ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 30 Апр 2025 13:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 439 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Какво ви дразни като участници в движението по пътищата?
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 8:37 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
(автор на темата)
Тази сутрин се наложи да да скоча върху спирачките заради една тъпа гъска, която реши да пресича "Велики Преслав" в мократа тъмнина, без пешеходна пътека и то по диагонал.Бавно, спокойно се изниза, без въобще да обърне внимание на отчаяните ми опити да спася очевидно съвсем ненужния И живот и така нужната на мен и любимите ми хора свобода..Хлебарският бус зад мен едва не ме наказа за филантропията.Това напоследък се случва твърде често.
Сещам се за още няколко явления на пътя, които до преди няколко години бяха просто немислими.Ще изредя тези които най-много ме дразнят:
- Вървят трима, най-често три, в редица по платното при положение че тротоарът е свободен и трябва да спреш, за да пропуснеш насрещните мпс;
- Тръгването и спиирането без мигач и без мисъл за идващите отзад;
- Спирането на втори ред;
- Тарикатското престрояване в най-празната лента преди светофар, независимо къде ще се завива;
- Заобикалянето на спрели мпс, въпреки идващите с предимство в свободната лента, та дори и в еднопосочни улици;
Специално за града ме дразни перпендикулярното спиране на южното платно на бул. "Славянски" и последващото излизане назад без видиимост.
А вас какво ви дразни?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 9:42 
Акварист
Акварист
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:44
Спрелите на Руския паметник коли

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 13:38 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 13 Мар 2007 16:51
Скъпия и празен платен паркинг на пазара и лудницата по платното в събота,а и не само.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 14:14 
Велосипедист
Велосипедист

Тук е от: 11 Фев 2007 14:04
Теб те дразнят нещата като шофьор, а аз като пешеходка да си кажа мъките.
1.И аз се дразня от хора, които пресичат неправилно. Дори да няма жива кола, а светофарът да е червен, упорито си чакам да светне зелено, за да пресека. Всички останали обаче ме гледат като малоумна и смело шляпат през пътеката, независимо че няма никаква видимост на кръстовището от идващите откъм Кьошковете коли например.
2.Колите спират по тротоарите. И без това са толкова разнебитени и пълни с кал и локви и плочки-изненадки, ама поне е мааалко по-безопасно да вървиш по тротоар. Това няма как да стане ако на тротоара са паркирали 8/9 от колите на цял Шумен. Особено беше дразнещо когато бутах детска количка. Принудена да вървя по шосето, застрашавах не само моя живот, но и на детето.
3. Разни глухи дето си надуват свирките в колата с мръсен бас, а тя някаква трошка, ще се разпадне на парчета от звука.
4. Дупките по асфалта към нашия блок и не само там де.
5. Когато не ми правят предимство, а вече съм наполовина на пешеходната пътека. Не съм от тези, които пъплят, дори да не пресичам вървя с бясна скорост. По пешеходните се налага да подтичвам. А още повече се дразня когато все пак успя да пресека и шофьорът е трябвало да намали, за да спаси (не)нужния ми животец, същия тоз шофьор да тръгне да ми крещи. Ама аз мога да псувам :P
6. Пак във връзка с пешеходците, видимо възрастни хора, които не могат да се движат бързо, тръгват да пресичат неправилно по средата на улицата. За съжаление статистиките са пълни с такива жертви.
7. Бакшишите като цяло ме дразнят, абсолютно никога не дават мигачи, направо не знае човек накъде ще ходят.
8. Има още сигурно 88 неща, но това са основните.

Последна промяна Анелия на 19 Ное 2007 16:14, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 14:25 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 09 Окт 2007 9:47
От всички участници в движението най-много ме дразнят бакшишите! Никога не знаеш, какво са си наумили и кога ще те засекат изневиделица.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 14:59 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:55
Един-двама колеги :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 17:37 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Анелия написа:
Т
7. Бакшишите като цяло ме дразнят, абсолютно никога не дават мигачи, направо не знае човек накъде ще ходят.

Аз пък имам точно обратните впечатления- в сравнение с цялата шофьорска паплач те най- много използват мигачите. Винаги когато има наблизо и друга кола (не пешеходец )- сигурно за да си пазят колите, че да не ги хакнат. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 19:53 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 07 Фев 2007 9:16
минава се яко на червено ,пешеходците също .. после що го блъснали ... днес слязох с 40ти номер( гаечен ,нося си го в купето да не ръждясва отзад) на един кадет ама оня отпраши след като вкара репликата " ако сляза знаеш ли какво ще стане" - знам ,ще му счупя тиквата ,ама и той знаеше явно .... мина си на червено като пич ама аз не го изчаках а като светна зелено потеглих и му изкарах акъла(доколкото го има) ебе ме ,имам пълно каско а автомобила е служебен ... ама това всъщност не ме дразни ,то си е ежедневие ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 19:56 
12 inch
Аватар

Тук е от: 19 Сеп 2007 13:53
Ей ако има човек една джипка да го побутне леко напред да го пооблъскат :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 19:58 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 15 Окт 2007 10:24
мразя таксиджийте или както им викаме "бакшиши" ненавииждам ги и като участник в движението с МПС-та и като пешеходец и като клиент...направо саааа под всякаква критика!има изключения-верно и все пак как да не ги мрази човек та то котката ми ако се качи да кара то би била по-внимателна.Огледайте се колко катастрофи с "жълти" коли има!мисля че са твърде много!!!! :L1.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007 21:16 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Хе-хе, оня ден вкарах ненарочно един бакшиш в бордюра. Решил да ни изпреварва отдясно с висока скорост, а аз пък тъкмо дадох десен мигач и се престроявах вдясно. Оня би спирачки, върти волан, хак в тротоара... Ама не се сърдеше щото си знаеше че и виновен- все пак е таксиджия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2007 8:35 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 04 Ное 2007 21:43
Когато вали дъжд и се чудя как да заобиколя "плюещите" плочки по тротоара разни шофьори да ми се изживяват като състезатели и да ме заливат с кална вода :G5.gif

Ани, нали ще ме научиш да псувам :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2007 18:55 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
FRESH написа:
Когато вали дъжд и се чудя как да заобиколя "плюещите" плочки по тротоара разни шофьори да ми се изживяват като състезатели и да ме заливат с кална вода :G5.gif

Това много мразя да го правя ;( И не знам какво да кажа после, толкова ме е срам, че ми иде да си оскубя брадата :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2007 19:06 
Баш майстор
Баш майстор
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:46
FRESH написа:

Ани, нали ще ме научиш да псувам :wink:

Тц,тц,тц голяма жена,мама му стара,още ли не си се научила :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

По темата: Винаги карам леко през локви да не пръскам,винаги спирам на пешеходни пътеки и винаги карам в рамките на ограниченията в града.Радва ме когато хората на които съм направил път на пешеходна пътека ми помахват удовлетворени :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2007 22:07 
Баш майстор
Баш майстор
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:46
hope написа:
Нулева толерантност за мъже-шофьори ...

Ееееее браво бе Хопе,мъжемразка такава,ам жените шофьорки кво? Знаеш ли колко ми връхлитат на ден,има много неопитни и панирани шофьорки,ужас напрао.Тебе още не съм те засичал на пътя ... :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 439 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Какво мислите за войната между Русия и Украйна?

в Политика

Loveca_

11

18927

27 Фев 2022 0:39

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 30 Апр 2025 13:00

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения