Я си кажете мнението според мене най-добрия доктайп е липсващия
Поне при мене така работи най-еднакво всичко при всички браузъри.
Случая със scouts-shumen.org е подобен гледам да си налагам да пиша XHTML Strict или Transitional обаче там ти изникват бъгове който преди не си ги имал и винаги ми е било много трудно да ги оправям щото и трудно се намира инфо в google защото трудно се описва проблема
Отделно и супер изтърканото да пишеш на div-ове ок ама както беше при мене ЧЗВ-то да го закача към фуутъра ами не става и не става( в момента сме го откачили защото е по-добре като има много текст в съдържанието на страницата ). Не може да ми се разпънат средните дивове в които ми беше инфото и това е. И всичките отворковци в bgdev.org мълчаха и никой нищо не каза. Накрая не остана време да се уча и си го направих с таблица.
За това аз лично не робувам на някакви тенденции с които крайният резултат няма значение.
Отделно смятам, че валидатора е много полезен туул не е важно кой стандарт спазваш или не спазваш той ти вади грешките. Най-коварното изтърван таг или нещо подобно.
HTML стандартите мисля че се добра идея ама нищо повече. Всичко в web е каша така или иначе
Шум.БГ-то и то е пълно с грешки но аз не бях дизайнера така че не ми тежи на съвестта
Иначе последните сайтове гледам да ги подкарвам с доктайп-с че ми бие по егото някой като каже виж са тука грешки имаш.
Казвайте вие.