Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6357 Местоположение: Шумен,Центъра на света
(автор на темата)
Троловете се държат, в най-общия смисъл на думата, като хулигани. Някои хора се държат като тролове с цел собствено развлечение, получавайки удоволствие от собствените си действия. Понякога това са хора, които искат да привлекат вниманието върху своята персона или фанатично вярващи в нещо. Троловете от този вид се наслаждават повече от процеса, отколкото от резултата. Самите тролове се делят на два вида - прост и сложен. Простите тролове се разпознават от пръв поглед, поведението им е предизвикателно, отправят директни ругатни и целенасочено нарушават правилата. Сложните тролове отлично познават правилата в сайтовете, където се подвизават и го правят на границата на нарушаването им, често карайки администраторите да превишат пълномощията си или да нарушат собствените си правила. Често троловете имат за цел отклоняване на вниманието от основната тема и превръщането на конструктивното обсъждане в дрязга. Един от основните използвани методи е нападателният - агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове и т.н.
Ако някой се познае да не се чуди дали се отнася за него. Не, не се отнася. Това е просто майтап.
(автор на темата)
Не според мен, според определението за форумен трол описано в Уикипедия даже. Много точно пасва определението на жълтата група. Хулигани не спазващи правила, обиждащи, разпространяващи клевети ( знаещи, че българското законодателство не може да се справи с такива клеветни твърдения в интернет ), умишлено провалящи теми, спамващи и т.н. Но то си е описано.
(автор на темата)
Що да се пазиш? Всеки сам си избира от кого да се пази и как. Забравящите правилата влизат в групата. Спомнят си че има правила и излизат от групата. Лесно е.
За мен е трудно да асимилирам защо примерно Zappa, когото 96% от хората тук искат да четат, не може да пише. Вместо него ще четем Уикипедията, доста смислено и образователно Нищо от горното, Добо, не асоциирам с него, ще ме прощаваш!
Е вместо на "трола" Запа, можем да се насладим на нищоказването на Тери, *****та на Ловеца, тинейджърския флууд... Дори и Бърби, юзърът, от който самите тролове се плашат, вече спря да пише.
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Бе не сме само ние дето не си разбираме от работата- и други не разбират, ама това не им пречи.
Чакай да се доизясня. Знам как се държи четка, как се работи с маслени бои, имам доста добра представа от композиция, анатомия, изчел съм доста книги и правила за рисуване. Но добър художник никога няма да стана. Не че нямам желание. Ама пък що нещо картина след картина творя и една от друга по криви. И тия дето не ми харесват картините нямат право да се обаждат. Да им дам по един лист и на тях да видим какво ще направят те.
Демек в резюме само с желание не става...
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Тук е от: 09 Фев 2007 15:36 Мнения: 2539 Местоположение: Назад във времето , когато България беше царство!
Не бил западнал форума,да да.. цял ден тъпея на работа и рефрешвам на всеки 10 минути за смислено мнение.По-пусто е от Казанджийската след 21 часа вечерта,няма кой да те напсува даже.В един битпазар се е превърнал форума,като ми потрябва стоманен ланец или тапицерия за Астра втора употреба ще вляза пак....
_________________ "Всичко е добро, когато е добро за България" - Стефан Стамболов
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Юни 2025 1:08
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения