международен рейтинг.
А, ако си говорим за гафове, шкембето на принца на Монако беше най-големият. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2014 11:21 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Сегашната олимпиада е неповторима с вложените средства и урбанистичното изграждане на целият комплекс, като се започне от залите и се стигне до Олимпийското село. Всичко е изградено на голата поляна за нула време съобразено със оптималното функциониране на съображенията. За краткото време и мащабността на съображенията е очевидно, че ще има и пропуски, които мрънкачите и търсещите лесни сензации ще ги показват като най главни. Но това не е най важното и със нищо няма да повлияе на грандиозността и вълшебният свят израснал като в приказките, с махване на вълшебната пръчица.. Качество с което Русия винаги е изненадвала света.
Надявам се че ще има очевидци, които ще споделят личните си преживяване от олимпиадата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2014 13:48 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Цитат:
Качество с което Русия винаги е изненадвала света.

Припаднах от смях като го прочетох това. :lol: :lol: :lol: :O01.gif :ROTFL

А цялото му мнение е все едно е излязло от бюлетин на Итар Тасс. Барбус не може да е реален човек. :BB06.gif

Спортните съоръжения сигурно наистина ще са на добро ниво но чисто битовите условия,които са предоставени на спортистите и журналистите не са. Достатъчно е да погледнем стотиците снимки,които циркулират из интернет в последните дни. Абсолютно скандално е да похарчиш 51 милиарда долара и да нямаш отопление и топла вода в хотелите. Да липсват шахти по улиците и т.н, да не говорим,че на много места в Сочи строителните работи все още ПРОДЪЛЖАВАТ! Ясне е,че от тия 51 милиарда надали и половината са отишли по предназначение,докато останалите са били опоскани от обръчите олигарси на Путин,но здраве да е, не ми се мисли за проблемите на Русия,но да кажеш,че организацията на олимпиадата е перфектна и невероятна е идиотизъм.Особено сравнено с игрите в Пекин или Лондон или дори зимните олимпиади във Ванкувър и Солт Лейк Сити. Русофилията,обаче за съжаление е болестно състояние и грубо суеверие.

offnews.bg/news/OFFTOPIC_18750/%D0%93%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D0%BE%D1%87%D0%B8-2014-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_296974.html#ad-image-0

От друга страна западните журналисти започват да прекаляват с преекспонирането на организационните проблеми. Имам чувството,че обикалят по цял ден само,за да търсят издънки и да ги качват в нета. Те виждат само това,което искат да видят. В крайна сметка олимпийските игри са спортно събитие,а не курорт,където да ходиш на почивка. Нито пък са политическо мерене на пишки,в което се опитва да го превърне кремълското джудже. Това ми е и последното мнение свързано с политика в тази тема.

При положение,че нямаме достатъчно големи традиции в зимните спортове нито добри бази за подготовка (в България няма нито 1 шанца за ски скокове и само 1 ледена пързалка за шорт трек и кънки) не можем да се надяваме на медал,но участваме на олимпийския принцип. Единствените ни представители с шансове за влизане в десетката са биатлонистът Красимир Анев и сноубордистката Александра Жекова. Въпреки това успех на всички българските състезатели,дано някой от тях успее да повтори чудото от 1998,когато Катя Дафовска спечели първия и засега единствен златен медал за България от зимна олимпиада! :B4.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2014 14:56 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

(автор на темата)
Анев и Илиев се представиха повече от отлично на Световната купа, така че и тук ще стискаме палци за същото :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2014 15:06 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Нашите представители са едни от най-добрите в стрелбата. На едно от последните състезания за световната купа бяха единствените участници без грешка в стрелбата,но завършиха нещо от рода на 7 и 15,защото са доста по-слаби в ски бягането от останалите биатлонисти от топ 10. Затова е трудно да говорим за медал,но класиране в десетката би било голям успех.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Зимни гуми

в Общи разговори

Naiden Goshev

5

2642

07 Ное 2022 20:06

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Дек 2023 19:13

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми