ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Юни 2025 1:32

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Поредния прекрасен зимен ден!
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2010 10:47 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 15 Окт 2007 10:24
(автор на темата)
Ставаме рано сутринта с идеята, че днес е обикновен работен ден…но не! След като час сме изравяли колата си от преспите, с които са ни затрупали нашите, толкова “дейни” снегорини, потегляме. Обстановката, обаче се оказва не чак толкова “проходима при зимни условия”. Все пак някак се добираме до “Булеварда” – главната улица в града…няма как поне тя да е непроходима!? Е няма как, ама има! Толкова е заледено, че човек се пита дали не би било по-добре да си отъпква пътечки по второстепенните улици!? Както и да е…оцеляхме след екстремните преживявания и вече сме близо до работа, само дето трябва да спрем някъде другаде, защото господата от снегопочистването са имали неотложна работа и не са могли да минат от тук-на нас това не ни пречи. Стигаме някак до работното място и като едни съвестни граждани изравяме снега наоколо, за да не ни глоби общината…Не е ли малко смешно само ние да изпълняваме дължимото?
Обаче, ако това ви се струва кофти, то явно не сте пробвали да стигнете до някое село…Както си пътувате, пътя ви се вижда идеално равен, но изведнъж колата спира и се оказва, че гумите ви са във въздуха, а колата ви стои на прагове, в една изненадващо дълбока пряспа. Дали не трябваше първо да проверим с едно колче, колко е дълбоко??Или пък поне като не чистят да слагат по някоя друга предупредителна табелка!? Е хубавото е , че по селата има трактори, а докато чакате един такъв да се появи от някъде и да ви помогне, можете да погледнете към прясно залепената си винетка и да отправите призив към милата ни община (защо не и държава), пък бил той и нецензурен.
И това е 21 век!
:BB08.gif :BB08.gif :BB08.gif

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Поредния прекрасен зимен ден!
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2010 11:05 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Вики,как добре си го написала. :D
Човек няма какво да допълни.
Аз затова от 3-4 дни не съм се качвала на колата.Даже и цялата не съм я разринала от снега.Стои в една пряспа ,наполовина изчистена ,наполовина затрупана.
И си ходя пеш. Падам ,ставам. Слава Богу,още не съм се почупила.
Най-яки благословии отнасят от мен умниците от общината ,когато вървя по лъскавите плочки от Клистал нагоре към х-л Мадара.Засега наум ги благославям ,ама кога ли и на глас ще ги почна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2010 13:14 
Вор в законе
Аватар

Тук е от: 24 Авг 2007 23:22
Извън темата/подсказка:
Яяя, Викито възкръсна!! :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2010 13:27 
Велосипедист
Велосипедист

Тук е от: 11 Фев 2007 14:04
За мен е поредния прекрасен зимен ден!
Първо пих кафе пред копютъра, после смятахме и писахме букви с детето, после ходихме на шопинг, после и на пързалка. След гореща супа, сядам (лягам) да гледам филм до печката. :A1.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2010 19:46 
Ветеран
Ветеран
Аватар

(автор на темата)
Извън темата/подсказка:
Ами привет отново :D :A1.gif

Анелия и за мен би бил прекрасен ден, ако бях на твое място :B4.gif :O03.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010 13:27 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 07 Мар 2009 0:30
Моят поредерн зимен ден: Ставам, пия кафе и лягам да дремна, после ставам ям и лягам да спя.Общо взето това ми е ежедневието.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010 13:36 
Playful moods
Playful moods

Тук е от: 10 Мар 2008 10:08
Днес има пирятно слънце. Става за препичане. На сянка обаче е ужасно студено...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010 13:51 
VIP
VIP

Тук е от: 09 Яну 2007 21:19
И аз се пързалях с колата по обледените улици (Изкачването на "Петра" си е истинско шоу), но въпреки това зимата много ме зарадва, готино е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010 14:05 
Велосипедист
Велосипедист

Тук е от: 11 Фев 2007 14:04
Който каквото си го направи...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010 23:30 
Акварист
Акварист
Аватар

Тук е от: 02 Апр 2009 19:23
Старите хора са казали: дебел сняг-дебел комат! все някога ще се стопи снега, но всичко друго ще си е постарому което е по лошо,така че по добре човек да си съхранява нервната система колкото може,защото никой вече не му пука за другия.Жалко но факт!!!

-- пон яну 25, 2010 2:01 --

Иначе зимата наистина си е много красива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010 16:48 
Ветеран
Ветеран
Аватар

(автор на темата)
Това ми напомня за една безумна случка... На кратко декеври бяхме закъсали 3-ма човека в снега (извънградско). Ситуацията никак не беше розова-озовахме се на неподходящо място в неподходящо време...няма смисъл да обеснявам дълго и широко, ще кажа само, че един снегорин ни видя че сме закъсали, мина пред предницата ни и замина, а единствените ни шансове останаха да се молим да стане чудо...и стана! Но мисълта ми е че тоя снегорин очевидно очакваше финансова стимулация, но искам да му кажа на пича да се моли един ден да не се случи същото на децата му, щото те може да нямат същия късмет като нас и да си умрат там докато някой ги намери.....ей така просто защото някой е бил твърде алчен да им помогне! :K2.gif :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010 18:30 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Не знам за другите как е, но тая година преоткрих красотата и на този, иначе недолюбван преди от мене сезон. Отново си припомних огромното предимство на нашия град пред останалите градове, в които съм бил. Нашето си шуменско плато е ужасно красиво дори при няакви си минус 18 градуса. И щъка от живот! Какви ли не хора може да види човек по него.

Заклети планинари, някакви спортисти, бодри (или не съвсем) пенсионери, разхождачи на песове, откачени дрифтъри с "резачки", диви алкохолици по заслоните, джипари решили да начупят раздатките, разни хора отчаяни от опитите си да отслабнат, млади тийнеджъри, които нищо не ги интересува освен това че са се сгушили с половинките си... всякакви хора има. И всичките с едни доволни ухилени физиономии като слизат отгоре. Остави природните красоти- има ги и навсякъде, обаче това, че има толкова луди, в добрия смисъл на думата, шуменци, ужасно много ме радва. :B9.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2010 17:54 
Баш майстор
Баш майстор
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:46
Превърнете зимата и натрупалия (вече разтопяващ се) сняг в безкрайно удоволствие, като почистите колата си като този румънец, например :O01.gif Блокче, по блокче, така цели 90 минути :G8.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2010 18:25 
Playful moods
Playful moods

Тук е от: 10 Мар 2008 10:08
Дааа! Определено е безкрайно удоволствие! :D3.gif
Ще взема пример и на следващия сняг ще си почистя колата по същия начин! :N2.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2010 19:12 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 07 Мар 2009 0:30
Хайде да сме двамата.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Юни 2025 1:32

Информация за текущата активност