ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Юни 2025 21:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Metal Ist Krieg!!1!1! 88
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 0:06 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 27 Яну 2007 1:02
(автор на темата)
Сценарий за "30" - повърхностна пародия на филмът "300"

ACT 1

На Аязмото бе валяло. Свежият мирис на озон след дъжд не можеше да скрие огънът в душата на метълите, които го разпалваха с водка. В края на полянката стояха двама души, вперили очи един в друг - единият покорно навел глава, а другият гледащ го гордо. Другите наблюдаваха това, но никой не смееше да каже нещо - времето бе единственото, което щеше да реши съдбата на тези различни хора. Метълът вдигна глава, не изтърпя наглостта и унижението, изненадващо стовари кубинката си в корема на пратенника и го запрати в калта. Розовите му дрешки се изкаляха и той побягна. "TONIGHT WE DINE IN "DRUMS"!" изкрещя той. Казваха му Брус, понеже беше фен на Мейдън. Всеки се зовеше според бандата, която харесваше, бяха различни един от друг на вид, на възраст и размер, на умения и знания, всички вярваха в различни неща, но ги обединяваше едно - непримирението.

ACT 2

Стои на своят трон, всемогъщият Азисий, предвождащ армия от фешъни , тълпящи се на орди пред своя предводител под ориенталско-мазните звуци на чумата, от която те се хранеха - Чалгата. Той си бе купил нови слънчеви очила (бел. авт. - от онези, полицайските, които станаха модерни) и се оглеждаше в огледалце, дали му стоят добре. Неспокоен е. Пита робът:
- Как ме намираш, парцал, седят ли ми?
- Нищо не ти стои добре, о премазний Азисий - откровен е фешънслейв-ът.
Азис се присяга и го перва по изрусените кичури. Робът пада в безсъзнание, защото не е можал да преживее, че прическата му разрошена. В този миг идва друг фешън роб и оведомява Кралят на Чалгарската империя, че някаква тълпа от метъли не се подчинява на потурчането и простотията. Азисий става още по-неспокоен. Гали се по изсребрената брада.
- Баце, сигурни ли сте, че ги засипахте с помия? (бел. авт. - Азисий, който съзнава своето могъщество, не влага никакъв смисъл в думата "баце", просто така е модерно да се казва).
- Пробвахте ли с Екстра Нина - прошепва неуверено той.
- Цялата олд скул чалга дори пробвахме. Действа им само докато са подвластни на алкохол, после пак нищо.
Азисий, владетелят на Балканите и Мала Азия, Кралят на чалгата, всемогъщ и позлатен, щракна недоволно с пръсти, намръщи се, сложи ръце върху бялата си булчинска рокля и прошепна злобно:
- Унищожете ги... и ми донесете всичкия метал по тях, ще го дам за скрап, както би направил всеки от моя род. Но първо, отиваме в "Планета", днес ще ми играе кючек Деска (бел. авт. - Десислава)!
Истеричният смях на Краля се загуби в далечината под веселият ритъм на свирните на циганският оркестър.

ACT 3

Трийсет метъла бяха заели позиции на прохода до библиотеката. Знаеха, че ордите на Азисий щяха да започна да прииждат от Курвенщрасе, затова напрегнатите им погледи бяха отправени на юг, около тях в ехото на тунела се тресеше Godsmack - Аwake, а сорсърките от задна линия блес-ваха.
Идват от долу. Целият руски порозовява, а Кралят е довел от далечните анадолски земи Таркан, който надъхва войските със няколко хита от репертоара си. Щурмуват.
Първи нападат няколкото десетки цигани от Лозенец, които по пътя си биват избити от няколко скинари със тениски на Рамщайн в засада. Малцината, които стигат до редиците на непокорните, биват безмилостно намушени. Кралят е разгневен. Изпраща най-елитната си армия - Дископедалите. От север към тях хвърчат копия, но остриетата се плъзгат по бръснатите им крачета и не нанасят поражения. Въоръжени с тежки ланци, те се напредват. Метълите грабват щитове и мечове и под звуците на тру групата Manowar се врязват в дископедалите. Тежките
- Целете се в косите им - крещи Брус.
И наистина. Напомпените елитни бойци на Азисий, бягат един по един разплакани, щом русите им кичури паднат от главата им. Прииждат нови и нови орди, Азисий не щади войските си. Таркан публично изгаря тениска на Найтуиш.

ACT 4

Когато силата не помага, на помощ идва магията. Върху метълите се изливат стотици курвенски парфюми. Въпреки силната смрад, те спират за момент, поемат въздух и продължават щурма си към разголените четвъртокласнички, любимките на Азисий. Екзотични животни от целият ориент биват пуснати в битката, тунинговани голфове двойки и опел тигри... Уви, те са тромави, а бойното поле е хлъзгаво. От прекалено много гъзария и излишен харч, никой звяр няма гуми за мокра настилка и половината се изпозабиват във стълбовете, избухвайки в пламъци.

ACT 5

Азисий се среща със Брус и му предлага да се откаже. Опитва се да го подкупи, с турски анцузи и фешънски розови блузки, с пластмасови цветни гривни и с касетки на Радо Шишарката. Уви, всичко е напразно, Кралят бива поруган. Той обаче знае, че в редиците на метълите има предател, който ще му издаде слабото им място. И ето, едва сетил се, Азисий наблюдава в далечината завръщането на Коцко Хамелеона, син на рокер, но непреуспял поп-фолк певец, но отличен разузнавач. Преоблечен като имоу (бел. авт. - emo), той е откраднал органайзера на Брус, в който пише за всички слабости на терена. Азисий го преглежда внимателно и си му идва идея. Дава заповед на фешъните да се промъкнат в библиотеката и да обградят метълите. Това е първото им влизане на такова място и фешъните се чувстват доста тъпо в библиотека, успяват да намерят тайния проход и обграждат метълите.

ACT 6

Азисий и Брус отново се срещат. Кралят му нарежда да се предаде и да прослуша чалга. Метълът навежда глава. Дългата коса му пречи. Отметва я. Коженото яке му тежи. Сваля го. Фешън крещи:
- И ножът ти!
Ножът пада на земята.
- Ти там, Коцко. Слушай чалга завинаги!
Коцко разбира грешката си, но вече е прекалено късно. В главата му вече не звучи Преслава, а Black Sabbath. Вижда сцената как старият му баща го укорява и не сдържа сълзите си.
- Брус, ножът ти!
Някой отзад хвърля нож на Брус.
Азисий крещи:
- Изкормете ги!

ACT 7

Косата му пречеше, стесняваше полезрението му, а той трябваше да види надалеч.
Коженото яке му тежеше, изкарваше го от равновесие, а целта му бе далеч.
Ножът е продължение на ръката. Той се изплъзва от пръстите и лети. Лети, пред смаяните погледи на чалгарите, лети и цепи влажният градски въздух, пропит със отрови от обгазяване, но усещащ се аромат на липов цвят. Лети. Лети...
Ножът одрасква врата на Азисий и големият блестящ християнски кръст, висящ на врата му, полита към земята. Острието продължава своят полет и избива микрофона, от ръката на Таркан. За миг настава пълна тишина. За миг времето сякаш е спряло.
- За метъла... - казва някой с тениска на Slayer, душащ някакъв фешън.
- ...аз живях... - продължава думите му ентусиазирано друг метъл.
-.. и за метъла...
- ...аз ще умра! - довършват в хор всички, докато биват пребивани от засипващите ги фешънски часовници и розови гривнички, на които пише S.E.X.

ACT 8

Скоро в цяла България се вдигнаха метъл бунтове. Първо Пловдив, после Враца, последваха ги и други... Горящи дискотеки, валяци, газещи дискове на Софи Маринова, осъдени фризьори и производители на розови блузки за мъже... Азисий, по нареждане на ДПС, се оттегли на безопасно в Ориента, но за съжаление го сбъркаха с иракския терорист Тарик Азиз и американците бомбардираха фолк заведението му, от което останаха само руини.
Всичко това бе началото на края на една изкуствена култура, изградена от простотията на хората и притъпяваща духовното им богатство.

Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear that someones always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someones allways there

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 10:53 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:06
:C9.gif :C9.gif IMBA

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 11:05 
Focken' Koko Bryce
Аватар

Тук е от: 06 Фев 2007 22:23
Поклон!!!
Чудесно е! :C9.gif :B1.gif

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 12:21 
-= Макс =-
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 22:50
Изображение
Браво.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 14:59 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:07
Само дето мазните и некъпани металяги са в пъти по-ужасни от така наречените чалгари ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 15:22 
Focken' Koko Bryce
Аватар

Тук е от: 06 Фев 2007 22:23
Мечок, да ти изглеждам мазен и некъпан? Hunter13 отговаря ли на описанието?
Аз като бях на неговите години се носех с дълга, редовно измита коса, кожено яке и ползвах KENZO. Бяхме доста народ металяги, ама един не миришеше и не беше мазен. :evil:

Виж, закоравелия чалгар, дето задължително сяда в 19ч на 1/2 кило ракия с 2-3 глави чесън в акомпанимента на планета тв или нещо от сорта е къде-къде по-ароматно животно! :lol:

И най-мощното чалга оръжие в армията на Азисий - http://www.youtube.com/watch?v=QjTyyT-V5vM :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 17:35 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Ти и митака може да не отговаряте на описанието, но голяма част от така наречените метали са адски нечистоплътни :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007 17:37 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 11 Фев 2007 19:15
Аз си слушам всичко не отричам , че и метъла е много добра музика .. но и чалгата си я слушам (по рядко) но като съм принуден в някой случай!

"You've supped your last Guinness,lad, it's the end of your days,"
Take my ashes to Old Trafford and spread them around,
and they won't win a match while I'm haunting the ground.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007 13:57 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 13:11
ME4O_TURIST написа:
Ти и митака може да не отговаряте на описанието, но голяма част от така наречените метали са адски нечистоплътни :)

аве мечок, земи отиди до пейки над перко (ако въобще успееш да стигнеш до там спрян от някой "мазна метълска банда" заради розовите ти нежни дрешки и "чистите" руси кичури косица) и виж колко от метълягите миришат, шадраван си ти и шадраван ше си останеш!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007 17:14 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Нещо си объркал малка чурке :) Нито нося розови тениски, нито съм педеРУС 8)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007 17:22 
Ентусиаст
Ентусиаст

Тук е от: 16 Май 2007 21:23
Не мога да разбера, драги метали, защо се обиждате? Нима не знаете, че много хора из вашите редици отговарят на "обидното" описание? Ако вие не сте такива, това може да бъде само повод да се радвате! Не прави чест на никой да носи кубинки в 40 градусов летен ден, а след това да казва, че не са му изпотени и умирисани краката! А тази дълга коса? Дали всички върли металяги полагат необходимите грижи тя да е чиста? Аз съм виждал доста, които определено предпочитат май само в сряда и неделя да се къпят. Отделно сигурно 70% от металите вместо съвременни козметични средства за борба с изпотяването използват талк... Кво да си говорим повече?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007 20:52 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 05 Фев 2007 15:55
Не знам къде и какви "металяги"си срещал и душил, но определено не се съгласявам с това, слушането на определен вид музика да се отъждествява с личната хигиена на човека.
И ако темата не се върне, там където е почнала, ще трябва да се вземат мерки.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007 10:21 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2007 23:28
Любимият ми цитат от Manowar:
"Kill, kill!"
Между другото филма 300 си е една чалга.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007 12:19 
Администратор
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 2:16
Това ми заприлича на сюжет за книга игра :)

То хумор уж, но взех едно GSM-че на нашите, с карта на Globul и сега като им звъня чувам с децибелите на бракуван селскостопански аероплан баш вокалът на Слави - "кажи на майка си сега"... :evil:

Някой да знае как може да се премахне тази гадост?? Или трябва да ходя в офиса им, да спрат безобразието?

Да си прост не е по твоя вина, но да разпространяваш това си качество като култура, това вече е нагло :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007 19:08 
Напреднал
Напреднал

Тук е от: 11 Май 2007 14:22
Познавам малко метли,
един от тях ми е голям приятел,но не е такъв тип метъл,а тез new metal там кат тях се прай,лимп бизкит корн и т.н.
Момчето си се поддържа както трябва,и винаги е бил намясто.
Отностно всички други които познавам,под всякаква критика!
Случки:един метъл Мони се казва,отиде да се подстригва,косата му беше дълга и реши че иска къса.При подстригването,ФРИЗЙОРА СЕ ПОГНУСИ ! в косата му имаше някакви мъхове,лепнеше....въобще беше ме срам че съм му придрожител.Да не казвам че момчето се къпеше веднъж на две седмици....... и особенно след първата седмица не се стоеше покрай него.... в момента е ГЕЙ ли педерас ли кфото му се вика там.не се майтапя !От години не съм го виждал но ако го видя ще го псувам цялден.
Друга позната:къпеше се на около месец...... брат й казваше че само сътрин в огледалото й е контакта с вода...
Още 2ма познати:с месеци обличат всеки ден едни и същи дрехи.... с тях спят дори!
Така че,който каквото и да ми разправя,за мен метлите са неподдържащи се хора........ ест има и изключения,но са малко.
Отностно чалгата........... не съм привърженик,но примерно мечо нямам нищо против,друг е въпроса за хората с фйешън прически и ранички през рамо :evil: това за мен са най големите ...............
Това е моето становище и немисля че скоро ще се промени!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Юни 2025 21:35

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: