ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Дек 2023 19:40

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Wing Chun
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2010 13:25 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 07 Апр 2009 21:58
(автор на темата)
Не мисля да обеснявам какво е.Сигурен съм ,че всеки може да попита чичо гугъл.Без излишни подробсти ,ако има желаещи да практикува сериозно Винг Чун моля да се свържат с мен или да дойдат тази вечер в 18.00 пред КП-то на ВВУ.

Повече подробсти когато му дойде времето :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Wing Chun
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2010 18:48 
ЧЛЕНЪТ
ЧЛЕНЪТ
Аватар

Тук е от: 30 Апр 2008 10:54
Бе Оли,ти не разбра ли ,че пред дървото и винкела всички са равни,или още не си пробвал винкела,и имаш някакви съмнения?! :A7.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010 15:48 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 12 Юли 2008 16:02
Само не мога да разбера това за винкела заплаха ли е що ли. А равни няма никъде има само по-равни, най-равни и т.н. Дори два винкела не са равни помежду си. Но можеш да си вземеш винкела и да го пробваш Оли, пак ако все пак размислиш може да ме пробваш и мен. Пък щом си с винкел и всички са равни пред него, аз ще си нося каквото намеря за добре.

-- вто яну 12, 2010 18:02 --

Едно интервю с Вонг Шюн Люн, взето от сайта на винг чун клуб "Беймо"

Ф.Байер: Преди Винг Тсун си пробвал и други бойни системи , като Тай Чи Чуан и западен Бокс. Какво във ВТ те убеди , да го избереш пре другите системи?
Вонг С.Л.: Винг Тсун е система, която функционира според принципи , които могат да се докажат научно чрез математиката и физиката. Самите доказателства могат лесно да се наблюдават в реалните действия и съотвентно не са фикционални или само теоретични. Простотата и логичността на ВT бяха решаващи за моя избор.

Ф.Байер: Спомена за простотата на ВТ – така остава впечатлението, че за всеки е възможно безпогрешно да изучава ВТ. Но всъщност нещата не стоят така. Според теб кои са най-често срещаните грешки при трениращите?
Вонг С.Л.: Един от основните препъни-камъни е , че основните принципи често не биват разбрани и анализирани правилно и се предават нататък в грешен вариант. Впоследствие биват измислени нови техники , които да компенсират това незнание или неразбиране. Тези техники обаче единствено вредят в огромна степен на ефективността на ВТ като система. Още един проблем е и фикционалнаността (фантазията). Някои техники не биват разбрани и моментално им се приписва някаква фикционална функция, която е неприложима и е в разрез с реалността.Отдалечаването от реалността при тренировка и при осмисляне на ВТ води често до измисляне на нови и грешни техники. Причината за това е често нетърпеливостта, защото отговорите на въпросите , които провокират фантазията наи-вероятно се крият в по-нататъшното обучение. Мога да покажа на всеки трите форми и компонентите им за един ден , но въпреки това техниките ще са неизползваеми. За да стане ВТ ефективен движенията трябва да станат част от практикуващия. Съществува и ситуацията, когато учениците не харесват дадени упражнения и им обръщат малко внимание или въобще ги отбягват. От огромно значение са упражненията в Чи Сао и тези за удари на торбата, окачена на стената. ВТ разчита на перфекция в движенията и техниките. Въпреки това даже човек да притежава перфектната техника, тя не би била достатъчна, ако няма бързината и силата на удара, нужна му за да нокаутира противника в момента на решаващия удар. Чи Сао и ударите на торбата развиват сред много други качества и нужната бързина.

Ф.Байер: Какво мислиш за ВТ като бойна система за жени?
Вонг С.Л.: Жените, независимо от бойната система или стил , винаги трябва да се борят с това , че телесно и силово отстъпват пред мъжете. За да достигнат същата ефективност , те трябва да тренират значително по-интензивно. В повечето случаи жените трябва да разчитат основно на техниката си. Неоспоримо е че ВТ, който , както вече казахме ,че се базира на перфекциониране на техниките, прави от жените по- добри бойци.

Ф.Байер: Зададох ти въпроса, защото в Европа има ВТ- организации , които правят реклама, като казват ,че Вт е система измислена от китайска монахиня, и която е предназначена заспециално за жени. Рекламната кампания често прекрачва границите – каква е твоята позиция по този вапрос?
Вонг С.Л.: Искам набързо да представя моя възглед за историята на ВТ относно монахинята Нг Муи. Никъде няма писмени доказателства , че на ВТ наистина е лично нейно творение. Но пък и си задавам въпроса, дали наистина е важно това. Получили сме една невероятна бойна система – трябва ли да си трошим главите от къде точно е произлязла? Единствената реклама , която мове да се направи за Вт, е да се каже ,че той е перфектен. Нали знаеш , Филип, че когато един луд говори , само други луди могат да го разберат. „Лудите” приемат сляпо псевдо – мистичните техники и легендарните истории и така стават най- лесната плячка за тези, които искат да спечелят от тях. За жалост повечето от хората са такива. Малко са тези ,които са достатъчно интелигентни , че да могат да разберат богатството на една система, без нуждата от магическо шоу.

Ф.Байер: Имаш ли желание този маркетинг да престане и хората да потърсят реален ВТ?
Вонг С.Л.: Не, всъщност подобно нещо би било невъзможно. А пък и каква причина ще имам да тренирам „луди”? За да изучаваш наистина ВТ е нужно да притежаваш известна доза интелигентност, а тези , които я притежават скоро ще намерят пътя си.

Ф.Байер: В някои от така- наречените „Винг Тсун системи ” ВТ бива смесен с други бойни изкуства. Какво мислиш по този въпрос?
Вонг С.Л.: Единственото , което мога да кажа, е че няма да проработи – ВТ е базиран накратки прецизирани движения , които следват няколко принципа , докато другите бойни системи имат други начини , покоито постигат целта си. Хаосът е предпрограмиран.

Ф.Байер: Какви са днес целите , желанията и надеждите ти относно ВТ?
Вонг С.Л.: Със сигурност на преден план стои задачата за обучаване на хора в Европа , които да могат разпространят ВТ. Преди , когато още нямах семейство, имах лукса да търся сам учениците си и да ги обучавам безплатно, но когато се ожених и станах баща, вече не беше възможно. В момента се опитвам да обуча хората максимално добре за парите, които плащат, но моите усилия трябва да съвпадат с техните. Моето желание е свързано с хората, които са тренирали ВТ преди в някоя друга система : да не се предават , а да намерят кураж и упоритост да продължат да работят върху себе си. А за всички , които са имали късмета да намерят правилния учител , се надявам никога да не загубят удивлението си от ВТ и да се наслаждават на приятелството му

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010 19:58 
Администратор
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 2:16
Школа ли има вече в Шумен?
По метода на Уонг или Люн Тинг работите?
Доколкото знам, Ф.Байер е ученик на Вонг Шун Люн, а "Тсун" е запазена марка на модифицирания стил на ЛТ. Може би интервюто не е преведено коректно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010 21:47 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

(автор на темата)
По метода на Вонг/Уонг
Скоро ще функционира както трябва школата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010 21:59 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 02 Авг 2009 14:31
Дай, ако обичаш, малко повече инфо- къде, кога, колко струва, кой е баш майстора, изисквания, възрастови ограничения :O01.gif и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010 22:50 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

(автор на темата)
Баш майстора се казва Николай Кръстев тренирал и тренира при Борил Караиванов(Ученик и личен приятел на Миленко Козлица).Мястото е военното училище цената е 30 лева на месец за 3 тренировки в седмица.Ограничения няма.Тренировка има утре(сряда) в 18:00.За сега часовете и дните варират,но това няма да продължи така.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2010 0:22 
Администратор
Аватар

Миленко и Борил са известни имена.
Поздравления.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2010 0:33 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

(автор на темата)
Много ще се радвам ако те видя и теб веднъж в залата адаш :).Запознат съм ,че нямаш много време за такива неща в момента ,но ще ми е приятно да обменим опит,който със сигурност имаш повече от мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2010 0:04 
Администратор
Аватар

Тази вечер имах ангажимент, но поне ще пробвам да дойда на една тренировка.
Относно системни занимания, мога едва след 2-3 месеца.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2010 9:28 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Цитат:
Но можеш да си вземеш винкела и да го пробваш Оли, пак ако все пак размислиш може да ме пробваш и мен. Пък щом си с винкел и всички са равни пред него, аз ще си нося каквото намеря за добре.

Не си помисляй да раздаваш косвени/ директни заплахи във форума. Мнението на Оскиморон е очевидна шега. Твоята реакция е недопустима, още едно такова мнение и ще се запознаеш с процедурите във Форумът на Шумен.

Може и аз да дойда се пробвам някой път. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2010 15:16 
Нов потребител
Нов потребител

Не си помисляй да раздаваш косвени/ директни заплахи във форума. Мнението на Оскиморон е очевидна шега. Твоята реакция е недопустима, още едно такова мнение и ще се запознаеш с процедурите във Форумът на Шумен.

Благодаря за напомнянето, меко казано. Ако не друго винаги си признавам грешките. В случая реакцията ми беше първосигнална, но откъде да знам, кой е Оксиморон и защо се шегува. Пък доколкото знам, Oliver Hart е реагирал по смисъл също като мен в конкретния разговор. Така, че и моята реакция също може да се тълкува като шега/при силно развито чувство за хумор естествено/. А за пробването съм на същото мнение. Трябва да се пробва, винаги има какво да се научи, почти от всеки. Последните ми опити с двама-трима боксьори, тай-боксьори и т.н. в по-подходяща възрастова и физическа форма от мен, ме убедиха за пореден път в това. Това е и една от причините да увелича интензивността и честотата на тренировките си. И е нормално с повишаване на възможностите ми /а те е неизбежно да се повишават, макар и в някакви граници/ да повиша броя на съответните проби, дори и да са проби-грешки повечето, това не ме притеснява.
За мен най-важни са: целта, мотивацията и отношението, което имаш към тези процеси и другите участници в тях.
Мисля, че това включване вече е по-подходящо за трениращ бойни изкуства, пък и по точно отразява отношението ми по темата.
Пожелавам ти и на теб успех при откриването и разрешаването на най-необходимите ти проби и то не само в бойните изкуства.

-- съб яну 16, 2010 16:20 --

Dobo написа:
Цитат:
Но можеш да си вземеш винкела и да го пробваш Оли, пак ако все пак размислиш може да ме пробваш и мен. Пък щом си с винкел и всички са равни пред него, аз ще си нося каквото намеря за добре.

Към този цитат е написаното по горе от мен.

-- съб яну 16, 2010 16:23 --

Не го докарах нещо с цитатите, но е ясно за какво става на въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2010 15:50 
dj_flirt
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:22
Дайте малко повече инфо.Искам да се захвана да спортувам нещо,но не знам какво.Има ли тука група за начинаещи?Голямо ли е физическото натоварване?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2010 16:03 
Нов потребител
Нов потребител

По принцип всички сме начинаещи. Едни на три-четири години тренировки/специално за винг-чун?, двама на няколко месеца и останалите на няколко тренировки. Основен принцип, по който са построени тренировките на Борил и Миленко е 1/2 от времето да е посветено на развитието нафизически качества.
За в бъдеще ще се опитваме да се придържаме към този принцип. Всякакви видове лицеви опори, подскоци, спринтове, работа с въже... и развиване на гъвкавост. Стремежа е физическото натоварване да е голямо, но да позволява след това още 30,40 минути, работа за техника. Естествено, че всеки сам си преценява възможностите, не сме в Seal, Делта Форс. От февруари най-късно ще се сформира групата и нещата ще тръгнат планомерно и организирано.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2010 16:19 
dj_flirt
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:22
Добре ми се вижда.Ще си помисля докато свърши сесията.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Дек 2023 19:40

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: