Заглавие: Re: Какво ви дразни като участници в движението по пътищата?
Публикувано на: 28 Ное 2015 12:42
Титан на мисълта
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12587 Местоположение: The O.C.
Дразнят ме тарикатите, които не пускат фарове през деня. Дразнят ме тези ~10 процента от МПС-тата, на които, както вече казах, не им свети ляв/десен фар или ляв/десен стоп, освен, съответно на дълги или на спирачки. И най-накрая, но не на последно място към първата група - каращите без фарове - навъдили са се някакви тарикати, които вместо да пускат фарове слагат по ~4 диода под фаровете и мислят, че някой незрящ като се оглежда преди да пресече, ще ги види. Инструктура каза, че нямам право да изменям структурата на автомобила, но пък и контролните органи не си вършат работата по въпроса.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Публикувано на: 04 Мар 2016 0:09
Форумен инвентар
Тук е от: 13 Фев 2011 8:39 Мнения: 3699
Абе наистина включените светлини правят автомобила по-забележим, а който иска да не му харчи колата може да си сложи диодни дневни светлини, макар че една мека гума вдига разхода къде повече отколкото фаровете...
Публикувано на: 04 Мар 2016 13:39
Титан на мисълта
Ако сложиш диоди, трябва да спрат МПС-то ти от движение. Из lex.bg:59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му. член 70 от ЗДП: (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини. Мен ме дразнят тези с диоди или водачите на джипове и сиви Аудита, които карат без дневни светлини.
Публикувано на: 04 Мар 2016 14:14
Титан на мисълта
Светлина, с помощта на която МПС-то да се забелязва от голямо разстояние. Мисля, че съм го казвал, но ще го кажа пак. МПС-тата със сив, бял и подобен цвят, близък до този на асфалта, ако не са с включени фарове през деня, мога да ги видя, че приближават едва, когато са много близо. Така че ако не ги виждам и те приближават с висока скорост, няма как предварително да си избера подходяща скорост за пресичане. Диодите НЕ правят автомобила по-видим.
Публикувано на: 06 Мар 2016 14:16
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 09 Яну 2007 0:04 Мнения: 2817
Една мека гума (както и една мека глава) можеш да я надуеш, докато крушките си горят без осезаема полза през деня. Това е като доскорошната практика уличното осветление да е включено през деня, а вечер да караш на дълги. Вярно, не постоянно, но все още се налага на много места в града.