Тук е от: 15 Окт 2007 10:24 Мнения: 653 Местоположение: DreamLanD (автор на темата)
Ставаме рано сутринта с идеята, че днес е обикновен работен ден…но не! След като час сме изравяли колата си от преспите, с които са ни затрупали нашите, толкова “дейни” снегорини, потегляме. Обстановката, обаче се оказва не чак толкова “проходима при зимни условия”. Все пак някак се добираме до “Булеварда” – главната улица в града…няма как поне тя да е непроходима!? Е няма как, ама има! Толкова е заледено, че човек се пита дали не би било по-добре да си отъпква пътечки по второстепенните улици!? Както и да е…оцеляхме след екстремните преживявания и вече сме близо до работа, само дето трябва да спрем някъде другаде, защото господата от снегопочистването са имали неотложна работа и не са могли да минат от тук-на нас това не ни пречи. Стигаме някак до работното място и като едни съвестни граждани изравяме снега наоколо, за да не ни глоби общината…Не е ли малко смешно само ние да изпълняваме дължимото? Обаче, ако това ви се струва кофти, то явно не сте пробвали да стигнете до някое село…Както си пътувате, пътя ви се вижда идеално равен, но изведнъж колата спира и се оказва, че гумите ви са във въздуха, а колата ви стои на прагове, в една изненадващо дълбока пряспа. Дали не трябваше първо да проверим с едно колче, колко е дълбоко??Или пък поне като не чистят да слагат по някоя друга предупредителна табелка!? Е хубавото е , че по селата има трактори, а докато чакате един такъв да се появи от някъде и да ви помогне, можете да погледнете към прясно залепената си винетка и да отправите призив към милата ни община (защо не и държава), пък бил той и нецензурен. И това е 21 век!
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14
Вики,как добре си го написала. Човек няма какво да допълни. Аз затова от 3-4 дни не съм се качвала на колата.Даже и цялата не съм я разринала от снега.Стои в една пряспа ,наполовина изчистена ,наполовина затрупана. И си ходя пеш. Падам ,ставам. Слава Богу,още не съм се почупила. Най-яки благословии отнасят от мен умниците от общината ,когато вървя по лъскавите плочки от Клистал нагоре към х-л Мадара.Засега наум ги благославям ,ама кога ли и на глас ще ги почна.
Тук е от: 11 Фев 2007 14:04 Мнения: 2846 Местоположение: у дома
За мен е поредния прекрасен зимен ден! Първо пих кафе пред копютъра, после смятахме и писахме букви с детето, после ходихме на шопинг, после и на пързалка. След гореща супа, сядам (лягам) да гледам филм до печката.
Тук е от: 02 Апр 2009 19:23 Мнения: 691 Местоположение: Пред компа
Старите хора са казали: дебел сняг-дебел комат! все някога ще се стопи снега, но всичко друго ще си е постарому което е по лошо,така че по добре човек да си съхранява нервната система колкото може,защото никой вече не му пука за другия.Жалко но факт!!!
-- пон яну 25, 2010 2:01 --
Иначе зимата наистина си е много красива.
_________________ Нема водорасли,водата е ЧИСТА!!!
Тук е от: 15 Окт 2007 10:24 Мнения: 653 Местоположение: DreamLanD (автор на темата)
Това ми напомня за една безумна случка... На кратко декеври бяхме закъсали 3-ма човека в снега (извънградско). Ситуацията никак не беше розова-озовахме се на неподходящо място в неподходящо време...няма смисъл да обеснявам дълго и широко, ще кажа само, че един снегорин ни видя че сме закъсали, мина пред предницата ни и замина, а единствените ни шансове останаха да се молим да стане чудо...и стана! Но мисълта ми е че тоя снегорин очевидно очакваше финансова стимулация, но искам да му кажа на пича да се моли един ден да не се случи същото на децата му, щото те може да нямат същия късмет като нас и да си умрат там докато някой ги намери.....ей така просто защото някой е бил твърде алчен да им помогне!
Не знам за другите как е, но тая година преоткрих красотата и на този, иначе недолюбван преди от мене сезон. Отново си припомних огромното предимство на нашия град пред останалите градове, в които съм бил. Нашето си шуменско плато е ужасно красиво дори при няакви си минус 18 градуса. И щъка от живот! Какви ли не хора може да види човек по него.
Заклети планинари, някакви спортисти, бодри (или не съвсем) пенсионери, разхождачи на песове, откачени дрифтъри с "резачки", диви алкохолици по заслоните, джипари решили да начупят раздатките, разни хора отчаяни от опитите си да отслабнат, млади тийнеджъри, които нищо не ги интересува освен това че са се сгушили с половинките си... всякакви хора има. И всичките с едни доволни ухилени физиономии като слизат отгоре. Остави природните красоти- има ги и навсякъде, обаче това, че има толкова луди, в добрия смисъл на думата, шуменци, ужасно много ме радва.
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Тук е от: 08 Яну 2007 18:46 Мнения: 4066 Местоположение: Шумен
Превърнете зимата и натрупалия (вече разтопяващ се) сняг в безкрайно удоволствие, като почистите колата си като този румънец, например Блокче, по блокче, така цели 90 минути
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Юни 2025 1:32
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения