ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 14 Дек 2024 22:43

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Това ДА, това НЕ (автомобилна тема)
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2011 19:43 
Playful moods
Playful moods

Тук е от: 10 Мар 2008 10:08
Не на понятието "млад шофьор"!
"Младите шофьори са най-опасни на пътя"
Какво означава младите шофьори между 18 и 25г, ами тези, които вземат книжка на 35 - направо са "дърти" шофьори?! Перфектни и не правещи ПТП... :N2.gif
Проблемът не е в млади и стари, а в това, че не излизат научени и дисциплинирани шофьори!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2011 19:45 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:07
(автор на темата)
Подкрепям CMK ;) Всичко е много относително. Без да се самозабравям смея да твърдя, че съм много по-отговорен на пътя от доста шофьори с по-голям опит ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2012 18:02 
Нов потребител
Нов потребител
Аватар

Тук е от: 15 Ное 2011 14:00
Мога ли да запитам за колко парички може да се продаде Лада-четворка комби на около 100 000, в движение, добър външен вид, не е изгнила? :02_eh.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2012 10:30 
Колко струва годишен технически преглед? Отделно ли се минава преглед на газовото и колко струва и това?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2012 14:07 
Отделни прегледи са.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2012 14:52 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 17 Яну 2010 12:15
От тази година прегледа е общ мисля , че към 40 лв ми излезе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2013 21:21 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 18 Окт 2009 14:28
Обирджийска държава сме и "вер селям" Скъса ми се пружината на един от хъбовете,а искат да ми я продадат барабар с двата хъба. Не сме японци и американци да заменяме цели възли. Тук в тази държавичка всеки търговец иска да забогатее за една нощ. Аз и така ще си карам джипа,но вие ще стоите бедни и гладни докато си видите ушите.

-- Пон Фев 11, 2013 22:29 --

Заради тази пружина съм ядосан до няма и къде. Тази пуста алчност ни натрива зурлите в калта,ама ние продължаваме да рием. Ке бачкаш,ке,се потиш и копейката ще съхраняваш. Така се става богат,а не с золуми и изнудвания. Ще спиш и спокойно и няма да сънуваш айдуци!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2013 21:33 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Много алчни станаха и сервизите. Сега дори всичките ти части да направят около 30-40 лева, смяната им в зависимост от мястото може да скочи до 90 лева, че и нагоре. Търсете малките сервизчета, забутани по улички и гаражчета. Там също работят много добри специалисти, но няма да ви отрежат главата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2013 9:06 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 18:18
Освен, че са алчни са и големи мърлячи! Оставяш им безупречно чист автомобил - и вътре в купето и отвън! Отиваш да си вземеш автомобила и изпадаш в ужас - по кормилото един пръст гнус от масла и всякаква мръсотия, защото великият майстор го домързяло да си измие ръцете, същата гнус е навсякъде по таблото, скоростен лост и вратите! Защото не си е сменял и дрехите и не желае да постави нещо на седалката преди да седне, естествено и тя е в петна от масло! Върха на сладоледа е когато изчистиш калните капки от тавана на автомобила и видиш, че великите майстори са се опитали да прикрият, че са ти надрали боята на тавана, защото са държали нещо на него, докато са работели по твоя автомобил или по съседния автомобил! И това в сервиз с претенции в града! Никога не съм оспорвал какви цени ми се предлагат, защото аз искам КАЧЕСТВО и си плащам за него! И в този град, когато видят някой, че е коректен като клиент и му се качват на главата! Не съм автомобилен специалист и не искам да бъда, но имам приятели, които са автомобилни специалисти, но са от други големи градове! Тъжно е, когато разбереш, че след като си коректен КЛИЕНТ в шуменските сервизи, се опитват да те прецакват - гле'й го то'а к'ъв е балък!
Обидно е!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2013 11:08 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
По принцип съм съгласен с вас, но да спомена как седят неща от другата страна. Скорпионе, след като хъб-а се внася цял от вносителя, а пружината му е най-големия консуматив как очакваш някой да купува хъб-овете цели и да ти продава пружини само? Сигурен съм, че има начин да се припасне друга пружина, но трябва да се поровиш малко из форумите или да намериш алтернатива - пружина от друг хъб или каквото и да е, само да пасва пружината или да си поръчаш пружина, в България има няколко фирми, които произвеждат пружини.
Бийтфен, разликата от автомобил до автомобил е доста голяма - преди два месеца сменях в една седмица съединител на мазда и на лагуна, е след лагуната ми се прищя да се самоубия! Преди два дена сменях радиатор на Пежо 306 дизел - цял ден мъки и кошмари. Ако трябва да се смени ангренаж на пежо 806 или на Клио 1,8 16волта, където се смъква двигателя мислиш ли, че ще ти взема пари колкото за смяна на ангренаж на пасат 2-ка, която е за 1 час работа?
Валери, ти като влезеш в сервиза уточняваш ли го тоя детайл? Щото за да пазя хигиената в колата ти примерно за една проста смяна на кормилен накрайник аз ще трябва да се измия и преоблека 5 пъти - лошо няма разбира се ама ако накрайника ти струва 15-ина лева, реглажа на предницата също 15 не си мисли, че ще ти взема 10-15 лева за смяната след като съм загубил половин ден в миене и преобличане, ако в името на чистотата на колата си готов да прежалиш 50 кинта за труд за нещо толкова елементарно мисля, че никой няма да ти се разсърди, но трябва предварително да го уточниш. А иначе сервизите, където се работи с бели престилки са или такива без работа или по филмите :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2013 11:28 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Спор няма, големи мърлячи са т.н "майстори".
И това се отнася не само до автомонтьорите, но и тези в строителството. След ремонт винаги оставят пълна кочина, да не говорим че пушат където им падне, хвърлят фасове, ходят с мръсните обувки из целия апартамент... гнусна история.
А от познати, които работят в строителни бригади в Англия знам, че след като приключат обекта са длъжни да го оставят в състяние по-чисто от аптека. Но на нашите "майстори" им е под достойнството да се занимават с такива неща. А като изчистиш след тях лъсва и майсторлъка им. :G8.gif
Между другото във фирмения сервиз на "Автомотор" (Ситроен) във Варна ти връщат колата измита, независимо в какъв вид си я дал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2013 14:35 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
@scorpion, някой продаваше хъб за Кия във форума, ако ти трябва за такъв автомобил. Само пружина няма като резервна част, обаче може да се намери подобна... при добро желание. :)
За цените няма горна граница, в някои случаи се преминава от ремонт към реставрация :O01.gif И няма връзка колко струват частите спрямо ремонта - дали 10/300 и 300/10(проверено!). :twisted:
За чисти ръце на автомонтьор... проверката е "Здрасти!" :ROTFL За дрехи си е според човека. Преди години ми писна да усещам как ми побелява косата при всяко мазно петно в нечий автомобил и/или обявена5 пъти цена за ремонт. Реших си проблема радикално - освободих всички колеги и началници. 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2013 16:55 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Чопър написа:
По принцип съм съгласен с вас, но да спомена как седят неща от другата страна. Скорпионе, след като хъб-а се внася цял от вносителя, а пружината му е най-големия консуматив как очакваш някой да купува хъб-овете цели и да ти продава пружини само? Сигурен съм, че има начин да се припасне друга пружина, но трябва да се поровиш малко из форумите или да намериш алтернатива - пружина от друг хъб или каквото и да е, само да пасва пружината или да си поръчаш пружина, в България има няколко фирми, които произвеждат пружини.
Бийтфен, разликата от автомобил до автомобил е доста голяма - преди два месеца сменях в една седмица съединител на мазда и на лагуна, е след лагуната ми се прищя да се самоубия! Преди два дена сменях радиатор на Пежо 306 дизел - цял ден мъки и кошмари. Ако трябва да се смени ангренаж на пежо 806 или на Клио 1,8 16волта, където се смъква двигателя мислиш ли, че ще ти взема пари колкото за смяна на ангренаж на пасат 2-ка, която е за 1 час работа?
Валери, ти като влезеш в сервиза уточняваш ли го тоя детайл? Щото за да пазя хигиената в колата ти примерно за една проста смяна на кормилен накрайник аз ще трябва да се измия и преоблека 5 пъти - лошо няма разбира се ама ако накрайника ти струва 15-ина лева, реглажа на предницата също 15 не си мисли, че ще ти взема 10-15 лева за смяната след като съм загубил половин ден в миене и преобличане, ако в името на чистотата на колата си готов да прежалиш 50 кинта за труд за нещо толкова елементарно мисля, че никой няма да ти се разсърди, но трябва предварително да го уточниш. А иначе сервизите, където се работи с бели престилки са или такива без работа или по филмите :lol:

@Чопър
Изобщо не става въпрос за каквато и да е работа в купето! Мацаницата е след "пробно" каране на автомобила за да се види резултата след смяна на т.нар. консумативи в двигателния "отсек", ако мога така да го нарека! Нищо особенно!!! По принцип съм доволен от сервиза, но явно във всяко стадо си има и някоя издънка! И винаги съм си мислел, че в един "реномиран" сервиз всичко трябва да е "по подразбиране"! За мен самия ще бъде обидно да направя забележка ПРЕДВАРИТЕЛНО на някой специалист да не бъде мърляч! А да не говорим за него самия! НО явно реалността в Шумен е такава!
И между другото има един "сервиз" в града, ако мога така да го нарека, защото всъщност се занимават с друга по-тънка работа, и са били споменавани във форума, които при едно много дребно нещо за отстраняване по купето, едва ли не ми опаковаха и седалките, и вратите, табло, отвън по купето където работиха, без това да беше необходимо! Без дума да съм казал! Е, изпратил съм им поне още 10-на приятели като клиенти!
И проблемът клиент - "бизнесмен" в града не е свързан само с автосервизите, а и с почти всички сфери! Например от години не си купувам дрехи и обувки в Шумен и т.н. и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2013 22:48 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Цитат:
И проблемът клиент - "бизнесмен" в града не е свързан само с автосервизите, а и с почти всички сфери!

Абсолютен факт и много сериозен проблем!

@Чопър
Ако ти си едновременно собственик и майстор на сервиза си е нормлано да определяш различна цена според трудността на работата и времето за нейното извършване. Но аз говоря за по-големи сервизи, където си има общо взето твърд ценоразпис - без значения на каква кола ще се работи. И тогава не се връзват нещата - за 15 минути работа и за 1 час да вземеш все 60 лева (примерно) някак ....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2013 17:23 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Препоръчайте автосервиз за личен автомобил (дизел) за "нормални" процедури, като:
- смяна на масло и филтри (маслен, горивен, купе);
- подръжка/преглед на ходова част - накладки и т.н.;
- "компютърна" диагностика, ел. системи и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 14 Дек 2024 22:43

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: