Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12079 Местоположение: The O.C. (автор на темата)
Става дума за кръговото кръстовище на Херсон. Идвам от пазара и отивам към Сити център a.k.a. РУМ. Движа се във вътрешната лента. Подавам мигач за излизане, ама усещам как движещия се до мен не е съгласен да ме пусне. Спрях, изчаках го да продължи направо към училищата и тогава излязох от кръстовището. Та, кой беше с предимство?
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12079 Местоположение: The O.C. (автор на темата)
Вашият правилник вече не е в сила, но сте прав - трябваше да съм във външна лента. Но в темата питам за двете ленти в кръговото. Аз бях във вътрешната, а той във външната. Аз искам да изляза и другият не ме пуска. По силата на знаците, и двамата сме на път с предимство. Може би десният. Имаше такова правило, че ако двама успоредни искат да направят маневра едновременно, десният е с предимство.
Тук е от: 03 Фев 2009 16:53 Мнения: 60 Местоположение: Шумен
Ловец този правилник за движение по пътищата не съм го писал аз ,а е закон в република България.Първо никой не е с предимство на кръговото на площад България освен тези които са в него.Има знак №1 точно на пешеходната до Херсон -там от където си идвал ти.Ти видя ли го? Второ -правилата за дясностоящия не важат за кръгово кръстовище освен ако не е регулирано.
Със "знак №1" само потвърждавате, че сте от старата школа. Кръстовището е регулирано. Двамата бяхме на път с предимство. Идващите от Дивдядово ни чакаха. Ситуацията е такава, че вътрешния иска да излиза, докато външния - да продължи да се движи в кръстовището. Външния не пропуска вътрешния.
Нова ситуация с кръгово кръстовище от днес - движа се от Тракийския в посока Кауфланд и съм на първото кръгово при задния вход на стадиона. Влизам във външната лента на кръговото и излизам в средна лента. Зад себе си чувам търкане на гуми и клаксон. Аз, за разлика от много други шофьори, се старая да правя кръгови движения, когато минавам през тези малки кръстовища.