Тук е от: 07 Мар 2009 0:30 Мнения: 3473 Местоположение: Woodgrange park station
(автор на темата)
Днес разбрах че ми се е пръснала гарнитурата на главата и в охладителната система ми влиза въздух.Двигателя не ми бара маслото, както и да ми се пресече маслото, но ми вкарва въздух в охладителната ситема. Някои може ли да си даде компетентното мнение по въпроса, да ме насочи към майстор или ако може да ми помне, също ака да ми кажат и цени на майстор(ако знаят).
Тук е от: 07 Мар 2009 0:30 Мнения: 3473 Местоположение: Woodgrange park station
(автор на темата)
Kzint написа:
durtiq666 написа:
Днес разбрах че ми се е пръснала гарнитурата на главата..
Нещо не си доразбрал май. Тя да не е мишка да се пръска? Колко е разликата в компресията на цилиндрите? Имаш ли газова?
Мишките ги пръскам с чук. Компресията не съм я мерил, но ми се надуват маркучите, термостата отваря когато си иска и другият признак е че постоянно хвърля антифриз през капачката.Друго не се сещам.Със сигурност не го меши с маслото както и не ми гори масло и антифриз.
Разреден ти е антифриза и е замръзнало някъде, най-вероятно в радиатора. Ти пипна ли го дали загрява? Не искам да съм лош пророк, но при температурите които се очакват нощес, ти е спукана работата! На радиатора, де...
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Няма смисъл да поставяме диагнози задочно. Има си механизъм на проверката. Проверяваш нещо, ако е еди-как си, се проверява еди-кое си, до достигане на проблема. Ти виж дали ти загрява радиатора. Ако не загрява, а ти тръгва вентилатора, значи ти е замръзнал радиатора или термостата, а антифризът кипва и оттам ти идва налягането. Ако надува маркучите още при запалването на студената кола, а не след като загрее - тогава мисли за гарнитура.
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Ако е атмосферен двигателя, може и да е гарнитура но ако е турбинен 100% главата е напукана около бренерите. За начало капачката на разширителния съд я завий мн леко така че налягането да излиза от там да не ти спука някой маркуч на кръстовище.