ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Дек 2023 19:06

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 108 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: СП по футбол - Бразилия 2014
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2014 9:33 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Извън темата/подсказка:
Чопъре колкото и да те оценявам като кадърен човек, не можеш постоянно да обиждаш останалите. Нито е тактично нито приятно както за опонентите така и за останалите.
Макс е прав, ти знаеш ли какъв стрес е когато попаднеш в среда съвсем различна от тази на която си свикнал? И държането на хората по съвсем различен начин от нас? Като прибавиш и факта, че не разбираш нищо или съвсем малко от речта им, направо изпадаш в стрес.
Всички говорят за заплатите в чужбина, както и за обстановката, но много малко или въобще не за стреса, на който е изложен всеки новопристигнал в чужбина. Спомням си за моите неудачи в началото. Заминах с две натъпкани чанти. Но когато се настаних в обитовната, разбрах, че нямам нито чаша нито вилица и лъжица. Цял месец плащах спането си без да намеря каквато и да е работа. Имах един истински приятел, работил там много години преди да отида и ме уверяваше да не излизам никъде и да не си търся работа, защото мафията щяла да ме убие? Аз обаче ходих всеки ден по големите фирми да си търся работа и понеже не знаех Чешки се мъчех да говоря немски. И в една немска фирма шефа чех извика преводачката си. Предложиха ми баснословно заплащане три четири пъти по високо от обичайното. Но трябваше да си направя фирма или да работя под фирмите на някой българи в същата фирма. Веднага шефа извика един от тамошните българи и ни оставиха да се споразумеем сами. Нашенеца веднага ме попита какво заплащане са ми обещали, но аз му казах, че не сме говорели за това. И той веднага ми направи предложение три пъти по евтино от тяхното. Казах му, че ще си помисля и се разделихме. Вечерта при мен дойде моя приятел и му разказах за случилото се. Докато премислям какво да правя ходих и на други места. Вече наближаваше месец а аз все още нямах работа. Тогава реших да предложа 200 марки на този който ми намери работа по специалността ми. Тази плячка разцепи обръча около мен. И тогава един от шайката на моя приятел женен за чехкиня ми кажа, че е бил изпращан във фирмите, в които съм имал някакви разговори да казва, че съм от мафията и много опасен и да не ме вземат на работата. Работата била много проста моя приятел имал фирма сключила договор с чешки фирми да им намира работници. Чешката фирма плаща на неговата , а той на нашенците. Като им плащал малко и нередовно. Когато някой реши да попита чехите какво става, те му отговарят, че към него нямат никакви задължения и, че договорът им е с фирмата на работодателя му. И точно след месец когато вече си бях стегнал чантите за обратно намерих работа и започнах.Но с това проблемите не свършват. Там се работи по друг начин. Израза горе долу, или може и да е добре не съществуват. Там има точен еталон и всички трябва да го спазват. Дреболии, на които не обръщаме внимание , но там създават непреодолими проблеми. Отначало имаш представа, че си попаднал в свят обърнат с главата надолу и, че всички са глупаци( нещо подобно на чувството на някой надути съфорумници оценяващи живота в два цвята)но след време разбираш, че няма по голям глупак от теб. Вечер след 17 часа улиците моментално опустяват.
- Егати глупостта, как може да са толкова тъпи?
Аз тогава излизах и се чудех на ограничеността и. Но не след дълго установих, че с тяхното темпо силите ми стигат до 10,30 часа, след което съм омаломощен. Но не се предавах веднага, трябваше да мине известно време за да се прибирам и аз в 17 часа и да си лягам в 20 или максимално в 21 часа, иначе не можеш да издържиш. Постепенно отпаднаха всички мой митове и убеждения колко съм умен и хитър и колко са глупави останалите. Но за тези неща трябва да отворим друга тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Юли 2014 18:22 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 03 Юли 2008 20:56
Зависи на каква работа си. Ако е работа на бюро като моята не е особено уморително, въпреки че постоянно си ангажиран с нещо. Прибирам се в 17 ч. и имам сили да оставам да гледам всички късни мачове от световното, някои от които свършваха чак в 2 ч. и пак ставах навреме в 7:45 ч. и в 9 бях на работното си място.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юли 2014 1:48 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
(автор на темата)
Всичките сте много слабички. Аз, през деня 8-9 часа бачкам в пицарията, после след работа поркам водка и уиски на корем в общежитията до 4-5 сутринта и таман ми се доспи, удрям 2-3 линийки кокаин и пак отивам на работа! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юли 2014 21:39 
Акварист
Акварист

Те и Германците вече издъхват и ми се струва, че купата няма да я вземат така лесно както си представяха. Да видим Меси какво мисли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2014 6:50 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
(автор на темата)
Много съм пиян. Марио Гьотце национален герой. Както каза ME4O_TURIST - Бундестимът - интергалактически шампион! Много верен лаф, много точни думи. Аз още от обяд заседнах в "Чоли" на агнешки специалитети с дробено и зелена салата + Budweiser Budvar. Даже по едно време се обадиха на rosen-shumen за газ и човекът след 15 минути я докара! Мислех да му се обадя и да го черпя една бира, ама той влетя и излезе като Пършинк! :O01.gif С 350 лева излязох на обяд, сега имам 22-25 лева някъде. Голям банкет, обиколих Чоли, Primo, Колизеум и Мътница! :O01.gif Гордо нося фланелката на Швайнщайгер. Даже и знаме на Германия имам. Закачих го вече на оградата! :A1.gif Страшни емоции, в Чоли гледахме мача с едни фенове на Аржентина! Подкупих ги и накрая станаха за Германия! :O01.gif Тъй като само аз и petko_valeriev познаваме шампиона, измислих една утешителна награда за най-големия фен на бундестима след мен - именно ME4O_TURIST! :G8.gif Поръчах му фланелка на Швайнщайгер с цветовете за гостуване, с която биха Бразилия 7:1, за 99 евро. Да си я носи с гордост в следващите мачове на Германия. Червено и черно много ще му ходи. Много ви обичам всички. Поклонете се пред маншафта! :O01.gif Мисля, че е най-добре да завърша с думите на ME4O_TURIST - Бундестимът интергалактически шампион! Отде го измисли ве брат - Евала! Акъла ми взе! :A1.gif

Утре на обяд ще изтрезняваме пак в Чоли, напиши си телефон ако си в Шумен да те окича с фланелката! :O01.gif

То 8 часа станало, няма за кога да лягам. Празненството продължава. Ади да пием! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2014 11:06 
Персона грата
Персона грата
Аватар

Тук е от: 31 Яну 2008 12:17
Как можаха да дадат златната топка на Меси :evil:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2014 20:51 
-= Макс =-
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 22:50
Oще изтрезнявам. Обичам Германия. Надявам се някой ден да се установя там. :B9.gif
Доста е труден немския език, но давам най-доброто от себе си в изучаването му. Трудно е в домашни условия. Засега имам сертификат за B1.

Deutschland ist zum vierten Mal Fußball-Weltmeister!

Изображение
Изображение

Напълно заслужено. Три поредни световни титли за Европа.
Великолепен пробив и голов пас за играчът на Челси Андре Шурле.

Поздрав за всички, които подкрепяха Германия!

Последна промяна Mad Max на 14 Юли 2014 21:58, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2014 21:52 
Акварист
Акварист

Извън темата/подсказка:
Колкото до научаването на чужд език имам опит. И тъй като тази материя е единствената която не ми се удава, но все пак научих немският говоримо и то в домашни условия. Та искам да ти кажа каква е цаката и как съм го научил.
Използвал съм метода на немски учени установили, че когато искаш да научиш език е достатъчно, да го слушаш и без дори да искаш фразите ти се набиват в главата, и то така че не можеш да се отървеш от тях. И така радио Дойче Веле всяка седмица предаваха нов урок. И препоръчаха всеки ден когато закусваш и вечер когато си пиеш кафето просо да го слушаш. След три дни фразите ти се набиват в главата дори без да се напъваш излишно. Чак тогава вземаш учебника и четеш изразите който звучат в главата ти. И така до края на седмицата си напълно ОК. Идва следващият урок и всичко се повтаря отново. Елементарно и ефективно. Когато напишеш на Румяна Таслакова водеща рубриката, веднага получаваш безплатно учебниците по радио курса. Това беше преди повече от двайсеина и повече години. Така, че намери си добри учебници придружени със записи и успех. Няма нищо по елементарно от това - успех.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2014 14:36 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Нямам намерение да влизам в спорове и полемики, но все пак, ще си позволя да задам един въпрос, който ме измъчва?
Защо всички българи подкрепяха Германия, че аз нещо не намирам логична причина? Това, че е европейска държава ли? Това от кога е повод за гордост, че нещо не разбирам...? Ако сравняваме темперамент и отношение към живота, българите сме много по-близки до бразилци, испанци и аржентинци като емоционалност, отколкото до студените и пасивни немци. Тука виждам някаква инфантилна реакция от сорта "еййй, видяхте ли ние от Европата как ви го начукахме". Дано не съм прав, все пак....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2014 16:58 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Не си прав. Просто на българина му е писнало от задкулисни схеми. Такива каквито в началото на първенството личаха от километри в решенията на съдиите. Театралниченето на латиноамериканските грандове, звездеенето на мангалоподобните им играчи, просенето на фалове, полягвания за дузпи... Станаха неприятни на целия свят. Същевременно съм сигурен, че българинът е подкрепил поне малко и сърцатия отбор на Коста рика например където такива простотии нямаше. И към края на българина му се струваше по- справедливо бачкаторския стил на немския отбор да вземе превес над латиноамериканската футболна самба.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2014 18:40 
Акварист
Акварист

Аз подкрепях Аржентина заради Меси, но пак загубих. Аржентина направи по голям мач, но не реализира положенията си и накрая немците победиха със физическата си издържливост, нямаща нищо общо с красотата на футбола. Немският футбол никога не ми е харесвал и не съм бил негов фен. Но на това световно триумфираше с изключение на последният мач. Ако имаше още мачове немците щяха само да падат те изцедиха силите си до последно. Така стана и през 1990 година когато взеха купата и на следващото световно през 1994 година ги отстранихме на четвърт финалите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2014 18:49 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Че за кого да сме? За тези груби тарикати аржентинците ли? Дето се спъваха и чакаха дузпите. Германците са много повече джентълмени на терена и затова печелят симпатиите на нормалните хора. Дори когато вкарат гол не се радват прекомерно и не дразнят противниковата публика и отбор. Някои от аржентинците имат мангалски вид и нравът им е подобен. Аз бях за Аржентина, когато там играеха класни технични футболисти като Батистута, Каниджа, Буручага, Валдано, а не днешните грубияни мургавели Масчерано и прочие. Сега само Меси става, но не среща подкрепа от дефанзивно и грубо играещият остатък на отбора.
Барбус много лаишко мнение изказа. Първо германците вече на трето първенство играят най-приятния футбол, защото откакто Льов ги пое промениха стила си, и вече не правят впечатление с физика и битка, а с техника и красиви комбинации. Това е ясно на всеки футболен познавач. Аржентинците стояха не по-зле физически на терена, да не кажа даже по-мощно. Но като отбор и качества Германия беше и си остана с класа над тях, които излизайки на голови позиции ги изиграваха по най-елементарния начин, докато Германия вкара дори без да е имало грешка в защитата на Аржентина, след брилянтна комбинация. Ето защо Германия беше по-добра дори и във финала и напълно заслужено взе титлата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014 8:05 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Млъквай боклуко,марш от форума копеле подло!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014 8:09 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Изкарах ли те от нервички примитивни българино :?: :ROTFL :B9.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2014 10:37 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Трудно неудачник като теб може да ме изнерви толкова... дразни ме наглостта с която неуспял червей като теб ми говори,имайки се за велик щом робува на някакви мангали и русоляви животни го прегръщат.... Замисли се ако можеш-ще посмееш ли да си дойдеш в Шумен и на кого от форума ще се покажеш след като обиди половината от форума с дефиницията ти за ориенталската мангало-българка...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 108 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Дек 2023 19:06

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: