Тук е от: 24 Авг 2007 23:22 Мнения: 2302 Местоположение: Wolfsschanze
(автор на темата)
Я някой да сподели,къде в Шумен може да се мине годишен технически преглед без много разкатаване и без бележка за платен данък?Ако знаете и цени кажете. Чувал съм в други градове,че даже и без колите ходели хората Може и на лични,че да не компрометираме някой сервиз...
Незнам къде може да се мине без платен данък. Аз минах в "Автомагистрали Черно Море" защото е най-евтино. Платих 17 лв. а на други места искат по 25. Минах без проблем но всичко по колата ми е изрядно. Ако искаш пробвай там. Може и да минеш
Най- занижени са изискванията в пункта намиращ се в сервиз "Жигули". Веднъж минах с почти никаква ръчна. Тоя на СБА до "Примекса" са заядливци. Същите са и в КТА и в школата за водачи до летището. Има нов пункт почти срещу КАТ но голяма опашка там. Но пък ако е голям проблема, а не лош външен вид примерно, по- добре е наистина да не се правят компромиси.
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Тук е от: 15 Яну 2007 14:01 Мнения: 2362 Местоположение: RINGWORLD
Лиценза за годишни ТП струва над 10000лв.Оборудването е повече. Кой ще го рискува заради твоя данък? Който ще си платиш ако не сега, след 1-2 години с лихвата
_________________ "...орките не разбират защо хората протестират."
Тук е от: 07 Яну 2007 23:42 Мнения: 655 Местоположение: Варна
Аз 2 години подред минавам в предглед в пункта в Дивдядово... И двата пъти минах почти без проблем, само втория направиха забележка за едното задно колело, тъй като поради калпавите цилиндърчета в барабана явно се е омаслило и спирачките не хванаха много добре. Иначе всичко си беше ОК и нямаше заяждания. Не знам като пари колко вземат, тъй като гражданската отговорност ми е към "Виктория" и оттам ми се полага уж безплатен преглед.
Тук е от: 15 Яну 2007 14:01 Мнения: 2362 Местоположение: RINGWORLD
Леонартис написа:
Изненадвате ме с това за платения данък - шеста година карам кола и никога не съм плащал данък, а прегледите си ги минавам.
Начисляват данък и за коли минали през пещите на Кремиковци преди 15 години За да я снемат от отчет, КАТ искат изчистени старите задължения. Лео, не може да си продал старата без платен данък
_________________ "...орките не разбират защо хората протестират."
Тук е от: 09 Яну 2007 21:19 Мнения: 2679 Местоположение: Шумен
Старата я купих от инвалид и я дадох с пълномощно (имах пълномощно да упълномощавам трето лице) без да съм плащал данъци. Новата я карам трета година. Не съм подал дори декларация в общината, че съм купил кола, защото закъснях и да не ме глобят. Минаха две години от придобиването и срокът след това, и по закон вече е минала давност, не могат да ме глобят за това, че не съм я декларирал, данъка разбира се го дължа.
_________________ Шмоко.бг - маймунджилъци и други новини http://www.shmoko.bg/ Новини да искате
Тук е от: 08 Яну 2007 9:15 Мнения: 1471 Местоположение: Шумен/Пловдив
Преди 2 месеца минахме с баща ми в "Москвич" или "Жигули", както Corey каза. Пътя за Варна, след ССТ, обръщаш посока града и се пада в дясно - жълта сграда със сини букви. 25 лв. ни взеха.
Тръгваш по бул. Симеон Велики посока варна след сервиз Жигули завиваш на ляво и караш само на право докато стигнеш бариерата (Може да се ориентираш по новата сграда на Екопласт). Там питаш пазача дали има кола за ГТП. Ако има изчакваш иначе те пуска.