ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 14 Дек 2024 21:31

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Това ДА, това НЕ (автомобилна тема)
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2014 12:18 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Време е за руска пропаганда.

Ето я и новата Нива

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2014 12:51 
Двигателят на Peugeot(Франция), скоростната кутия на General Motors(САЩ), марката на автомобила Chevrolet(САЩ). Кое аджеба е руско освен завода и пияните мужици, които ще го сглобяват?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2014 14:46 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
Eau_de_Clone: и какво му е точно "Нива"-та на това? Че се СГЛОБЯВА в завод на ВАЗ с една единствена цел - заобикаляне на митническите такси?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2014 18:53 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Шевролет Нива се прави от повече от 10 години, при видяното досега не очаквам, че ще има нещо различно от досегашните боклуци. По-добре Лада Нива, която е с 40 годишна технология, но все пак по-добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014 13:03 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Само Чопър разбра хумора - тази Нива е толкова руска, колкото и айфеловата кула. И толкова Шевролет, колкото патица по пекински.
Но като цяло руснакът почна по китайския начин - копирай всичко добро, без никакво побълга... как да го кажа... порусначване.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014 15:50 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Руснака отдавна я има тая идея, но няма човешки ресурс който да я реализира. Руснаците имат наистина сериозна нужда от по-специфичен автопарк – хем съобразен с лошата инфраструктура, понякога никаква, хем да е удобен и издръжлив (поне частично) като западните автомобили. Проблема е, че манталитета и технологията с която разполагат е 40 години назад – Шевролет Нива е доказателство за това, също така и копираха „катъра на Европа” форд Транзит (феноменално добър товарен автомобил, съчетал евтина подръжка, товароносимост и издръжливост) направиха ГАЗелъ и се получи една уродлива конструкция дето се чудиш кой с какъв акъл е успял да осере толкова добра концепция на Транзит-а! Газелата върви като ненормална, харчи като такава и гние като опел – нищо общо с Транзит.... :ROTFL Затова и все още руснаците си карат техните таратайки защото трудно ще устиска някоя западна колица на ненормалните условия да я кара мат пиян мужик по една педя кал и сервизния му инструмент да се състои от чук, тел и права отвертка с която си затиска прозореца да не падне... :ROTFL :ROTFL Иначе макар, че според западните производители руския пазар е на около 9-10 място пазара там непрекъснато расте и в общи линии не се притесниха особено от ембаргото на Путин щото дефакто с него той стимулира местното производство, а там правят коли и ФауВе и БМВ и Шевролет......
Иначе Китайците я правят тая кондика – копират добре позната западна технология, свалят и безумно много себестойността ползвайки евтина работна ръка и по-нискокачествени материали и се получава номера, щото за едно и също нещо понякога китайския аналог е 5-6 пъти по-евтин. Японците пък правят друго – взимат ноу хау, правят го по безумно прецизен начин и резултата е продукт скъп, но много качествен, на който можеш да разчиташ :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2018 18:33 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 23 Юли 2013 13:34
Здравейте , да питам някой знае ли какъв е реда за регистриране на кола с регистрация от друг град ( Варна)
По скоро реда на гишетата през който трябва да се мине..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2018 19:38 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Не на "Динко"! Намира се в един гараж над Арена. Намира се в гаража след уговорка по телефона. Хвали се, че бил собственик на някакъв сервиз за Жигули едно време.
Тоя индивид имаше една проста задача - да извади дюзите от колата ми, за да ги занесем в друг сервиз да ги тестват и след това да ги завие отново. И сега покрай едната ми дюза има теч.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: .: Това ДА, това НЕ (автомобилна тема)
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2019 15:22 
Титан на мисълта
Аватар

НЕ НА Стоян!!!Работи в началото на село Ивански. Някакъв роднина на Марчев бил.
Отидох при него за кърпене. Разбрахме се за цена и след няколко дена ми се обади да иска разрешение да ремонтира и праговете. Дадох му такова.
Няколко седмици по-късно отидох да видя как върви ремонта. Когато бях там излезе от караваната, престори се, че ми сглобява колата. Видях колата и реших по-скоро да си ходя, за да го оставя да работи. Той обаче пак се засили към караваната, но преди да влезе ми каза да си купя нов крик, защото не се е справил с ремонта на праговете. А преди да започне той да ремонтира каквото и да е по колата, не съм имал проблем с крик.
Днес си я взех. По-мръсна беше, отколкото за почти 6 месеца в града. Лайсните ми мърдаха, отдолу пластмасите не са си на мястото, стелките бяха оставени в багажника, обелил лайсните, не наместил задната седалка, не извадил задните колани и защипващите елементи, извадил от тавана задния плафон и разделил жичките, местил ми огледалата, едно парче от тапицерията още не мога да го открия къде е. И като му показах част от откритията ми, оня ми отвърна: "То така си беше, ти не си забелязал."
Преди: Изображение
След: Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Май 2019 7:31 
Титан на мисълта
Аватар

Как да му кажа да или не, след като не знам в кое мазе е произведено това нещо Изображение. В магазина, от който си го купих ( за съжаление тъкмо бяха приключили касовия апарат ) ми го представят за гръцко масло CYCLON, ама в сайта им не видях такава бутилка, т.е. май не продават наливно.
А и един от тез, дето работят там, ми каза, че сменили някаква течност на някакъв автомобил и после някакви тапи избили. Проблема е, че и на Таратайчо му сменяха течности.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2019 11:02 
Титан на мисълта
Аватар

Не на PRO-TEC Radiator Flush. Почти сигурен съм, че от него тече радиатора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2020 19:29 
Титан на мисълта
Аватар

Не на автомивката на ЕКО край Тракия. Вода и пяна тръгват от един маркуч и смяната между двете възможности е изключително бавна. Добре, че са оставили парцали, та махнах пяната от колата. Иначе зарибяват 3 минути за 1 лев, ама си просят втори жетон с тая бавна смяна. Пускам след пяната изплакване и натискам, оно ми пуска гъста пяна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2020 19:07 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 29 Дек 2007 9:30
Loveca_ написа:
Как да му кажа да или не, след като не знам в кое мазе е произведено това нещо [ Изображение ]. В магазина, от който си го купих ( за съжаление тъкмо бяха приключили касовия апарат ) ми го представят за гръцко масло CYCLON, ама в сайта им не видях такава бутилка, т.е. май не продават наливно.
А и един от тез, дето работят там, ми каза, че сменили някаква течност на някакъв автомобил и после някакви тапи избили. Проблема е, че и на Таратайчо му сменяха течности.

Това от къде го купи?

- Програмиране
- Извеждане на живи данни
- И много други. Пътна помощ 24/7

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2020 14:48 
Титан на мисълта
Аватар

Като отиваш към КАТ, преди отбивката за трети корпус на ШУ, вляво. Там има за масла и автомивка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2020 16:22 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 29 Дек 2007 9:30
Гръцко е,бъди сигурен. Това са тубите в които се налива,защото искаш наливно.

- Програмиране
- Извеждане на живи данни
- И много други. Пътна помощ 24/7

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 14 Дек 2024 21:31

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: